Orijinalini görmek için tıklayınız : Marduk Korkusu başladı
Burak eldem'in bu konuda yazmış olduğu kitap dikkat çekmişti...İyi bir araştırmacı ve TRT bünyesinde değişik belgesellere katkısı olduğunu biliyorum...Onun dili ve anlatımı sadeydi...Böyle bir gezegenin varlığı hergün daha çok inandırıcı hale geliyor...Son bulunan gezegenin plüton dan daha büyük olduğu ve hareket halinde olduğu Nasa tarafından açıklanmıştır. buda mayaların 3600 yılda bir yaşanan altınçağın doğruluğunu onaylıyor adeta...Bilim adamlarına göre bu gezegen 3600 yıl(öyle hatırlıyorum)da bir dünyanın çok yakınından geçiyor. Bu gezegenin gelişiyle birlikte ekosistemde büyük değişiklikler olmuş. mayaların mitleriyle sümerlerinkini karşılaştırdığımızda hatta nuh olayına baktığımızda hepsi aynı yıllra denk gelmektedir...gezegenlerin hareketleri depremleri sel felaketlerine sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca en basit örnekle ayın yeryüzündeki etkisiyle gel git olayları görülüyor ise bir gezegen daha etkili olabilir diyorum
Son bulunan bir gezegen yok, dahası gezegenlerden bir igezegen sayılmaktan vazgeçildi.
Nasa ortalıkta ara sıra gezinen bir gezegen olduğunu açıklamış değil.
Mayaların takviminden kaynaklanarak onaylanan, sümerlerle bağlantısı kabul edilen bir şeyler de yok. Tıpkı, Atlantis'le ilişkilendirilen fantaziden öte geçmeyen bilimselmiş gibi sunulan bulgular gibi.
Olmayan bir gezegenin geçişiyle ilgili bir veri de yok, ekosistemi etkilediğiyle ilgili bir ver iolmaması gibi.
Bunlar bilimkurgu romanlar gibi, bir takım aldatmacalardan başka şeyler değil.
Elli bin yıl önce yaşayan,hint uygarığıyla ilgili olduğunu iddia eden ve dünyaya dönecek olan birisi de var.
Son bulunan bir gezegen yok, dahası gezegenlerden bir igezegen sayılmaktan vazgeçildi.
Nasa ortalıkta ara sıra gezinen bir gezegen olduğunu açıklamış değil.
Mayaların takviminden kaynaklanarak onaylanan, sümerlerle bağlantısı kabul edilen bir şeyler de yok. Tıpkı, Atlantis'le ilişkilendirilen fantaziden öte geçmeyen bilimselmiş gibi sunulan bulgular gibi.
Olmayan bir gezegenin geçişiyle ilgili bir veri de yok, ekosistemi etkilediğiyle ilgili bir ver iolmaması gibi.
Bunlar bilimkurgu romanlar gibi, bir takım aldatmacalardan başka şeyler değil.
Elli bin yıl önce yaşayan,hint uygarığıyla ilgili olduğunu iddia eden ve dünyaya dönecek olan birisi de var.
bence iyi araştır...Nuh tufanını da inkar et...
