Orijinalini görmek için tıklayınız : Papağan
Arkadaşlar, evinde kuş besleyen var mı. Zahmetlimidir, iyi kötü yönleri nelerdir. Aklıma bir papağan besleme girdi.
Bilgisi olan varmı bu konuda. Ne tavsiye edersiniz?
Ardaım taradım, epey masraflı bir işmiş. Şöyle güzel 3-5 kelime konuşan uysal bir papağan (ayrıca birazda büyük;muhabbet kuşu gibi görünmeyen) bir papağan 300 milyon civarından başlıyor.
Bir sürü çeşidi varmış. Gerçekten çok güzel hayvanlar. En kısa sürede bir tane almayı düşünüyorum.
O zaman şimdiden hayırlı olsun. Aynı zamanda kolay gelsin.
hayalci_45
25-03-06, 21:41
aslında cok zahmetli bir iş ama bazende cok zevkli oluyor ilk alıcaksan benden sana tavsiye sakın papağan alma cünkü onların ortama alısma süreleri cok uzun benim papaganım 6 ay oldu hala bize alısamadı ama muhabbetler 1-2 hafta da alısıyorlar tabi bu da senin elinde bide papğan düşünüyorsan zorluklarını anlatayım
1)sabahın köründe kalkar ciklemye baslar
2)her yeri kemirir
3)cok pisler 2 günde bir kafesleri temizlenmelidir
4)temiz olmaları gerekir ayda yada hafta da bir yıkanmaları gerekir benim ki kendini suluğuyla yıkıyor (nasıl yapıyor hiç anlamıyorum ama)
güzel yanları:
1)evde arkadasın oluyor
2)ona herseyini anlatabiliyorsun ii bir sırdas yani
3)aranızda cok güzel bir bağ olmaya baslamasıdır
Ben kanarya besliyorum ve hiçbir zahmeti yok.Eğer uzun süreli ve sık sık şehir dışına çıkmak zorunda kalmıyorsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.Yem verme konusuna gelince de;hepsi öyle mi bilmem ama bizimki yemi ya da suyu bitince ötmeye başlıyor o zaman yeminin bittiğini anlayabiliyorum.Zahmetli olmadığı gibi masraflı da değildir.Arasıra vereceğiniz yeşillik ve elmadan başka lüksleri yoktur.En fazla bi vitamin,bi de bit spreyi daha aldırılar size o kadar.Ama papağanları bilmem.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.