Orijinalini görmek için tıklayınız : Şüphecilik
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Çoğu zaman bizi doğruya götürmesinde gerçegi bulmamızda yardımcıdır şüphecilik ama bunun bir dozu varmdır çok şüpheci olmak insanı nereye götürür.
serserikuş
12-06-07, 15:02
Sınırsız yaşayabilene ne mutlu! Ama ben denedim beceremiyorum. Mesela Schopenhauer gibi "Ya berber kafamı keserse" deyip, berbere gidememeyi ben beceremem. Ama böyle üst bir şüpheciliği becerebilen, bunun meyvelerini kısa sürede alacaktır. Bundan da eminim.
SAYGILAR....
tabiki sınırsız olmamalı fakat doğruyu gerçeği bulabilmek için her ihtimali düşünüp her şeyden şüphe etmelisin ama bu berber olayı kadar abartılı olmamalı.
saygılarımla ...
süphe etmenin sınırı şüphe etmekten şüphe etmektir. Bu durumda ya hiç şüphe etmezsin ya da şüphe etmenin bir anlamı kalmaz... Şüphe etmek de amaç değil araç olduğu sürece faydalıdır
Schopenhauer'ınki şüphecilik değil, paranoyaklıktı. arada bir fark var. şüpheciliğin sonu paranoya olabilir, fakat bunun kesin son olduğunu zannetmiyorum. bazen şüphecilik çok işe yarayabiliyor. sayın sinsiati'nin dediği gibi şüphecilik araç olarak faydalı olur sanıyorum.
vBulletin® v3.6.11, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.