PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Önce İslamiyet mi, Türklük mü?

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

KaoS-hRanT
21-07-08, 19:17
Genelde Türk-İslamcıların tartışmasıdır. Birbirlerini, dini önemsememekle suçlayıp dururlar. Ya da Türkçülüğü eksik ettiğini söylerler.

Peki sevgili Türk-İslam sentezini savunan arkadaşlar; önce Müslümanlık mı, önce Türklük mü?

(Bana göre önce ve yalnız insanlık.)

batuhan95
22-07-08, 13:23
Türküm ve Müslümanım. Ama ne müslümanlık diğer dinlerin önüne geçer nede Türklük diğer ırkların.

Ebabil
22-07-08, 15:18
Türküm ve Müslümanım. Ama ne müslümanlık diğer dinlerin önüne geçer nede Türklük diğer ırkların.

Muhterem kardeşim yanlış anlamayın amma sanki cümlenizde imani açıdan bir sorun var gibi. Tam ne demek istediğinizi açıklarmısınız.

Tatanga
22-07-08, 16:30
Sadece Müslümanım.

Uyruğumu sorarlarsa da Türküm derim elbet. Ama bu bana bir üstünlük katmaz. Bu cümleyi söylemem de Müslüman kişiliğimden gelir.

Zaten İslam inancında insanlık denilen şey bu inancın temelinde vardır. O yüzden Müslüman bir insanın önce insanlık demesi tuhaf kaçar ki önce insanlık cümlesini iki kere tekrar etmiş olur.

İslam insanca değerler katar yaşayan bireyin hayatına. İnsanlığınız daha bir anlam kazanır İslam sayesinde. Hayatınıza tevazu, anlayış, sabır, tevekkül, şükür gibi değerler girer ve bu değerler hayatınızda başrol oynamaya başlar. Kalbinizin huzura kavuştuğunu bu değerler çerçevesinde yaşadığınız vakit anlamaya başlarsınız.

Erdoğan
22-07-08, 16:54
İnsan olmayı başaramadıktan sonra, önceliği neye verdiğinizin pek bir önemi yoktur. Fertlerin hangi milletten oldukları, aidiyet duyduğu kültür ile bağlantılıdır. Bir taraftan Türklüğü "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde tanımlayıp, diğer taraftan "Damardaki asil kan" muhabbetine girmenin tutarlı bir tarafını göremiyorum.

Soru, doğru bir soru değildir. Çünki insan dinini seçebilir ama, doğup büyüdüğü kültürü seçme şansı yoktur. Ancak belli bir yaşa ve birikime sahip olduktan sonra kültürel tecihlerini yeniden düzenleybilir. Fakat "Devşirme" ler tarih boyu hep dışlanmışlar, pek hayırla anılmamışlardır. (İstisnalar hariç)