PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İncil ne zaman incir oldu?

Sayfalar : [1] 2 3

ceren12
28-02-08, 21:28
başkalarının kutsal olarak kabul ettiği kitaba "değişmiş ve hükmü kalmamıştır" demek hakarettir.
en azından bir hıristiyan için hakarettir.
müslümanlar "çizilen karikatürler nedeni ile" saygı beklemekteler.
iyi ama?
aşağıda bir karikatür var.
ben beğendim.
bence hakaret yok.
ama ya bir hıristiyan için?
peki bu karikatür için acaba avrupalı hıristiyanlar ayağa kalkar bizi pirotesto:) eder mi?
http://www.duslersokagi.com/yigitozgur/index.php?id=963&d=1

kemenCHE
28-02-08, 21:38
Onlar yiğit özgür karikatürlerinden sadece bunu görürlerse belki ederler bizi pirotesto :)

Ama onlara birkaç sayı penguen alırsak, hiç bir sorun kalmaz. Aksine hoca, papaz, müezzin, imam ve yancı cemaatle okeye gider eğlenirler.

emintürk
28-02-08, 21:59
Sözkonusu karkatürde ben pek hristiyanlığa yönelik bir hakaret göremedim.Aksine müslüman din hocasıyla alay edilmiş gibi bir görünüm var.Ne niyetle yapıldığı bile anlaşılamayan bir harf değişikliği sizi fazla etkilemiş.Peygamber efendimizi sarığının içerisine yerleştirilmiş elbombasıyla çizen ve dinimize duydukları kin ve nefreti en çirkin şekilde yansıtarak karikatürize eden avrupalılırın yanında bu karikatür velev ki hristiyanlığa hakaret için çizilmiş olsun iltifat olarak kalır.

"başkalarının kutsal olarak kabul ettiği kitaba "değişmiş ve hükmü kalmamıştır" demek hakarettir.
en azından bir hıristiyan için hakarettir." demişsiniz.

Ancak bunun dışında bir şey söylemek İslamiyetin varlığını abes kılar.Hristiyanlık değişmemiş ve hükmü devam ediyor diyecek olursak (ki bunu diyebilmek mümkün değil) o zaman İslamiyete ne gerek var demezler mi? Ayrıca dikkat ederseniz hristiyanlığa göre de yahudiliğin hükmü kalmamıştır.

filozof454
28-02-08, 22:38
Dinler ya vardır yada yoktur.Senin dinin batıl benim dinim hak demenin bir anlamı yok bence.İncili eleştirebilirsiniz fakat hakaret edemezsiniz Kuran'ı da çok eleştirenler var.Eğer eleştiriye kalkarsak çok eleştirilecek ayetler buluruz bunlar hem Kuran'da hem İncilde vardır.İnananlar inanırlar kimsenin kimseye bir dini görüşü empoze etme yetkisi yoktur.Lütfen eleştirelim yanlıştır diyelim hatta inanmayalım fakat hakaret etmeyelim...

sefilhippi
28-02-08, 23:36
Inanilmaz, muazzam bir calisma olmus. Yigit Ozgur'u tebrik ederim.