PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mytob; gizli tehdit!


petricli
08-06-05, 18:25
Bilgi güvenliği şirketleri Mytob isimli bir solucan hakkında uyarıyor. Solucanın varyantlarının rekor bir düzeyde arttığını bildiren güvenlik uzmanları son üç ayda rakamın 150'ye ulaştığını bildiriyor.

Güvenlik uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre Mytob isimli bir virüsün varyant sayısı hızla artıyor. Varyantların bulaşma riskinin düşük olduğun bildiren uzmanlar bu hareketi virüs yazarlarının bir taktiği olarak niteliyor. Uzmanlar, yazarların amacının virüsün varlığını popüler medyadan gizleyerek dikkat çekmemek olduğunu tahmin ediyor.

Bilgi güvenliği şirketi Trend Micro'ya göre çoğu Mytob varyantının bir virüs yazarı veya yazar grubu tarafından kodlanıyor. Profesyonel olduğu düşünülen yazar veya yazarların bu iş için ücret aldığı tahmin ediliyor. Uzmanlar ayrıca pek çok Mytob varyantının çeşitli casus yazılımlar taşıdığını ekliyor.

(Hürriyetim)