Orijinalini görmek için tıklayınız : Sen olmasaydın, alemleri yaratmazdım
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
Sayın Haca
Biz hiçbir fikrimizi Kuran dışından getirmedik.Eğer sizin o hayalinizde kurduğunuz ve kin kustuğunuz İslama sahip olduğumu düşünüyorsanız bizimle hiç tartışmanıza gerek yok.Yok eğer böyle olmadığımı düşünüyorsanız saygı çerçevesinde kalmalısınız.
Sayın Şüpheci ve Sesli
Hipnoz hastası ilan ederken bizi, size ne gibi sert ifadeler kullanacağımızı tahmin edebilirdiniz.Ama sizin sürekli saldırdığınız öğretimiz buna izin vermiyor.İnsanları affedin diyor.
Duygusal sömürü yapıyor diyebilirsiniz.Ama neden yapma gereğini hissdeyim ki..Demek hayal kırıklığına uğruyoruz ki o kadar derinden sarsılıyoruz.
Bu mesajlar kimlerin hipnoz hastası olduğunu da çok çok net göstermektedir.
sayın petricli talmut(ders) kabala (gelenek) demektir bu kitaplardan kabala tevrattan önce yahudilerin ırkçılık da dahil olmak üzere kitap haline getirilmiş şeklidir kabala'yı ise zaten yahudilerin pek çoğu anlamaz ancak kabalaist hahamlar tarafından anlaşılır. İncilden sormak istediğiniz veya yalan diyeceğiniz her şeye cevap veririm ama yahudileri savunmak gibi bir misyonum yok şunuda belirteyim sizin idda ettiğiniz gibi (kuran ı kastettim )gökten zembille inmemiştir bizler kutsal kitabı çantamızda taşırız ve her yerde okuya biliriz müslümanlar gibi bez torbalara koyup süs diye duvara asmayız teşekkür ederim.
Sayın Şüpheci ve Sesli
Hipnoz hastası ilan ederken bizi, size ne gibi sert ifadeler kullanacağımızı tahmin edebilirdiniz.Ama sizin sürekli saldırdığınız öğretimiz buna izin vermiyor.İnsanları affedin diyor.
Sayın özedönüs:
Sizi kırmak,üzmek icin yazmıyoruz inanın bu kadar alınacagınızı zannetmiyordum. Yani bizimde yasadıgımız bir olguyu resm etmek istedim, hipnoz telaffuzunu bu yüzden kullandım.
Her seyi ben bilirim demek aslında cahillgin kendisi böyle bir anlayısta olmadıgımı belirtmek isterim. Siz kötü algılanmayı bile basaramıyorsunuz. Sizin yüceliginizden olsa gerek. sayın özedönüs inanın size karsı önyargımız yok. Bir cok seyi belki siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Belki bizim göremediklerimizi siz görüyorsunuz. Hipnozda olan sadece inanırlar da degildir. Amac saldırmakta degil inanın. Hipnoz hastası olan belkide biziz sayın özedönüs. Benim burdaki yazılarım herhangi bir telkinin yansıması degil. Dogru bildigim seyleri yazmaktan baska bir sey yapmıyorum.
Sadece islamı ve inanırları kötüleyeyim diye yazmak amacım degildir. Hani belki biraz kızgınlık vardır,ama cok az.
Bir anne ve babanın cocuguna inanc telkin etme hakkı vardır ve de normaldir, ama baskalarına karsı kıskırtma hakkı yoktur. İslam inanırlarında bu durum her yerde gözlemlenebilir sayın özedönüs. Bizim savasımız inan ögretisini kullanıp insanları kıskırtanlara karsıdır. Sahsi degildir.
Siz bize nasıl kızıyorsanız, bizde aynı sekilde bir insanı Tanrı gibi görenlere kızıyoruz. İste bunlar uzun süreli telkinler sonucunda ortaya cıkar. Tanrı gibi algılanan bir insan icin, insanları üzenlerede kızıyoruz.
Saygılar.
