Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye Sosyalistlerinin Birleşmesi Gerekmez mi?
Türkiyede'ki sosyalistler olarak devamlı birbirimizi eleştiriyoruz.Artık ortak bir platform kurulup sorunların tartışılması ve belki de daha önce detaylı olarak yapılmamış bir marksizm değerlendirmesi yapılması gerektiğini düşünüyorum.Ortak bir program hazırlanmalı ve tek parti çatısı altında birleşilmelidir.Partinin alt örgütlenmeleri olarak yine farklı fraksiyonlar oluşabilir ancak en azından seçimlerde bir ağızdan ses çıkarmamız ve daha sonra komünizm üzerine tartışmamız gerekir.Ülkemiz içinde söz sahibi olmadan kendi aramızda ki bölünmüşlüğü doğru bulmuyorum.Nihai hedefimiz aynı olduğuna göre yöntem konusunda da bir fikir birliğine varılabilir.
Bütün dünyanın işçilerinin birleşmesini istiyoruz ancak komünistler olarak hala ayrı saflardayız.Türkiye'de artık komünal bir refleksin oluşması şart.Ortak bir komünist program olmadan ,kapitalizmin irtifa kaybettiği şu günlerde ivme yakalamamız çok zor görünüyor.Hem böylece kendi yolumuzda birlik sağlarız hem de yolumuza da yoldaş katarız.Uzlaşmayı ben olmazsa olmaz olarak görüyorum.Yoksa sonumuz hüsran olur.
SAYGILAR...
Türkiyede'ki sosyalistler olarak devamlı birbirimizi eleştiriyoruz.Artık ortak bir platform kurulup sorunların tartışılması ve belki de daha önce detaylı olarak yapılmamış bir marksizm değerlendirmesi yapılması gerektiğini düşünüyorum.Ortak bir program hazırlanmalı ve tek parti çatısı altında birleşilmelidir.Partinin alt örgütlenmeleri olarak yine farklı fraksiyonlar oluşabilir ancak en azından seçimlerde bir ağızdan ses çıkarmamız ve daha sonra komünizm üzerine tartışmamız gerekir.Ülkemiz içinde söz sahibi olmadan kendi aramızda ki bölünmüşlüğü doğru bulmuyorum.Nihai hedefimiz aynı olduğuna göre yöntem konusunda da bir fikir birliğine varılabilir.
Bütün dünyanın işçilerinin birleşmesini istiyoruz ancak komünistler olarak hala ayrı saflardayız.Türkiye'de artık komünal bir refleksin oluşması şart.Ortak bir komünist program olmadan ,kapitalizmin irtifa kaybettiği şu günlerde ivme yakalamamız çok zor görünüyor.Hem böylece kendi yolumuzda birlik sağlarız hem de yolumuza da yoldaş katarız.Uzlaşmayı ben olmazsa olmaz olarak görüyorum.Yoksa sonumuz hüsran olur.
SAYGILAR...
Yok o kadar da değil.Eleştiri hakkı çalışmakdan geçer denilirdi bir zamanlar.Çalışmayınca herkes konuşmaya başlar.Kafa dinç,vücut dinç olunca çenelere vurur etkisi.
Coğrafya solunun en temel sorunu yabancılaşmadır.Bu aşılacak gibi değil zaten.Üstelik bir de inanç eksikliği eklerseniz buna,bu coğrafya egemenleri yüzyıllardır yaptıkları gibi at koşturmaya devam edecektir.
İktidarı istiyorsanız kem küm edemezsiniz,birleşmek zorundasınız,birleşmeyi denemiyorsanız demek ki iktidar gibi bir sorununuz yok demektir.
Parti meselesine gelince;parti olsa ne,olmasa ne.Geçmiş deneyimlere bakarsanız,partinin ciddi bir sorun olarak orta yerde durduğunu görürsünüz.Parti kurulacaksa eğer bildik yöntemlerle kurulamaz,kurulamayacaktır.
Kapitalizm;krizde olsa bile bu coğrafyadan ona hizmet eden faşizm çıkar sadece.
Kitlelerin yaşadığı problemlerle,solun yaşadığı problemleri birbirinden iyi ayırmak gerekmektedir.
Kısacası kapitalizm/emperyalizm başka coğrafyalarda zor başardığı ya da başaramadığı şeyleri bu coğrafyada zirveye taşımıştır.
PKK sosyalist,TKP sosyalist,MKP sosyalist,DTP sosyalist...
Benim sosyalizmim bunlarla aynı çatıda düşünülemez.
Bırakın birleşmeyi bir faşistle savaştığım kadar ,bunlarlada savaşırım.
PKK sosyalistse hangi yüzle sosyalistim diyebileceğim.
PKK ile aynı çatı altında birleşeceksek,30000 şehidin hesabı kime kalacak!
Bunu nasıl kamuoyunda kabul ettireceğiz.
Bu birleşme ancak halkçı,bütünleştirici,ülke bütünlüğüne sadık,yurtsever sosyalistlerce mümkün olabilir.
Geçmiştede denenmemiş değildir.
Ama sosyalizmi ellerine gözlerine bulaştıranlar yüzünden,sosyalist olduğumuzu bile anlımız ak söyleyemiyoruz.
PKK Kürt milliyetçisi, siz daha bu durumu ayırd edemiyorsanız zaten kimseyle birleşmenize olanak yok. Aynı biçimde, DTP de milliyetçi bir partidir.
30000 şehit edebiyatı da biliyorsunuz resmi idolojiye ait bir söylem. Sol bir hareketin, böyle resmi bir söylemin ardına düşmemesi gerekir.
Nasıl birleşelim ki?Sırf partisi kapanmasın diye akpyle beraber demokrasicilik oynayan onu savunan solcu geçinenlerle.
BOPla beraber kürdistan takılanla.Bunlarla birleşemeyiz.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.