Orijinalini görmek için tıklayınız : Kitaplı Dinler Hangileri?
Dostlar,
Çoğu arkadaşımız KİTAPLI DİNLER olarak tutar, Musevilik, Hristiyanlık, Müslümanlık dinlerini gösterirler...
Halbuki ilahi olmayan dinlerin de kutsal kitapları vardır. mesela HİNDULARIN kutsal kitapları BHAGAVAD GITA dır...Budistlerinkisi de DAMMA- PADA olarak anılır.
Din olup da kitabı olmayanları belirtseler daha faydalı bir iş yapmış ve bizleri aydınlatmış olurlardı.
Esenlik dileklerimle,
Kusura bakmayın ama...
Ben tek kelime anlamadım..
Kime veya kimlere atfen söylüyorsunuz???
Sayın Esselam,
Dünyada Sadece Musevi,Hristiyan ve Müslümanları var kabul edip, diğerlerini dışlayanlara söylemekteyim...Ya da sadece bu dinlerin kitap ehli olduğunu sananlara...
Kitapsız dinleri de anlatsalardı bilgi sahibi olurduk demekteyim...
Bende acizane demekteyimki ve kalben inanmaktayımki;
Baştan beri gelen veya geldiği idda edilen tüm dinlerin kökeni tevhidir..
Tevhid yani Allah ın birliği esaslıdır ve incildede ,tevrattada (herne kadar bozulmuşlarsada) Hakka dair kırıntılar mevcuttur...
Şaman ,pagan,hindu,şinto vs dinlerine gelince Çoğunda islami ve tevhid dininde olan düstürlar hakimdir...
Erdemli olmak,yalan söylememek,aldatmamak,her varlığa sevgi duymak vs vs ...
Şunu iyice idrask edinizki;
İSLAM BİR TANRIYA TAPINMA DİNİ DEĞİLDİR!!!!
iSLAM AKLI ŞUURU OLANA TAVSİYE VE KURTULUŞ YOLLARIDIR..
Sayın Esselam,
Dünyada Sadece Musevi,Hristiyan ve Müslümanları var kabul edip, diğerlerini dışlayanlara söylemekteyim...Ya da sadece bu dinlerin kitap ehli olduğunu sananlara...
Kitapsız dinleri de anlatsalardı bilgi sahibi olurduk demekteyim...
Kitaplı dinler yanlış bir kavram. Kabul ediyorum. Ama orada söylenmek istenenin semavi dinler (aslında bu kavramda yanlış ya neyse...) olduğunun farkındasınız.
Kavramla anlatılmak istenen kitap; yazılı veya basılı kitap değil, vahiy yoluyla Allah tarafından gönderilen kitaptır.
Not: Sabileri unutmuşsunuz. Onlarda kitap ehlidir. :)
Saygılar,
vBulletin® v3.6.11, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.