PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Agnostik Müslüman ?/ Agnostik düşünceye sahip bir Müslüman olur mu?

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

demokrattr
17-02-08, 07:03
Konuyu inanmak ve bilmek argümanları üzerinde tartışmak istiyorum.

Son dönemlerde "Agnostik Müslüman" tanımı sıkça tartışılır oldu.

Agnostizme İslamiyetin bakışı nedir?
Bir Müslüman Allah'ın varlığını bilebilir mi?
Acaba bu dini inanç eksikliğinden mi oluşuyor?

Ben Allah'a ve Hz.Muhammedin onun elçisi olduğuna sonuna kadar "inanıyorum".

Buraya kadar normal. Ama iş "bilmek" boyutunu gelince orada afallıyorum sonuçta bunu hiç bir insanoğlu bilemez.

Sonuçta benim inancımın bir karşılığıda olmayabilir.

Zatan inanç: Bilemediğiniz göremedigin bir durum üzerine oluşur.
Yoksa ben Agnostik değil miyim?
Anlayacağınız, konu çok karışık. :)

özedönüş
17-02-08, 10:45
Allahın var olduğuna Hz.Muhammedin onun mesajlarını insanlığa iletmekle görevlendirildiğine ve Kuranın tamamının değiştirilmeden günümüze kadar geldiğine inanmakla beraber Kuranın işaret ettiği anlamlarda ve literatür olarak bize intikal eden anlatımlarının tamamı konusunda şüpheci(agnostik)durumdayım.

Allah kavramı başta olmak üzere din vahiy peygamberlik gibi temel konuların toplumun 14.asır önce bize anlattığı şekille olmayabileceğini düşünüyorum.Bilim ve bilincin ilerlediği bu dönemde tüm bu kavramların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

AnTiMaSKe
17-02-08, 12:58
Agnostizm,bilinmeyeceğini söyler..Ancak islamda da bilemezsiniz,inanırsınız sorgulamazsınız zira iman da bu demektir zaten.

melnur
17-02-08, 13:09
Allahın var olduğuna Hz.Muhammedin onun mesajlarını insanlığa iletmekle görevlendirildiğine ve Kuranın tamamının değiştirilmeden günümüze kadar geldiğine inanmakla beraber Kuranın işaret ettiği anlamlarda ve literatür olarak bize intikal eden anlatımlarının tamamı konusunda şüpheci(agnostik)durumdayım.

Allah kavramı başta olmak üzere din vahiy peygamberlik gibi temel konuların toplumun 14.asır önce bize anlattığı şekille olmayabileceğini düşünüyorum.Bilim ve bilincin ilerlediği bu dönemde tüm bu kavramların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sn.özedönüş;

Nedense yazdıklarınız çok ilgimi çekiyor. Şu yazdığınız iki paragrafa baktığımda "ne yardan, ne seden" özdeyişi aklıma geliyor. Kuranın günümüze uyarlanması deseniz olmayacak, yanlış deseniz olmaz, ne söylemek gerek? Biraz agnostik, biraz sorgulama kavramlarını kullanmanız da , inanın, durumu kurtarmaya yetmiyor:)

Hem doğruluğuna inanıyor, hem de " temel konuların toplumun 14.asır önce bize anlattığı şekille olmayabileceğini " düşünüyorsunuz. Dilinizin ucuna gelip te söyleyemediğiniz bir şeyler var sanki:)

demokrattr
18-02-08, 06:23
Agnostizm,bilinmeyeceğini söyler..Ancak islamda da bilemezsiniz,inanırsınız sorgulamazsınız zira iman da bu demektir zaten.

Yani her müslüman biraz agnostikti diyebilir miyiz?