Haber Ltfen Kurallar Okuyunuz.
Yeni yelerimizin Dikkatine!
Uyarlar ve Uyar Puanlar  
Yazyaz letiim

"Seviyenin olmad yerde ne zgr dnce, ne de demokratik bir ortam oluabilir."

Yazyaz Forum'a hogeldiniz.
Bir dakikanz ayrarak Trkiye'nin en zgr platformuna ye olabilir ve hemen yararlanmaya balayabilirsiniz.
ye olmak iin ltfen tklaynz...

Geri git   Yazyaz Forum > Bilim > Doa Bilimleri

Doa Bilimleri Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Seenekler
Alt 30-06-09, 21:15   #31 (permalink)

umutdemirbozan - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: May 2007
Bulunduu yer: istanbul

ayaða kalkmada seksin etkisi çok büyük deðildir,çünkü çok önemli baþka faktörler de vardýr elleri kullanma beden dengersi gibi ve diðer 4 ayaklý binlerce memeli hayvanda rahat rahat seks yapabiliyor,ayaða kalkan bir tek maymunlar ve insanlar.

Sponsor
Alt 30-06-09, 21:53   #32 (permalink)
Onay bekleyen
Yazar Aday?

sarayka - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Sep 2007
Bulunduu yer: izmir

Ayaða kalkmayý neyin güdülediðini bulmasý belki kolay deðildir. Ama seks konusund ainsanýn farký ayaða kalkmasý deðil yüzyüze yapabilmesidir. Bu neredeyse tek durumdur.
Üstelik ayaða kalkma kadýn pelvisini deðiþtirdiði için doðumun acýlý olmasýna da neden olmuþtur.
Bu ayaða kalkmaktan daha etkili olmalýydý evrimde. Bu yüzden insan yavrusu biraz erken doðum her seferinde. Primatlara göre yavru daha uzun süre anneye baðýmlý kalýyor.
sarayka isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 02-07-09, 15:12   #33 (permalink)

sarcak - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Aug 2008

Alnt:
Sayn melez demi ki; Mesaj gster
Pek ikna olmadim...eger seks ayaga kalkmada bu derece önemli bir faktörse bu sekilde iki ayak üstünde yürüyen baska (primat) türlerinin de olmasi lazimdi....
biz insanlar olarak seks olayýna en düþkün canlýlarýz.Baþka hiçbir canlý seks yapmanýn zevkini en fazla ve en uzun çýkarabilme konusunda baþarýlý deðil.

Biz primat akrabalarýmýzý bu konuda solluyoruz.
sarcak isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 02-07-09, 15:18   #34 (permalink)

Alnt:
Sayn umutdemirbozan demi ki; Mesaj gster
ayaða kalkmada seksin etkisi çok büyük deðildir,çünkü çok önemli baþka faktörler de vardýr elleri kullanma beden dengersi gibi ve diðer 4 ayaklý binlerce memeli hayvanda rahat rahat seks yapabiliyor,ayaða kalkan bir tek maymunlar ve insanlar.
Bakýn ,evrim bir özelliðimn kazanýlmasý için illaki çok büyük hayati bir geliþmenin olmasý gerekmez.

Bazen ince ayrýntýlardaki küçük bir deðiþiklik çok büyük bir deðiþimin geliþmesine neden olabilir?

çünkü evrin dna lar üzerinde yürüyen mekanizmalardadýr.Dna üzerindeki yazýlýmýn ise dünyadan haberi yoktur.
Alt 02-07-09, 15:30   #35 (permalink)
Forum Y?neticisi

melez - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Jan 2009
Bulunduu yer: Berlin in Berlin

Alnt:
Sayn sarcak demi ki; Mesaj gster
biz insanlar olarak seks olayýna en düþkün canlýlarýz.Baþka hiçbir canlý seks yapmanýn zevkini en fazla ve en uzun çýkarabilme konusunda baþarýlý deðil.

Biz primat akrabalarýmýzý bu konuda solluyoruz.
Kusura bakmayin ama elin cirkin bonobo maymunu o isi her gün 4-5 kere yapiyorken ben insan olarak hala 2 seneden beri seks yapma firsati bulamadim. ..

Bu konuda kim kimi solluyor aslinda cok acik....toplumsal tabular, komplize insan iliskileri, is stresi, dini yasaklar, maddi olanaklar vs...maymunlarin böyle derdi oldugunu sanmiyorum...

Ayrica iliski yasadigim o 12 yil sürece bonobo maymunlari gibi her gün 10-15 defa da yapamiyordum. Ayda veya iki ayda bir partnerimle tatmin oluyordum, o da 10-15 dakikalik bir isti, oldu bitti....öyle bonobo sempanzeleri gibi her gün her gün 5-15 defa seks yapma ihtiyacim falan yoktu...hatta iliskinin son 4 yillinda hic seks olmamisti sonunda....uzun iliski yasamis olan diger kisilerde bu cok mu degisik mi bilemem....

Ilk önce primat akrabalarimizi sollamak icin sadece her gün seks yapiyor olmak gerek degil ayni zamanda poligam ve herkes herkesle yatacak düsüncesiyle yasamak gerek.

