PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhasebeciyim.

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7

petricli
29-03-05, 13:52
13 yıldır bu mesleği yapıyorum. Gerektiğinde üyelerimize elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.

petricli
13-06-05, 10:23
Özel sektördeyim.

ibra
06-07-05, 17:57
Hocam, bu ssk dan yararlanma meselesini açıklığa kavuşturabilirmisiniz.
Kaç kişiye sordumsa farklı cevaplar veriyorlar. (muhasebeciler de dahil.)
Şimdi sigortadan yararlanmak için 4 aylık sigortanın olması gerekiyor. Buraya kadar tamam.
-Bazısı diyor ki, son 6 ay içinde toplam 4 ay sigortalıysan faydalanabiliyorsun.
- " " , daha önceden sigortan olduğu için (geçmiş yıllarda) 45 gün dolunca faydalanabiliyorsun. (120 günü beklemiyoruz yani.)
-Bazısı diyor ki, 120 günün dolmasa bile, ilaçları alırken değil ama, en azından tedavide kullanabiliyorsun, gün sayısı önemli değil.
Şimdi bu çerçevede ben hangisine girerim.
Son 6 ay içerisinde
-ekimde 30 gün
-kasımın ortasından itibaren 15 gün.
-son olarakta hazirandan itibaren bugüne gelen sigorta devam ediyor.
Olay bu. Nedir, ne zaman faydalanabilirim, ilaç olmasa da tedaviden faydalanabilirmiyim...
Teşekkürler.

petricli
06-07-05, 18:11
İbra hocam,

Karışıklığın sebebi devamlı kanunlarda değişiklik yapılması ve bu da yetmiyormuş gibi genelge vb. gibi kararlarla çıkan kanunların maddelerinde ayrıca değişiklik yapılmasıdır.

Gördüğün gibi sebebini okumak bile insanın kafasını karıştırıyor.
:61

Konuya gelirsek;

Sigortalının sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için son bir yıl içinde 90 gün sigortasının olması gerekir.

Eş, çocuk ve bakmakla yükümlü olduğu diğer kişilerin (anne, baba vb.) sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için ise son bir yıl içinde 120 gün sigortasının olması gerekmektedir.

Detay için bakınız;

http://www.turmob.org.tr/mevzuat/ssk/ssk_bulten.htm

Not: İşyerinde kaza geçiren sigortalılar için (Allah korusun) gün sayısı önemli değildir.

Geçmiş olsun.

Selamlar,

ibra
07-07-05, 16:47
Sanırım bu önceki gün başlayan bir uygulama. Buna göre yaklaşık 1.5 ayım var benim.