Orijinalini görmek için tıklayınız : küresel ısınma allah'ın emirlerini zorluyor
bugün istanbul fatih'te biraz işim vardı, trafik malumunuz tam bir keşmekeş, mecburen aracı gideceğim yerin epey gerisine park ettim, ve gideceğim yere yürümek zorunda kaldım. bildiğiniz gibi küresel ısınma sonucu mevsimler anormal derecede değişime uğradı. artık havalar erkenden ısınıyor, ve eski yıllara göre daha sıcak. caddede yürüken bir şey dikkatimi çekti, islami usullere göre giyinenler sıcaktan fazlasıyla bunamışken, normal, modern giyinenler gayet rahattı. tesettürlüler yüzleri kızarmış, alınları terlemiş, adeta hayattan bezmiş bir şekilde yürürken, modern giyinenler, mevsime göre giyinmiş ve gayet rahat yürüyorlar. şimdi diyorum ki bu havalar daha da ısınıca allaha inanlar daha ne kadar direnecekler bu sıcaklara, hadi sıcağı geçtik küresel ısınma sonucu muhtemelen 10 yıl sonra ciddi susuzluk sorunu ile karşı karşıya kalacağız, peki o zaman muslümanlar nasıl abdest alacak, köy de yaşayanlar hadi diyelim toprak ile abdest aldı, peki şehirde yaşayanlar abdest almak için boş arsa mı arayacak. nasıl boy abdesti alacaklar, allah kullarını neden böyle zor durumda bırakıyor, hem örtün diyor, hem havayı ısıtıyor, hem abdest al diyor hem suları kesiyor. yoksa allah hava ya suya güneşe hükmedemiyormu.
:)İnananları ne kadar düşünüyorsunuz böyle çok duygulandım.
Allah öyle bir sabır veriyorki inanırlara söylediğiniz bu olaylar onları hiç etkilemeyecektir emin olun...
Ayrıca tüm şartlar uygunken yapılan ibadetten bu zor şartlarda yapılan ibadetler daha makbuldur emin olun..
Allahın hükmü konusunda ise konuşmak bile gereksizdir bence...
Allah öyle bir sabır veriyorki inanırlara söylediğiniz bu olaylar onları hiç etkilemeyecektir emin olun...
Ayrıca tüm şartlar uygunken yapılan ibadetten bu zor şartlarda yapılan ibadetler daha makbuldur emin olun..
Cok sevgili tutku hanfendi:
Allah sabır veriyor evet! İnanırlarda sabr ediyor. Sabır sabır nereye kadar:) Sabrında bir sonu var. Sıcak yaz aylarında inanırların erkek olanı kısa kol altı sort, inanırların hanım olanı ise carcaf üstü sal. Bence burda sabretmek sadece inanır hanımlara düsüyor.
Aslında bu birazda üzücü bir durum.
Cok sevgili tutku hanfendi:
Allah sabır veriyor evet! İnanırlarda sabr ediyor. Sabır sabır nereye kadar:) Sabrında bir sonu var. Sıcak yaz aylarında inanırların erkek olanı kısa kol altı sort, inanırların hanım olanı ise carcaf üstü sal. Bence burda sabretmek sadece inanır hanımlara düsüyor.
Aslında bu birazda üzücü bir durum.
Sabreden insanlar bundan memnunsa bizlerede saygı duymak düşüyor sanırım..
peki allah sadistmi, neden insanların acı çekmesi hoşuna gidiyor. adama
hac ibadetini şart koşuyor, adamcağız daha kabe etrafında ilk turunda
sıcaktan hayatını kaybediyor, bana biraz sanki sizinle dalga geçiyor
gibi geldi. :)
vBulletin® v3.6.11, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.