PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Niçin ''Kuran'ın Allahı'' demekteyim?

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ezkamo
18-02-08, 01:27
Önce ayetler üzerinde Kuranın Allah anlayışını ortaya koyacağım ve daha sonra yorumumu yapacağım:

ZARİYAT:
56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

SECDE:
13. Biz dilesek, elbette herkese hidayetini verirdik. Fakat, "Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan bir kısmıyla dolduracağım" diye benden kesin söz çıkmıştır.

BAKARA:
30- Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. (Melekler): "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler. (Rabb'in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi.

HİCR:
39- İblis şöyle dedi: "Rabbim! Beni saptırdığın için, mutlaka ben de yeryüzünde onlara günahları süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım!"

MAİDE:
48- ...(Ey ümmetler!) Her birinize bir şerîat ve bir yol verdik. Allah dileseydi sizleri bir tek ümmet yapardı; fakat size verdiğinde (yol ve şerîatlerde) sizi denemek için (böyle yaptı)...

NAHL:
75. Allah, hiçbir seye gücü yetmeyen, baskasinin mali olmus bir köle ile katimizdan kendisine verdigimiz güzel riziktan gizli ve açik olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç esit olurlar mi? Dogrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onlarin çogu (bunu) bilmezler.

ŞURA:
27- Allah kullarına rızkı bol bol verseydi, yeryüzünde azarlardı. Fakat O, (rızkı) dilediği ölçüde indirir. Çünkü O, kullarının haberini alandır, onları görendir.

ENAM:
39- Âyetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklar içinde kalmış sağır ve dilsizlerdir. Allah dilediği kimseyi şaşırtır, dilediği kimseyi de doğru yola koyar.

NİSA:
79. "Sana gelen iyilik Allah'tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. ..."

MAİDE:
38-Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

NEBE:
25- Ancak bir kaynar su ve irin (içecekler).

NEBE:
33- Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.

ENBİYA:
35- Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz.

ezkamo
18-02-08, 01:29
Bakıyoruz bu allah insanı kendisine kulluk yapmak için yaratmış. Yani bu şu demektir. Ben sizi yarattım ama siz de bana bunun karşılığını vereceksiniz. Açıkçası ben size iyilik yaptım siz de bana karşılığını verin diyor. Adeta bana köle olacaksınız demek istiyor. Zaten dikkat edilirse köleliği de kaldırmamış. Hata köle ile efendi bir olur mu demiş kitabında. Şimdi siz birine iyilik yaptığınız zaman karşılık mı beklersiniz? Bu allah yaptığı iyiliğe karşılık bizden karşılık beklemiş olmuyor mu? Yüce bir gücün kulluğa gereksinimi olabilir mi?

Şimdi bu allaha sormak lazım. Ben istediğim için mi beni yarattın. Yoksa keyfin doğrultusunda sen mi beni yarattın. Ben yeryüzünde bozgunculuk ve kan dökmesi için halife yaratacağım diyeceksin diğer taraftan da bunun için şeytanı yaratacaksın. Ve bunları cennetinde ağırlarken ikisini de bir yasak meyveden dolayı cennetinden kovup yeryüzüne göndereceksin. Sadece bununla kalsa iyi. Bir de üstelik bu yarattığı kullarını cehenneme doldurmak için kendisine söz veriyor. Niye söz verdiğini kendisi bile bilmiyor. Bu sözü verirken de dalga geçer gibi ben dileseydim bunlara doğru yolu gösterirdim diyor. Peki şimdi sana sormazlar mı bunu yapsaydın ne kaybın olurdu diye?

Bakın bu allah bana göre insanla dalga geçiyor. Nasıl mı? Ben dileseydim size rızkınızı bol verirdim diyor. Ama siz azarsınız diye az verdim diyor. Yani şimdi rızkı az verdiği için insanlar azmıyor mu? Bu rızkını kullarına eşit bir şekilde dağıtsaydı ne kaybı olurdu? Bu kullarını tek bir ümmet olarak yaratsaydı ve bunlar barış, huzur, mutluluk içinde yaşaşalardı ne kaybı olurdu?

Ben dilediğimi doğru yola dilediğimi de yanlış yola sürüklerim diyor. Bununla çelişircesine iyilikler benden kötülükler nefsinizden diyor. Kötülüğü de iyiliği de yaratan kendisi. Ama gelin görün ki kötülükleri yapanları da acımasızca cezalandırma yoluna gitmiş. Kısas diyerek...Ellerini kesin diyerek...Sopa atın diyerek...Acımasızca öldürün diyerek...El ve ayaklarını çaprazlama kesin diyerek...Bu dünyada hızını alamayarak öbür dünyada da bunlara kaynar su ve irin içirtiyor. Böyle acımasız bir allah olabilir mi? Yüce bir güç böyle olabilir mi?

Bakıyoruz bu allah öyle yemin ediyor. Hatta kendi üstüne bile yemin ediyor. Bakıyoruz yarattığı kullarına hakaret ediyor. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de beddua ediyor. Her şeye kadir bir gücün yemin etmesi, kullarını aşağılaması ve bu kullarına beddua etmesi onun kadirliğine sığar mı? Her şeye kadir bir gücün buna gereksinimi var mı?

Yaptığımız iyiliklerin karşılığı da cennetmiş! Biz orada ölümsüz olacakmışız. Bu cennetinde bizlere memeleri yeni tomurcuklanmış hüriler ikram edecekmiş. Bana bu dünyada ölümsüzlüğü çok gören bu allahın öbür dünyadaki ölümsüzlüğünü ne yapayım. Bana bu dünyada ölümsüzlüğü vermiş olsaydı ne kaybı olurdu? Herşeye kadir bir gücün bu gücü yok muydu?

En iyisi ben sözü Hayyama bırakayım:
Beni özene bezene yaratan, sen
Yolumu da çizmişsin önceden
Madem bana günah işleten de sen
Öyleyse nedir o cennet cehennem..

Tüm bunların adını da ne koymuş biliyor musunuz? İmtihan koymuş. Güya bizi deneyecekmiş. Peki şimdi ben sana soruyorum. Sen beni denemek için mi yarattın? Ben senin deneme tahtan mıyım? Tüm bunlardan sonra ben senin yüceliğine, kadirliğine nasıl inanayım. Tüm bunlar senin bencilliğinin, adaletsizliğinin, acımasızlığının kanıtları değil mi? Böyle bir yaratıcının kullarından doğruluk, iyilik ve adalet beklemeye hakkı var mı?

İşte ben bu nedenlerden dolayı bu allaha ''KURANIN ALLAHI'' demekteyim. Böyle bir allah olsa olsa Muhammedin allahıdır. Böyle bir allah benim akıl ve mantık ölçülerime uymuyor. Ya sizin?...

aydın_35
18-02-08, 03:27
Sizin ilahınzı merak ettim şimdi. Sizin ilahınız kim? ne?

ezkamo
18-02-08, 03:30
Sizin ilahınzı merak ettim şimdi. Sizin ilahınız kim? ne?

Yaşamak için bir ilah şart mı sizce? İlahsız bir insan yaşayamaz mı?

sefilhippi
18-02-08, 04:10
Yaşamak için bir ilah şart mı sizce? İlahsız bir insan yaşayamaz mı?

Bizim ilahimiz akillarimiz. Sn. Ezkamo'nun imzasina yonlendiriyorum sizi. Mutlak dogruya erismek icin oncelikle butun sirlardan (mistisizmden) sakinmak gerekir.