PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İslamiyette niyet neden çok önemli ?

Sayfalar : [1] 2 3 4

haca
09-03-08, 22:39
Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi İslamiyette hiçbir dini ritüele niyetsiz başlanmaz.Neden acaba bunun üzerinde düşündünüz mü ?

haca
10-03-08, 14:16
Peki bir kadına aşık olma konusunda niyetli(ön kararlı) olmayan bir erkek aşık olabilir mi?

Hipnoz seanslarında en kolay kimler hipnoz edilir?

katrin
16-03-08, 21:30
Cünkü islam sekilciligi sever.
Bir dini rituale baslanirken, zaten ayni zamanda ona niyet edilmis olundugunun farkina varamaz. Illa da "niyet edilmesi sart" der. O yüzden, sahur da o günün orucunu tutabilmek icin yemegini bitirmis bir müslümanin, yemegin bitiminde " niyet ettim bu günkü Ramazan orucumu tutmaya" diye bir kez de bunu sözle dile getirmesi, onlara hic te tuhaf ve gereksiz gelmemektedir. Hatta bu olmaz sa olmazlardandir. Zira sonra bütün gün bosuna ac kalmis sayilirsiniz ve tekrar oruc tutmaniz gereklidir.

süpheci
16-03-08, 22:18
Merhaba.

Bu konuyu daha önce bir cok arkadasımla tartıstık. Aslında bu konu biraz komik bile sayılır. Nedeni,fiili islemeden önce sözle dile getirmek olunca bir cok komiklilklere neden olabilir. Söyleki, oturdugunuz yerden kalkmak icin niyetlenirsiniz, ama kalkmadan önce niyet ettim oturdugum yerden kalkmaya derseniz, herhalde orda bulunan bir cok kisiyi gülme krizine sokarsınız. İste bende konu niyet olunca heryapacagım eylemden önce yapacaklarımı sözle dile getirirdim onlarda gülerlerdi. İnanır kimselerin yaptıklarıda bu.

Niyet ettim aksam namazını kılmaya. Eger aksam namazı vakti girmisse sizin sabah namazı kılmaya gücünüz yetmiyecektir. Bazı inanır arkadasların bunun üzerinde düsündüklerini sanmıyorum. Kıyaslama yaparlarsa ne demek istendigini anlıyacaklardır.

Niyet ettim aksam vakti namazının farz olan 3 rekatını kılmaya demek ile, niyet ettim buzdolabından surahi icindeki soguk sudan bir bardak su icmeye demek arasında bir fark. yok.

Buna bile itiraz edecek inanırlarla karsılasma olasılıgı cok.

bcetin811
21-03-08, 14:55
Merhaba.

Bu konuyu daha önce bir cok arkadasımla tartıstık. Aslında bu konu biraz komik bile sayılır. Nedeni,fiili islemeden önce sözle dile getirmek olunca bir cok komiklilklere neden olabilir. Söyleki, oturdugunuz yerden kalkmak icin niyetlenirsiniz, ama kalkmadan önce niyet ettim oturdugum yerden kalkmaya derseniz, herhalde orda bulunan bir cok kisiyi gülme krizine sokarsınız. İste bende konu niyet olunca heryapacagım eylemden önce yapacaklarımı sözle dile getirirdim onlarda gülerlerdi. İnanır kimselerin yaptıklarıda bu.

Niyet ettim aksam namazını kılmaya. Eger aksam namazı vakti girmisse sizin sabah namazı kılmaya gücünüz yetmiyecektir. Bazı inanır arkadasların bunun üzerinde düsündüklerini sanmıyorum. Kıyaslama yaparlarsa ne demek istendigini anlıyacaklardır.

Niyet ettim aksam vakti namazının farz olan 3 rekatını kılmaya demek ile, niyet ettim buzdolabından surahi icindeki soguk sudan bir bardak su icmeye demek arasında bir fark. yok.

Buna bile itiraz edecek inanırlarla karsılasma olasılıgı cok.

Sayın şüpheci inanın o kadar bencilsiniz ki yaptığınız yoruma itiraz etme hakkımızı bile son kullandığınız cümle ile deşifre etme yoluna gidiyorsunuz..Aslında bu zekice bir haraket ama doğru bilgiye ulaşmanız açısından size fayda sağlamaz emin olun..

Şimdi ben sabah namazına kalmak için saatimi 5'e kuruyorum ve yorgun olduğum zamanlarda kalkmaya üşeniyorum..Bismillah deyip yataktan kalkmaya niyet ediyorum fakat kendime söz geçiremiyorum.."Hadi 5 dakika daha" derken oyalandıkça oyalanıyorum..Fakat sesli bir şekilde "Bismillah" dediğim zaman kendimde bir güç buluyorum ve kalkıyorum..

İşte namaza niyet etmekte bu şekildedir..Bir nevi nefsine laf anlatmadır.."Dosdoğru" kılacağınız namazın özelliklerini hatırlamak adına yapılan bir ön hazırlıktır..Çünkü aklınız başka yerde olabilir, dalgın olabilirsiniz..Siz namazda kimin karşısında durulduğunu idrak edemediğiniz için namazdaki niyetin buzdolabının kapağını açan kişinin niyetiyle aynı olduğunu düşünür, gereksiz mizahsenlerle yazınızı süslersiniz..