Orijinalini görmek için tıklayınız : Akademik değilse?
Ben şu anda hiçbir üniveriste ile bağlantılı değilim. Vaktinde okuduk. Okulda kalıp kariyer yapmadık.
Muhasebecilik mesleğini yapıyorum.
Bunları neden anlattım?
Sade vatandaş olup ta kendisini yetiştiren, meraklı, bilgili insanların çalışmaları yayımlanamaz mı?
Neden sadece akademik çalışmalar diye sınırlama getiriliyor?
Ya da ayrıca diğer çalışmalar diye bir başlık daha açılamaz mı?
Saygılarımla,
Antioksidan
24-05-05, 14:27
Belki farkında olmadan yanlış bir terim kullanmış olabilirim ama benim akademikten kastım her türlü bilimsel çalışma, araştırmadır. İster üniversiteli olun ister olmayın.
Elbetteki bu platforma her türlü çalışmalarınızı yayınlayabilirsiniz. Çalışmalarınızı burada görmekten memnun oluruz.
Saygılar...
sayin Türker
Akademik terimi bence yanlis kullanilmis bir terim degildir.
Kulandiginiz sözcügün icerigi; eger anlasilirsa son derece anlamli ve yapici bir icsellik saglayacaktir.
Akademik deyince tabi ki üniversite zorunululugu yok. Akademik bu demek degil zaten.
Bu sözcükten ben, bilimsel bir disiplin anliyorum. Bilimi sulandirmadan, oraya buraya cekmeden.Objektif yalin ve tarafsizlik ilkesi icermelidir akademik calismalar.
saygilar
Akademik calışmalar, belli bir denetimden gecmiş calışmalardır.calısmalarda bırakın kaynak bildirmeyi kaynak bile begenmeme durumu oluyor. Örnegin internet, hocalarınpek de sevmedigi en önemli ve kapsamlı kaynaktır. Bu yüzden, bilimsel denetimden gecen siteler tercih ediliyor. Tabi bunlarda belli bir ücret ve üyelik istiyor. Ancak üniversitelerin cogu bunlara üyedir ve üniversitelerin veritabanlarından bunlara girebilirsiniz. Kanımca bu denetim gerekli, öyle bol keseden atmakla bir sey yapmıs olmazsınız, bunları nelere dayandırdıgınız aslında önemlidir.
bunları nelere dayandırdıgınız aslında önemlidir.
sayin Portian´nin bu cümlesi cok yerindedir.
Her türlü arastirmanin temel amaci, üzerine akademik birikimin gerekliligi bu nedenle önemlidir.
vBulletin® v3.6.11, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.