PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Irk Çelişkisi

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]

batuhan95
01-06-08, 14:11
Sayın micronom dedikleriniz dogru fakat bu dogrular

Her dogan kürdün İsyancı olacagı anlamına gelmez..

insanları atalarının yaptıkları yanlıslar yüzünden dışlamak Türklük şuur ve bilincine yakısmaz

Doğru söylemişiniz ayrıca türklük değil insanlık bilincine yakışmaz ve ayrıca bir kürt kötü diye yüzbinlere kötü demek saçmalıktır. Ayrıca kürt , türk ne farkı var. Irk denilen şey sadece biyolojiye ayak uydurmaktır. Mesela insanların bedenleri ortama göre değişir. İnsanın anası hep aynıdır. Sadece coğrafyaya ayak uydurmak için çeşitli özellikler göstermiştir.

Genom
01-06-08, 14:37
Ben ırkçılığın yükselişini eğitimsizliğe dayandırıyorum. İnsan en doğal haliyle yani eğitimsiz haliyle bir "öteki" arama peşindedir. Bir "düşman" grubu birbirine bağlar. Örneğin Hitler göçmenleri ve musevileri "öteki" yapmıştır ve bütün milleti kandırmıştır. Sonuç 50 milyon ölü!!! Psikolojik çalışmalar için bir deneyi aktarmak istiyorum...

2 grup insan doğada kamp yapmak üzere toplanmıştır. Bunlar genç ve/veya çocuklardan oluşmakta.

2 grup da başlarda birbirlerinin varlığından haberdar değiller ve grup içi çatışmalar/ anlaşmazlıklar ortaya çıkmakta.

Gruplar birbirlerinin varlığını keşfettiğinde her grup kendi içinde hemen anlaşabilmişlerdir ve diğer grup düşman olarak görülmüştür. Potansiyel tehlike!

Daha sonra gruplara verilen su kaynağı azaltılmıştır ve gruplar çok daha uzaktaki bir yerden su kaynağından suyu kendi bölgelerine taşıyacak boruları döşemek zorunda bırakılmışlardır.

Her gruba gerekli malzemenin yarısı verilmiştir ve gruplar şaşırtıcı bir şekilde başka bir tehlike ortaya çıktığından bir araya gelip boruları döşemişlerdir...

Yani ırkçılık farklı ırkları tehlike olarak gösterilip kişilerin kendini bir gruba dahil etme çabasından başka birşey değildir. Bugünkü sonucu da terördür, ölümdür... Bakın eğitimin en iyi olduğu ülkelerde Avrupa'da ırkçılık oranı oldukça azdır. Hele eğitimli kesimlerde yok denecek kadar azdır. Dostça yaşamak için ırklara değil eğitime ihtiyaç vardır.

Ayrıca A B için kötüyse B de A için kötü olabilir. Subjektif yaklaşımlarla da sorunlar çözülmeyecektir.

batuhan95
05-06-08, 15:26
Bu yüzden ırkçılık sadece bizim eğitimsizliğimizi gösterir.