PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekstramücadele


EOS
29-09-08, 20:20
http://img353.imageshack.us/img353/2473/picture0101010908132158hg0.jpg (http://imageshack.us)

Extramücadele 1997'de başlamış büyük bir projedir. Hayali siparişler üzerine çalışır. Aynen bir grafikerin müşterisi için bir işaret tasarlaması gibi toplumsal baskı altındaki bütün topluluklar için işaretler tasarlar. Onların hayali isteklerine uygun resimler yapar. Üniversiteye alınmayan türbanlı kız da, kürtçe konuşması hoş karşılanmayan adam da, Avrupalılaşma hareketine karşı çıkan islamcı da, islamcının karşıdevrim arzusundan rahatsız olan ordu ve sol aydın da Extramücadele'nin hayali müşterileridir. Extramücadele'nin hiç bir politik düşüncesi yoktur. Taraf değildir. Olamaz.

http://www.extramucadele.com/default.asp

artena
30-09-08, 00:02
Postmodern sanatçı tribindeki lümpen kişilik.

Üniversitedeki şenliğe çağırmıştık kendisini, bin pişman olduk.

Ukala, bilgisiz, tutarsız ve sıradan ( her ne kadar kendini özgün göstermeye çalışsa da ).

Hele bir de liberal zırvalıkları yok mu, tam eğlence konusu. Ne sağım ne solum, o da olabilir bu da olabilir, marx da doğru fukuyama da doğru, kapitalizm de güzel sosyalizm de güzel, kapitalizm de boktan sosyalizm de boktan vs. Kafa düzüyor.

Yaptıklarında da birkaç istisna dışında hiçbir derinlik, anlam yok. Kendisi postmodern akımın ( ki zaten postmodernizm kendi başına yeterince kötü ) kötü temsilcilerinden biri olmaya çalışan biri.

Pek bir mücadele yok ortada, extraego daha uygundur.