PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Resimde veya fotoğrafta hangi objeleri tercih edersiniz?

Sayfa : [1] 2 3 4 5

esitlik
06-05-08, 16:02
resim çizerken ya da fotoğraf çekerken neleri kullanmak istersiniz? doğayı? binaları? hayvanları? insanları? hangi insanları? çocukları/yaşlıları/gençleri? erkekleri/kızları? sebepleri? kullandığınız bu obleler neden anlatmak istediklerinizi daha etkili ifade ediyorlar? ne anlatmak istiyorsunuz ki bu objeleri diğerlerine tercih ediyorsunuz?

ben resimlerde şahsen çocukları ve kızları/kadınları tercih ederim. Bunun sebebi ise kendi hemcinslerimi hem fiziksel hem psikolojik bakımdan ilginç bulmamam ve yalnız çocuklarda saflığın var olabileceğine inanmam.
binaların fotoğrafını çekmekten hoşlanmam. Canlı olmayan bir nesnenin sanata aktarılması bana mantıklı gelmiyor. Fotoğrafta hayvanların kullanımasını tercih ederim. Onların hareketleri insanlara göre çok daha farklı olduğundan insanların fıtığraflarına nazaran daha ilginç geliyorlar bana hayvanların farkında olmadan verdiği pozlar.

charon
06-05-08, 19:17
Değişik yaklaşmışsınız olaya Sn.esitlik;ama böyle yaklaşmak fotoğrafcılığa biraz insafsızlık yapmak olur sanırsam.Biraz fotoğrafcılık konuşmamız gerekecek şimdi :)
Şöyleki,eğer fotoğrafcılık bir sanatsa,bunu çeşitli kalıplar içinde değerlendirmek olmaz öyle değilmi?
Ve sanatsal anlamda birşeyler anlatmak isteyen sanatcı da bunun için dünyadaki herhangi birşeyi kullanabilir.Mesela yalnızlık için,tek başına oturan bir kızı çekebileceği gibi çölün ortasındaki bir ağacı da çekebilir,yada direnmeyi ve dinginliği çekecekse yaşlı bir dedenin yüzünü çekebileceği gibi karların ortasındaki kardeleni de çekebilir.Yada hiç birşey anlatma yada ifade etme gibi bir niyeti olmadan sadece güzelliği için bir manzarayı da çekebilir.
Burda önemli olan sanatcının neler hissedeceği düşüneceği ve yakalıyacağıdır.
Ama ben biraz küçük kız çocuğu fotoğrafı çekeyim diye dışarı çıkıyorsa ozaman o küçük kız çocuğu fotoğrafcısıdır,yada manzara çekiyorsa ya anı fotoğrafcısı yada turistlik amaçlı çalışan bir fotoğrafcıdır,bunların piknik yaparken karısını çocuğunu çeken insandan farkı yoktur bence ve buda kesinlikle ama kesinlikle kötü yada eksik bir durum değildir.Dünyada milyar tane olduğunu düşündüğüm siyah-beyaz küçük kız çocuğu(ki bunlar büyük ihtimalle fakir ve ayağında terlikleri bile olmayan kızlar oluyor,)fotoğrafı vardır.İyiki de vardır ama hepsi fotoğrafcılık anlamında değerlendirilemez.

küreseleylem
06-05-08, 20:31
Erkeklerin sırt, omuz, boyun, yüz hatlarını fotoğraflamak zevkli iş... Bayanları fotoğraflamak zaten başlı başına bir zevk... Çocukları fotoğraflamak kutsal bir gerek... Benim en çok yoğunlaştığım obje, doğa ve insan olarak da yaşlılar... Kırışmış deriler, yumuk bakışlar.. Yaşlı insanların fotoğrafları irkilmeme sebep oluyor zevk aldığımdan değil...

oguzoglu
06-05-08, 23:36
Doğa ve insan fotoğrafları...

Manzara fotoğrafları ama içinde insan olan...

Chomolunga
18-05-08, 01:54
su olsun,göl ya da deniz ya da bir bardak su olsun hiç farketmez