PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Papağan

ibra
16-05-05, 18:20
Arkadaşlar, evinde kuş besleyen var mı. Zahmetlimidir, iyi kötü yönleri nelerdir. Aklıma bir papağan besleme girdi.
Bilgisi olan varmı bu konuda. Ne tavsiye edersiniz?

ibra
18-05-05, 10:55
Ardaım taradım, epey masraflı bir işmiş. Şöyle güzel 3-5 kelime konuşan uysal bir papağan (ayrıca birazda büyük;muhabbet kuşu gibi görünmeyen) bir papağan 300 milyon civarından başlıyor.
Bir sürü çeşidi varmış. Gerçekten çok güzel hayvanlar. En kısa sürede bir tane almayı düşünüyorum.

petricli
18-05-05, 11:04
O zaman şimdiden hayırlı olsun. Aynı zamanda kolay gelsin.

hayalci_45
25-03-06, 21:41
aslında cok zahmetli bir iş ama bazende cok zevkli oluyor ilk alıcaksan benden sana tavsiye sakın papağan alma cünkü onların ortama alısma süreleri cok uzun benim papaganım 6 ay oldu hala bize alısamadı ama muhabbetler 1-2 hafta da alısıyorlar tabi bu da senin elinde bide papğan düşünüyorsan zorluklarını anlatayım
1)sabahın köründe kalkar ciklemye baslar
2)her yeri kemirir
3)cok pisler 2 günde bir kafesleri temizlenmelidir
4)temiz olmaları gerekir ayda yada hafta da bir yıkanmaları gerekir benim ki kendini suluğuyla yıkıyor (nasıl yapıyor hiç anlamıyorum ama)
güzel yanları:
1)evde arkadasın oluyor
2)ona herseyini anlatabiliyorsun ii bir sırdas yani
3)aranızda cok güzel bir bağ olmaya baslamasıdır

ASİ12
25-03-06, 22:14
Ben kanarya besliyorum ve hiçbir zahmeti yok.Eğer uzun süreli ve sık sık şehir dışına çıkmak zorunda kalmıyorsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.Yem verme konusuna gelince de;hepsi öyle mi bilmem ama bizimki yemi ya da suyu bitince ötmeye başlıyor o zaman yeminin bittiğini anlayabiliyorum.Zahmetli olmadığı gibi masraflı da değildir.Arasıra vereceğiniz yeşillik ve elmadan başka lüksleri yoktur.En fazla bi vitamin,bi de bit spreyi daha aldırılar size o kadar.Ama papağanları bilmem.