Orijinalini görmek için tıklayınız : Günümüzde dünyada tarih eğitimini objektif buluyor musunuz?
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Günümüzde -dünyada- tarih eğitimin pragmatiklikten uzak ve objektif buluyor musunuz? Objektif olmalı mı? Objektif olsa sonuçları ne olur?
Osmanlı saldırdığında "sefere çıktı" oluyor.
Diğer ülkeler saldırınca "işgal etti" oluyor.
Bütün ilköğretim böyle geçti.
Bütün ülkelerin tarihleri böyledir. ABD tarih kitaplarında sınırları değiştiriyoruz, kıtalar arası işgaller yapıyoruz, sömürüyoruz yazmıyordur sanırım.
Bütün ülkelerin tarihleri böyledir. ABD tarih kitaplarında sınırları değiştiriyoruz, kıtalar arası işgaller yapıyoruz, sömürüyoruz yazmıyordur sanırım.
Sayın dağlı;
Bende okumadım oradaki kitapları sizde okumadınız. Öyle yazıyorda olabilir, olmayabilirde. Buna birşey söyleyemem. Okuduğumu gördüğümü söylüyorum.
Ama sizi rahatlatacaksa şöyle söyleyeyim; evet dünya genelinde tarih yalan yalnış anlatılıyor olabilir. Bizdeki gibi yani. Osmanlı belgeleride SEKA kağıt fabrikasından çıkmıştı. Kilosu atık kağıt değerinde bulgarlara satılmıştı. Bizde tam bilemiyoruz tarihi bol keseden atıyoruz ne yapalım da denebilir.
Saygılarımla...
Abdullah Çatlı öldürdüğünde katil oluyor
Deniz Gezmiş öldürdüğünde halk kahramani oluyor.
Mecazi kavradiginizi umaraktan birde bu noktadan fazla heycan yapmadan, sakin sakin düşünmenizi öneririm.
vBulletin® v3.6.11, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.