Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyal Faşizm (Sosyalist Faşizanlık )
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Evet.Ne zamandır böyle bir şeyler gevelemek istiyordum.Aslında bakarsanız ben yazar değilim.Pek okuduğumda söylenemez.Bundan 1 ay kadar önce bir sanatçının konuşmasında rastlamışdım.Tabir aynen Şöyledi
"Bizim Ülkemizdeki Solda Faşizm var.Yani Sol Faşizm'i.Bunu söylemem ne kadar rahatsız etse de bazı kesimleri durum bu." Şimdi de ben özellikle sol görüşlü kişilere soruyorum.Gerçekten bizim Ülkemizde bu durum var mı ?.Yani soruyu birazda değiştirecek olursak.Sol Faşizm'i.Sosyalizm'i kullanarak yapılan Kürt Faşizm'i ile Türkeşçilerin Faşizm arasında ne fark var ?Biri Kürt'ü kullanıyor Diğer'i Türk'ü.
türkiyede sol ikiye ayrılmıştır. bir gurup sol, kendilerini tanımlarken sosyal demokrat demiyorlar artık.(zaten demeleri de çok mantıksız olurdu, demokratlık onlara ne ara uğramış!) bu sol gurup artık "lailk" tir. laiklik uğruna doktorlar başörtülü hastaları kovalar. okuluna çıkan yasaya göre girmek isteyen genç kıza hakaret ederler "okul baskısı" uygularlar.
diğer sol gurup halkların kardeşliği gibi "sevgi dolu" laflar ederler. ama bi yandan bu ülkenin askerine ,kendilerini desteklemeyen halka kurşun sıkan PKK 'ya gerilla örgütü derler. teröristlere devrimci derler.
yani ona buna faşist diyen insanlar aynaya baksalar aslında faşizimin Kralını görebilirler.
bu ülkdeki sol anlayış dünyadaki sol anlayışla hep çelişti...
ve bu böyle gider...
Sosyalist görünümlü faşistlerin olduğu apaçık !
Toplumsal bazda DTP buna en güzel örnek. Öyle ki ; düzenlediği her türlü etkinlikte sosyalist jargonları , öğeleri alabildiğine kullanırken , insanlara aşıladığı tek şey kafatası millietçiliği hem de en iğrenç haliyle ...
Bireysel bazda faşistlikten daha ziyade artistliklerle karşılaşmanız olasıdır , gereğinden fazla artistlik yapmak isteyenler sanatsal anlamda soluğu ya sinemada , ya da tiyatroda alırken siyasal anlamda DTP gibi kafatasçı partide yahut lafazanlıktan başka herhangi bir iş üretemeyen DTP destekli partilerde alıyor ve bu sürecin sonrası sürü psikolojisi ! Sürünün çobanı da faşist olunca sonuç faşistliğe evrilmekle sonlanıyor doğal olarak ...
Özetle ;
Tüm sağcı faşistlerin ve solcu faşistlerin adresleri bellidir. Endişeye mahal yok , toplum faşistlere gereken ayarı çekmekle mükelleftir.
Sosyalist faşist olmaz, sosyalist görünümlü faşist olur.
Anlamıyorum ki ben zaten! Sol kesimdeki insanlar kendi ile tıpatıp aynı görüşü paylaşmayan herkes faşist diyorlar.. Sanırım ülkemizde faşizmin daha açık ve net bir tanım bulması gerekir..
vBulletin® v3.6.11, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.