PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apolitiklik = Politiklik mi?

Sayfa : [1] 2

mağripli
07-08-08, 10:31
Merhaba arkadaşlar;

aslında hep yazılarımızda söyleriz gençliğin apolitik olduğunu ve hatta bazen daha da iddialı konuşup toplumun komple apolitik olduğunu söyleriz. Ama hiç düşündünüz mü? aslında apolitiklik denilen bu durağanlığın aslında politik bir tavır olabileceğini.

Ve politikliğini sermayenin istediği gibi susup, etliye, çöplüğe karışmayan ve sadece sistemden umudunu devam ettirerek mualiflere karşı bir politik tavır mı alıyor acaba gençlik ve açıkçası toplum.....

Dostça

'ScArTuRk!
07-08-08, 14:51
Bana göre bugün özellikle gençler başta olmak üzere toplum kesinlikle apolitik değil.

Gündem bile toplumu her konuda politik bir görüşe itebiliyor.

Kaldı ki türkiye'de toplumun apolitik olduğunu söylemek çok saçma olur.

ManOmeR
07-08-08, 15:31
Bazı bürokratların ve kendini bir halt zanneden modernistlerin aşağıladığı bu yüce millet asılna dünyada olub bitenin farkında bir milletdir. Ve inşaallah bu millet, yine maziinde olduğu gibi cihanı ferd ferd fethedecektir...

mağripli
08-08-08, 19:38
Bazı bürokratların ve kendini bir halt zanneden modernistlerin aşağıladığı bu yüce millet asılna dünyada olub bitenin farkında bir milletdir. Ve inşaallah bu millet, yine maziinde olduğu gibi cihanı ferd ferd fethedecektir...

Sanırım beni yanlış anladınız manomar arkadaş siz, bahsettiğimiz yada kastettiğimiz türklerle ilgili bir konu ve cihanı fethetme komedileride değil.

canugur
08-08-08, 19:56
Ben politik olmaktan; bireyin, bir bicimde politize olmasi olarak algiliyorum.
Bu politize olmak, saga karsi sol ya da sola karsi sag da olabilir, veya dinsel alanda da olabilir.
Politik olmak kavramina ille de soldan bakilmamasi gerek.
Bireyin nerede durdugunu, kime, neden karsi oldugunun farkinda egitilmis, örgütlenmis hali diyorum.
Komünizme karsi örgütlü bir tavir da politikliktir, fasizme karsi olan da ayni bicimde..

Duyarsizlastirilmis toplumlarin duruslari ise, aslinda saga egilimli oldugu gibi, cogu kez sola daha uzaktir. Nedenlerinden ilk ikisi, sol dinsiz ve komünisttir. oysa halk her iksinin de ne oldugunun farkinda olmadigindan tam bir sagci da degildir. Her ikisinin de kendi bilinci ile farkinda degil dedik, ama her iki taraftan da bazi cümleleri yüzeyde severler.

Bu tür insan bicmini yaratan pazar ekonomisi egitim sistemi, aslinda politik insan yetistirme kaygisi icinde degil, güdülmege müsait yiginlar yaratmayi amaclar.

Herhangi bir rejim tehlikesi ya da sömürü amacli girisim durumunda ise bunlari biraz besleyip,(pirinc, bulgur vb ile) diledigi siyasal iktidari ülkelerin baskentlerine oturtabiliyor:)