PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Irk Çelişkisi

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

batuhan95
14-05-08, 19:48
1)Bütün müslümanlar insanın Ademle başladığına inanırlar. Peki Adem'in ırkı neydi? Alman, Fransız, Türk, İngiliz... Adem ilk insandır.

2)Türkiye'de yaşayan çoğu müslüman Türk. Peygamberimiz Arap. Demek ki Arap ayırımı yapmıyacağız. Peki hiç mi ingiliz, alman, fransız, ispanyol peygamber yok.

???

OZ
15-05-08, 15:40
Peygamberler ırkları önemli değildir, ALLAH tarafından seçilmiş kişilerdir ve insanlığa barışı, sevgiyi, kardeşiliği, doğruluğu getirmeyi amaç edinmişlerdir. Hiçbir dinde savaş desteklenmez insanlar arasında ayrım yapılmaz herkes eşittir ALLAH katında. aslında ırkçılıkta farklı bir kavramdır: ırkçılık basit bir ifadeyle insanın kendi ırkını diğer ırklardan üstün görmesidir. Bu durumda hangi insan kendi ırkı dışındaki bir ırk için "ben türk'üm ama fransızlar bizden daha nitelikli insanlar" diyebilir..

Yani diyeceğim şu ki işin özünde herkes ırkçıdır.. "Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır" ifadesi ırkçı bir ifadedir kimine göre.

Irk saçmalıktır diyemeyeceğim ama ben..

batuhan95
15-05-08, 20:30
[quote=lazybones;412727]Bu durumda hangi insan kendi ırkı dışındaki bir ırk için "ben türk'üm ama fransızlar bizden daha nitelikli insanlar" diyebilir..
quote]

Eğer öz eleştiri varsa der. Mesela biri diyor,
Her 100 Müslümana bir yahudi düşüyor.
Ama yahudiler kat kat Müslümanlardan iyi şeyler başarıyor.
Mesela Fransızlar bizden daha uygar.
Bir yemeği 1 saatte yiyorlar.
Bizim gibi 5 dakikada midesine zarar verecek hızla yemiyorlar.
Kısacası özeleştri yapabilen herkes diyor.

OZ
15-05-08, 21:34
Bakın sizin Fransızlar bir yemeği bir saatte midelerine rahatsızlık vermeden yiyorlar sözünüzü insanlar "sümsük herifler yarım saatte yemek yiyorlar" diye yorumluyorlar. Evet tabi ki bu sizin verdiğiniz örneğin cevabı olamaz ve tabi ki de sizin verdiğiniz örnek konu ile ilgili açıklamanızın genelleyici olamaz.. Diyeceğim şu ki: farklı bakış açıları..

Bu da ırklar arası özelliğin, coğrafi etmenlerin, kültürel farklılıkların bir sonucu.. özeleştiri bile yapsa mutlaka biryerde kendi ırkını üstün tutar her insan..

fenerbahçeli
16-05-08, 03:06
Irkçılık insanlık suçudur. Bu evrensel kabulü olan bir gerçektir.