PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her kapitalist iyi bir sosyalisttir.

Sayfa : [1] 2 3 4 5

KaoS-hRanT
10-06-08, 00:59
Aslında hepimiz sosyalistiz. Yaşamımızda mutlaka sosyalizm vardır. En güzel örnek olarak aileyi vereceğim.
Klasik bir ailede baba para kazanır. Anne yemek yapar. Çocuk ders çalışır. Akşam yemek sofrasında kimse bir başkasına: "Ben yaptım, bana çok." ya da "Sen kazanmadın, sana yok." demez. Herkes doyana kadar yer. Hatta çoğunlukla çocuk daha çok yer. Yani herkes yeteneğince çalışır, iş yapar ancak ihtiyaçları tamamiyle karşılanıncaya kadar yemek yer. İşte sosyalizmin temel öğretisi: "Yeteneğe göre al, ihtiyaca göre ver."

maddeci
11-06-08, 16:34
Zaten her zaman insanın sosyal bir varlık olduğunu ve toplumsal dayanışma halinde yaşadığını savunuyoruz.Bu Kapitalist toplumlarda da Sosyalist toplumlarda da geçerlidir.

Ama bunu ideoloji ve olması gereken bir sistem olarak görmek ve sosyal alanlarla sınırlandırmamak en doğrusudur.Bir ideolojinin insanlardan tamamen farklı olması durumu söz konusu olamayacağına göre,Sosyalizmin bu durumu da normaldir.

Beckho
11-06-08, 19:15
Aslında hepimiz sosyalistiz. Yaşamımızda mutlaka sosyalizm vardır. En güzel örnek olarak aileyi vereceğim.
Klasik bir ailede baba para kazanır. Anne yemek yapar. Çocuk ders çalışır. Akşam yemek sofrasında kimse bir başkasına: "Ben yaptım, bana çok." ya da "Sen kazanmadın, sana yok." demez. Herkes doyana kadar yer. Hatta çoğunlukla çocuk daha çok yer. Yani herkes yeteneğince çalışır, iş yapar ancak ihtiyaçları tamamiyle karşılanıncaya kadar yemek yer. İşte sosyalizmin temel öğretisi: "Yeteneğe göre al, ihtiyaca göre ver."

Sorun insanların kendi çocuklarına ve eşlerine gösterdikleri değer değil.Başkalarının çocuklarına ve eşlerine gösterdiği değer.Sosyalizm kendininkilerinin yanında başkalarınınkilere de yani toplumun da değlerine sahip çıkmaktır.

SAYGILAR...

Liberal_
11-06-08, 21:17
Her kapitalistin aynı zamanda sosyalist olduğu doğru. Çünkü insan sosyal bir varlık. Doğası gereği sosyal yönü olmak zorunda. Bu da kapitalistin iyi bir sosyalist olduğuna en iyi kanıttır.

Bana göre ülkücüler de sosyalist. Ülkücülerin 9 ışık doktrinine bakarsak, toplumculuk var. Ülkücüleri yakından tanıyorum. Çok paylaşımcı insanlar. Kendilerine sosyalist demezseler bile aslında onlar ideolojileri gereği sosyalist.

Ama dinciler sosyalist değil, daha doğrusu sosyal değil. Dinciler topluma adına çalışmazlar. Dinciler kendi çıkarları için çalışırlar. Gizli ve sinsi planları vardır.

ulema
11-06-08, 21:21
Bu sinsi planlar liberaller icinde gecerlimi?