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=222472
Nibiru'nun 32 ismi: Eski çağlardan itibaren astronomide Planet-X'in pekçok ismi mevcuttur. Sümerler gezegeni "12. Gezegen" veya "Nibiru" (geçen gezegen olarak çevrilebilir) olarak isimlendirmişlerdir. Babilliler ve Mezopotamyalılar 3 isim daha kullanmışlar: "Marduk", "Cennetlerin Kralı" ve "Büyük Cisim". Eski çağ yahudileri yıldızların arasındaki uzun yörüngesi sebebiyle ona "Kanatlı Dünya" demişlerdir. Mısırlılar iki isim kullanmışlar: "Apep" veya "Seth". Yunanlılar "Typhon" ismini koymuşlar ayrıca yazılı olarak çok sık geçen "Nemesis" ismini de kullanmışlardır. Diğer eski uygarlıklar "Göğün Lordu Şiva" ve "Yıkım Tanrısı" ismini kullanmışlar. Eski Çin halkı "Gung-gung", "Büyük Siyah" veya "Kızıl Ejder" ismini kullanmışlar. Finikeliler "Büyük Phoenix", Yahudiler "Yahweh", Mayalar "Göksel Quetzalcoatl" veya "Tzoltze ek'". Nibiru Latince "Lucifer" olarak kullanılmış. İncil'de 8:10-12 kısmında "Wormwood" olarak geçer. Diğer isimler ise: "Kırmızı veya Mavi Yıldız". Ramala'da "Fiery Messenger" olarak geçer. "Büyük Yıldız" olarak İncil'de sözü edilir. "O'nun Yıldızı" olarak Edgar Cayce değinmiştir. "Büyük Kuyrukluyıldız" ve "Kıyamet Kuyrukluyıldızı" olarak Grail'in mesajında geçer. İlk çağlara ait ingiliz yazılarında "Shipton Anne", "Kızgın Ejder" olarak geçer. Güneş Sistemimizle ilgili en son bilgilere göre "X", "10. Gezegen" olarak isimlendirilmiştir. NASA tarafından "2001KX76" ismi verilmiş, bu isim daha sonra "Ixion" olarak değiştirilmiştir.
çalışmalar üzerine birkaç bilgi vermek gerekirse...
1- 1981 yılında:Pluto'nun yörüngesinde saptanan düzensizlikler dikkat çekti ve bunun üzerine 10. gezegenin var olup olmaması üzerine araştırmalar başlatıldı.
2- aynı yılın sonunda NASA resmi olarak 10. gezegenin varlığını kabul etti
3-1983 yılında ilk kez görüldü ...Bilim teknik dergilerinde yayınlanmıştır Nasa'nın açıklamaları
4-2001 de Gezegen, Arizona Lowell Gözlem Merkezince 2001 KX76 olarak Robert Millis ve arkadaşları tarafından resmi olarak kataloglandı. daha sonra isviçredeki gözlemevinde
5-National Optical Astronomy Observatory (NOAO) tarafından 10. gezegen, Trans Neptunian Object (TNO) 28976 = 2001 KX76 olarak onaylandı.ESO 2001 KX76'nın Ceres'ten daha büyük olduğunu duyurdu
6-10. Gezegenin yaklaşmasının etkisiyle dünyanın her tarafında çeşitli büyüklüklerde depremler olmaya başladı. Can kaybına yol açmayan hafif depremlerin sayıları artmaya başladı.
mitlerin tabletleri birşeyler ifade ediyor olmalı...Nasıl ki bizim yazılı ve görsel araçlarımız mevcutsa onlardan günümüze gelen bıraktıkları...Kuranda geçen nuh tufanının da aynı devirlere denk gelmesi bu gezegenin varlığını doğrular...
bence iyi araştır...Nuh tufanını da inkar et...
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=222472
Sn.gizemnur; tartışmaları link savaşına döndürmesek daha iyi olur. Böyle bir yolun öünü açmamak gerek. Bu yöntemin yazıyaz da olmaması için uğraş veriyoruz.
Sn.sarayka'nın tüm söyledikleri de doğrudur. Doğru yaklaşımdır. Platon özelliklerinden ötürü "Uluslararası Astronomi Birliği "tarafından gezegen olmaktan çıkartılmıştır. Yani bilimsel anlamda bugün dokuz değil, sekiz gezegen vardır. Söylediklerinizin bilimsel karşılıkları da yoktur. "Marduk'u hergün daha inandırıcı hale getiren" nedir sözgelimi. Sizi böyle bir yargıya götüren ne gibi bilimsel bulgular vardır ortada?
( Bu kez link vermeyin.)
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.