![]() |
| ||||||||||||||||||||
Haber | Ltfen Kurallar Okuyunuz. Yeni yelerimizin Dikkatine! Uyarlar ve Uyar Puanlar
Yazyaz letiim | ||||||||||||||||||||
| "Seviyenin olmad yerde ne zgr dnce, ne de demokratik bir ortam oluabilir." | |||||||||||||||||||||
| Yazyaz Forum'a hogeldiniz. Bir dakikanz ayrarak Trkiye'nin en zgr platformuna ye olabilir ve hemen yararlanmaya balayabilirsiniz. ye olmak iin ltfen tklaynz... |
| |||||||
| Bilgi ve Ahlak felsefesi Bilgi, bilgi kuramlar, ahlak sorunu, mantk... |
| Seenekler |
| | #201 (permalink) | |
![]() yelik tarihi: Sep 2008
| Alnt:
Tek baþýnýza dürüst olduðunuzu düþünmeniz size yeterli gelmemiþ olmalý ki etrafýnýzdaki diðer insanlardan bu konuda fikirlerini sormak ihtiyacý içine girmiþsiniz.Bu bakýþ açýsý "dürüstlük"adýna bir kazanç olabilir. Ama almýþ olduðunuz cevap dürüstlük açýsýndan ele alýnmamýþ sanýyorum.Etrafýnýzdaki cevaap veren kiþiler sizi ticaret anlayýþýnýz konusunda biraz yermiþler,sizi kýrmadan eleþtirmeye çalýþmýþlar. Yani sorunuz "dürüstlük"üzerine olmasý gereken gerçek cevabýný alamamýþ ve politik bir cevapla,ucu açýk býrakýlmýþ bir geçiþtirme ile býrakýlmýþ. Ama þuda bir gerçek ki,ticareti baþarmak dürüstlük kavramýnýn bir getirisi olamaz. Aslýnda bu durum sizin tek taraflý düþünmüþ olduðunuz bir þekil almýþ vaziyette.Býrakýn çocuklar oyuncaklarýna kavuþsunlar,býrakýn ebeveynleri onlarýn oyuncak sahibi olmalarýna karar versinler. ............................. Dürüstlük,izafi bir anlam içerse bile tek baþýna uygulanmasý imkansýzdýr ve uygulama esnasýnda mutlaka birileri ile etkileþim yaþanmaktadýr.Bu durum dürüstlük kavramýnýn teorikte izafi,pratikte ise toplumsal,statik bir bilgi olmasý gerekliliðini içermektedir.
__________________ yaamak... | |
| |
| | #202 (permalink) | |
| Admin ![]() yelik tarihi: Apr 2006 Bulunduu yer: stanbul
| Alnt:
| |
| |
| | #203 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Feb 2008 Bulunduu yer: BURDUR
| Dürüst olmaya çalýþmak aptallýktýr sahtekar olun baþarýn ya hacca gider ya bir cami veya okul yaptýrýp dürüst adam unvaný alýrsýnýz benim gibi olmazsýnýz
__________________ Bir eczane kapanir, digeri acilir .Bir inek kapanirsa (kesilirse) yenisi ancak 24 ay sonra sut vermeye baslar. |
| |
| | #204 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Feb 2008 Bulunduu yer: BURDUR
| Niyetiniz ne kadar erdemli olursa olsun sonuç baþarýsýz olunca batakcý unvaný alýyorsunuz üretim yapacak ülkemi çevremdekileri gelir sahibi yapacaktým kimse bana erdemli bir adamdýr demiyor
__________________ Bir eczane kapanir, digeri acilir .Bir inek kapanirsa (kesilirse) yenisi ancak 24 ay sonra sut vermeye baslar. |
| |
| | #205 (permalink) | |
![]() yelik tarihi: Jul 2007 Bulunduu yer: Ýstanbul- Kocaeli
| Alnt:
Ben kendilerine dürüstüm demedim, hatta dürüst bir insan da deðilim. En azýndan birçok konuda kendime dürüst davranamýyor; kendimi eleþtirmiyorum. Eleþtirmeye kalktýðýmda baþka bir tarafým bastýrmaya kalkýyor. Dürüstüm demekten ziyade fiiliyat önemlidir.
__________________ son gerçek yoksa son otorite de yoktur. | |
| |
| | #206 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Sep 2009
| Ýnsanlarýn en derinlerdeki isteði baþkalarýnýn zihinlerini kendi zihinleri gibi kullanmak, eleþtirmek, sataþmak, hiç bir sýnýr olmadan istediði sözü söyleyebilmektir. Çünkü insan kendi zihnine bunu yapar, eðer yeterince dürüst ise kendini en acýmasýz eleþtirilere tutar, hatta küfür eder. Ýþte gerçek dürüstlük bana göre kendinizi tam olarak ifade etmek deðil, baþkalarýna istediklerinizi söyleyebilmektir. Korkmadan, utanmadan sýkýlmadan, bazen sataþarak, bazen canýný acýtarak, bazen tapýnarak. Aynen kendi zihninize yaptýðýnýz gibi. |
| |
Konuyu Toplam 1 ye okuyor. (0 Kaytl ye ve 1 Misafir) | |
| Seenekler | |
| |