Primatlari solamismisiz.....yahu hayvanat bahcesinde ben onlara hep gipta ile bakar dururm...bu isi nasil basariyorlar ve yorulmuyorlar diye...ne istah ve ne libido var onlarda...gel de kiskanma bu cirkin maymunlari...
melez isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 02-07-09, 15:39   #36 (permalink)
Yaz?yaz Grup
Genel Koordinat?r?

yelik tarihi: Aug 2005

Ýnsanla bugünün geliþmiþ maymunlarý ortak ataya sahiptir. Ayný ortak ata Afrika'da iki farklý evrimsel sürece yol açmýþsa, ki öyle, farklý bir etkenin yol açmasý nedeniyle olmalýdýr. Afrika'nýn doðusundaki evrimsel süreç insana, batýsýndaki süreç geliþmiþ maymuna evrilmiþse ve buradaki en önemli fark beyin hacminde oluþmuþsa, öncelikle bu duruma yol açan bir faktör nedeniyle olmalýdýr. Bu durumda seks pozisyonlarýnýn beyni geliþtirme gibi baþat bir etkide bulunabileceði pek söylenemez. Çünkü öncelik her zaman yaþamý fiziki olarak sürdürebilmek olmalýdýr.

Bu çerçevede bakýldýðýnda savanada yaþamda kalmak hem ayakta kalmakla ve hem de "düþman"a karþý baþarýlý olmakta yatar. Ayaða kalkmak ve alet yapmak bu anlamda önemli. Alet yapmak, emek harcamak, giderek önceden tasarlanmýþlýðý iþe dökmek beyni geliþtirici bir rol oynamýþtýr. Burada karþýlýklý bir etkileþimden de söz edilebilir. Hem iþ yapmak beyni geliþtirmiþ, ve hem de geliþen beynin yeni geçim araçlarý yaratmasý beynin geliþmesini sürdürmesini saðlamýþtýr.

Bu anlamda insaný insan yapan cinsel keyfi deðil, iþ yapabilme becerisidir.
melnur isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 03-07-09, 04:23   #37 (permalink)

gizemnur - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Jul 2007
Bulunduu yer: Ýstanbul- Kocaeli

Her konuda olduðu gibi erkek zihniyeti evrim mekanizmasýnýn içine seksi yerleþtirebilmekte... Korunmak adýna alet yapmak ve buna baðlý olarak kaslarýn geliþmesi yaptýðý aleti idrak etme, iþlevini arttýrma isteði beyin geliþimine yol açmýþken; evrim geçirirken beyinleri ikiye bölünmüþ zihniyetler nedense evrime tek bir noktaya baðlamaya baþlamýþlar. Tebrik ediyorum kendilerini... Ýnsan da 46 kromozom vardýr , bunlardan sadece iki tanesi cinsiyet kromozomudur.
Alt 03-07-09, 15:23   #38 (permalink)
Kay?tl? Okur

yelik tarihi: Mar 2009

Alnt:
Sayn Beckho demi ki; Mesaj gster
Ýnsan ''ben ayaða kalkýp daha iyi seks yapayýmda evrimimi gelecek nesillere daha saðlýklý bir þekilde aktarayým'' diye düþünmez.Evrimin tek amacý ,doðal seçilimde kazanmak ,hayatta kalabilmektir.

SAYGILAR...

Ýlkel toplumlardan bahsedip evrimi bir düþünceye ya da akýma sýkýþtýrmak en az ayakta iyi seks kuramý kadar mantýksýz deðil mi sizce? Tamam baþlýk sahibi konuya çok farklý bir pencereden yorum getirmiþ fakat sizinki yorumun ötesine geçmiþ.

Hadi tüylerimizi dökelim, hadi ateþi yakalým etleri piþirip yiyelim demedikleri gibi ayaða kalkalým da demediler. Diyemezler.
yersiz isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 04-07-09, 16:13   #39 (permalink)

Sn melez,

Bonobolarý örnek göstererek aslýnda beni doðrulamýþ oldunuz

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bonobo

Ayrýca ben 2 milyonyýl önceki maymunsularýn yaptýðý seksten bahsediyorum.Günümüz insanýnýn yaptýðýndan deðil.
Alt 06-07-09, 04:49   #40 (permalink)

gizemnur - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Jul 2007
Bulunduu yer: Ýstanbul- Kocaeli

Evrimleþme için sekse gerek yok günümüz koþullarýnda. Artýk laboratuvar koþullarýnda belirleyici özelliklerin listesini verirsin. Sana senden daha farklý ama senin parçan bir nesil verirler. Elbette evrimden bahsetmiyorum.

Benim bahsettiðim konu nasýl tam bir örnek deðilse sizinki de bundan farklý deðil. Evrim dediðimizde sadece insaný ele almak bilinçsizliktir. Sanýrým ilk RNA virüsüne benzer canlýlar seks yaptý sonra DNA oluþtu ve ardýndan bakteriler...Sonra seksle diðer canlýlar. Olayý bu kadar basitleþtirmeyin.

Etiketler
evrim

Konuyu Toplam 1 ye okuyor. (0 Kaytl ye ve 1 Misafir)

Seenekler