PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Milliyetçi insanlar....

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7

KaoS-hRanT
09-07-08, 15:29
Evet, bu soruyu sormuştu ÖDP genel başkanı Ufuk Uras. Kendisini hiç sevmesem de oturdum uzun süre düşündüm bu soru hakkında. Ancak şöyle düşündüm: "Gerçekten milliyetçiler aptal mı? Uras böyle bir soru sormakla doğru mu yaptı; yanlış mı?" Karar verdim. Haklıydı. Öyleyse sorusunu düşüneyim dedim.
Bir insana "Ya sen Ermeni olsaydın?" dediğimde bana "Ama olmamışım." diyebiliyorsa, ben bu kişinin zekasından şüphe ederim. Hatta şüphe etmem, IQ düşüklüğünden emin olurum.
Özellikle Hitler'i destekleyenler beni çok derinden etkiler. Pislik bir millet olduğunu vurguladı milliyetçi bir arkadaşım. "Ya annelerinin karnındaki bebekler?" diye sorunca "Nasılsa o da büyüyünce pisliğin teki olacak." diyor. Burda olmasını çok isterdim onun da. Nasıl bir savunma yapardı merak ediyorum. Eğer onla aynı görüşü paylaşanlarınız varsa yorumlarını bekliyorum. Tartışmayı iki koldan yürütelim. Birincisi başlıktaki söz, ikincisi Hitler.

Dipnot: Atatürkçülük çerçevesindeki milliyetçilik tenzih ediyorum. Yalnızca ırkçılık boyutuna kaçan milliyetçilikten bahsediyorum.

TgK
09-07-08, 15:34
"Yoksa bu soruyu soran mı aptal?" Orası da bir tartışma konusu.

Türk Milliyetçiliği Hitler'i desteklemek, Ermeniler'i katletmek, Kürtler'i yok etmek falan değildir. Bu tanıma göre aptal olan ama bana göre kesinlikle aptal olmayan Selanikli bir adamın bir sözünü buraya yazmak istiyorum.

"Gerçi bize milliyetçi derler. Fakat biz öyle milliyetçileriz ki, bizimle işbirliği eden bütün milletlere saygı gösterir ve uyarız. Onların bütün milliyetlerinin gereklerini tanırız. Bizim milliyetçiliğimiz, herhalde bencil ve gururlu bir milliyetçilik değildir."

Ve aynı Selanikli'nin bir sözü daha:

"Biz doğrudan doğruya milliyetperver ve Türk Milliyetçisi'yiz."

maddeci
09-07-08, 15:37
Bütün milliyetçileden büyük bir tepki göreceğiniz kesin ama gerçekten düşündürücü bir konu.
Bir insan doğuştan bir ayrıcalık elde ettiğine inanmamalı.Bir başka insana ermeni bir ailenin çocoğu olduğu için kin gütmemeli.Eski savaşlardan,ataların yaptığı yanlışlardan masum insanlara pay biçilmemeli.
Ama yine de milliyetçiler diye genelleme yapmayalım.IRKÇILAR diyelim.Çünkü bu ülkede milliyetçiliği,halkçı temeller üzerinde savunan insanlar var.
IRKÇILIK ise kesinlikle aptallıktır.
Bir insan kanından,atalarından dolayı,diğer insanlardan üstün olabilir mi?Bunu düşünmek zavallılıktır.

canugur
09-07-08, 16:21
Bütün milliyetçileden büyük bir tepki göreceğiniz kesin ama gerçekten düşündürücü bir konu.
Bir insan doğuştan bir ayrıcalık elde ettiğine inanmamalı.Bir başka insana ermeni bir ailenin çocoğu olduğu için kin gütmemeli.Eski savaşlardan,ataların yaptığı yanlışlardan masum insanlara pay biçilmemeli.
Ama yine de milliyetçiler diye genelleme yapmayalım.IRKÇILAR diyelim.Çünkü bu ülkede milliyetçiliği,halkçı temeller üzerinde savunan insanlar var.
IRKÇILIK ise kesinlikle aptallıktır.
Bir insan kanından,atalarından dolayı,diğer insanlardan üstün olabilir mi?Bunu düşünmek zavallılıktır.
sayin maddeciye sonuna dek katiliyorum.
Hic bir ulus icin pislik millet tanimi kullanilmaz.

Alman ulusu icin Hitler deneyimi yüzünden pislik millet kavrami kullanan zihniyetin, Hitler´inkinden hic bir farki yotur.

..oguz..
09-07-08, 16:26
Evet, bu soruyu sormuştu ÖDP genel başkanı Ufuk Uras. Kendisini hiç sevmesem de oturdum uzun süre düşündüm bu soru hakkında. Ancak şöyle düşündüm: "Gerçekten milliyetçiler aptal mı? Uras böyle bir soru sormakla doğru mu yaptı; yanlış mı?" Karar verdim. Haklıydı. Öyleyse sorusunu düşüneyim dedim. Bunda da karar verdim. Aptallar milliyetçi oluyor.
Bir insana "Ya sen Ermeni olsaydın?" dediğimde bana "Ama olmamışım." diyebiliyorsa, ben bu kişinin zekasından şüphe ederim. Hatta şüphe etmem, IQ düşüklüğünden emin olurum.
Özellikle Hitler'i destekleyenler beni çok derinden etkiler. Pislik bir millet olduğunu vurguladı milliyetçi bir arkadaşım. "Ya annelerinin karnındaki bebekler?" diye sorunca "Nasılsa o da büyüyünce pisliğin teki olacak." diyor. Burda olmasını çok isterdim onun da. Nasıl bir savunma yapardı merak ediyorum. Eğer onla aynı görüşü paylaşanlarınız varsa yorumlarını bekliyorum. Tartışmayı iki koldan yürütelim. Birincisi başlıktaki söz, ikincisi Hitler.

sn kızılgüneş; üslubunuz hiç hoş değil. İsterseniz bir de küfür edin milliyetçilere! Milliyetçilik bi sevgiden ibarettir bu kadardır. Ha birine aşık olmuşsun ha da kendi ülkeni milletini çok sevmişsin aynı şey. Buna hemen pat diye ırkçılık diyenlerin zeka seviyesinden şüphe ederim desem şimdi hoş olur mu sizce?