Sayın Haca
Biz hiçbir fikrimizi Kuran dışından getirmedik.Eğer sizin o hayalinizde kurduğunuz ve kin kustuğunuz İslama sahip olduğumu düşünüyorsanız bizimle hiç tartışmanıza gerek yok.Yok eğer böyle olmadığımı düşünüyorsanız saygı çerçevesinde kalmalısınız.
Sayın Şüpheci ve Sesli
Duygusal sömürü yapıyor diyebilirsiniz.Ama neden yapma gereğini hissdeyim ki..Demek hayal kırıklığına uğruyoruz ki o kadar derinden sarsılıyoruz.
Bu mesajlar kimlerin hipnoz hastası olduğunu da çok çok net göstermektedir.
Öyle ya, sizin öğretiniz olarak sözünü ettiğiniz kitapta da, uslüp aynı,,,
kızgın adam etrafa beddualar etmekte, aşağılayıcı isimlerle insanları anlatmakta...Ve ALLAH, ---ALLAH ONLARI KAHRETSİN --- diyebilmektedir.
Kızgın kişi ALLAH olamayacağına göre açıkça Muhammed peygamberden başkası da değildir.
Biz işte bu gerçekleri anlatınca, siz de bu gerçekleri gözünüzle görüp, aklınızla da kabul edince, içinde bulunduğunuz bilinç durumunuz ki, açıkça
HİPNOTİK TRANS durumu olmasa, görüp duyduğunuz ve de aklınızın kabul ettiğini reddetmezdiniz.
NOT: HİPNOZ DURUMU BİR HASTALIK DEĞİLDİR...Sadece bir bilinç durumu olup verilen telkinlerden gayrısını kabul etmeye yanaşmamak olarak bilinir. Bilginize sunarken, sevgili TÜRKÇEMİZE daha dikkatli yaklaşmanızı sizden özellikle rica ederim.
Saygılarımla efendim,
Sevgili Özedönüşün müslümanların inandıkları değerler açısından doğru olduğunu sandıkları yanlışları düzeltmek adına açmış olduğu bu başlığın, dolaylı olarak ''hipnotik trans'' eleştirilerine de bir cevap niteliğinde olduğunu ifade etmek istiyorum...
Hipnotik Trans olayı sadece müslümanların değil ve fakat bütün insanların karşılabilecekleri bir sorundur... uzun yol şoförlerinin sürekli aynı yol resmini algılayıp beyne gönderdikleri görüntü, bir süre sonra onları hipnotize etmekte ve gerçeklikten koparmaktadır...
sürekli yaşadığımız algı alanımızdaki tekrarlamalar zihnimizde yanılsamalara yol açmakta ve bizi hipnoza sokabilmektedir. bu yüzden sürekli kendimizi kontrol etmemiz ve uyanık kalmaya bakmamaız gerekmektedir.. aksi takdirde geçeklikten kopma ihtimalimiz her zaman vardır..
İnanç yürüyüşümüzde de böyle bir trans halinin varlığı mümkündür ve olabilir... ''İnandığın gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi inanırsın'' ifadesinde bu trans haline bir atıf vardır.. zaman içerisinde meşhur olan yanlışlar bilinmektedir... Özellikle geleneksel din anlayışının sürekli sorgulanması ve sürekli inancımızın kontrol edilmesi bizi bu konuda uyanık tutacaktır diye düşünüyorum...
bu yüzden sevgili Özedönüşün geleneksel kabullere ilişkin bu sorgulamalarının gerçekte, hipnotik transtan kurtulma adına önemli olabileceğini düşünüyorum...
''Sen olmasaydın Alemleri yaratmazdım..'' gibi meşhur olarak inanılan bu geleneksel inanışın aslında biztihi kendisinin bir trans halini ifade etmekte olduğunu görmek gerekiyor.. öyle değil mi ?
o halde sevgili Özedönüşün kendisi bu trans halini kırmıştır...
Peki o halde, sevgili özedönüşü hipnotik transa düşmekle suçlayan arkadaşların kendilerini uyandırma zamanı gelmiş olabilir mi ?
ne dersiniz ?
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.