![]() |
| ||||||||||||||||||||
Haber | Ltfen Kurallar Okuyunuz. Yeni yelerimizin Dikkatine! Uyarlar ve Uyar Puanlar
Yazyaz letiim | ||||||||||||||||||||
| "Seviyenin olmad yerde ne zgr dnce, ne de demokratik bir ortam oluabilir." | |||||||||||||||||||||
| Yazyaz Forum'a hogeldiniz. Bir dakikanz ayrarak Trkiye'nin en zgr platformuna ye olabilir ve hemen yararlanmaya balayabilirsiniz. ye olmak iin ltfen tklaynz... |
| |||||||
| Doa-Varlk Felsefesi lk neden, varlk, varln z... |
| Seenekler |
| | #1 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Oct 2006
| Bu konuyu oldum olasý merak etmiþimdir.Genellikle materyalistler inananlar tarafýndan evrenin tesadüfen olamayacaðý þeklinde eleþtirilirler.Bu konuda bilgisi olan arkadaþlardan yardým bekliyorum. Eðer oluþumlar tesadüf eseri ise neden tesadüf olgusu sonsuz devam etmiþ olmasýn. Yarýmlarýnýz için þimdiden teþekkür ederim. |
| |
| Sponsor |
| |
| | #3 (permalink) |
| Ben de zaten onu sormuþtum.Eðer evren olduðundan beri tesadüfle yol alýyorsa neden baþlangýcý da tesadüf olmasýn.Bazen tesadüf bazen düzen nasýl olabilir ki..Yokluk varlýðý baþlatabilir.Yoklukta varlýðýn tözü olabilir gibime geliyor. |
| |
| | #4 (permalink) | |
![]() yelik tarihi: Aug 2008
| Alnt:
hele ki cansýz varlýklarýn mekanik hareketleri tesadüfen olmaz. plan, proje,varetme,iþletme,devam ettirme gibi olgularýn tesadüf olma ihtimali yoktur. bu kadar þey, farklý varlýklarýn uyumlu birlikteliði tesadüf olamaz. | |
| |
| | #6 (permalink) | |
| Forum Kurucu ?yesi ![]() yelik tarihi: Aug 2006 Bulunduu yer: Yozgat
| Sayýn Faruk Eren, Alnt:
Yokluktan varlýðýn oluþmasý demek; þimdi var olanýn bir zamanlar yok olmasý demektir ki bir yaratýcýyý mecbur kýlar. Yaratýcýnýn varlýðý ise tesadüfe yer býrakmaz. ![]() Saygýlar,
__________________ Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldýr. Albert Einstein | |
| |
| | #7 (permalink) |
| Sayýn Petricli Yaratmadan bahsedebilmek için yaratandan önce yaratýlan diye sandýðýnýz þeylere anlam vermek gerekir.Kýsacasý yaratma ikinci etapta ele alýnmasý gereken bir konu olmalýdýr.Kimbilir belki mutlak yokluk zaten yoktur.Yokluk beklide varlýðýn var sayýlma nedenidir.Yokluk olmazsa var kavramýný düþünemeyeceðimize göre yokluk ayný anda bir varlýk tözünü de barýndýrmaktadýr gibi gözüküyor. Yani varlýk ve yokluk birdirler ve ayný þeydirler.Eðer öyle olmasaydý deðiþerek birbirleri olamazlardý, Yokluk Varlýk’a, Varlýk Yokluk’a,geçemezdi.Bir þema alýn elinize.Göreceksiniz ki Daire Çemberi içinde Baþlangýç ve Son ayný yerde birleþirler. Evren de sanýrým bu tesadüfi dönüþümün yani Var olmakla Yok olmanýn Sonsuz’a kadar birbirlerini kovalamasýdýr. Bu açýdan da oluþumunda olduðu gibi özünde de tesadüf barýndýrmaktadýr. |
| |
| | #8 (permalink) | |
![]() yelik tarihi: May 2006
| Alnt:
Madem ki aklým yokluktan varlýk olabileceðini almýyor (ki bu yola neden baþvuruluyor bir anlam veremedim, zira varlýk pekala ebedi de olabilir) o zaman biri yarattý diyelim, olsun bitsin. Ayný yokluk felsefesi yaratýcý için de geçerlidir. Bu, yaratýcýnýn da bir zamanlar yok olmasý gereðini doðurur ki bu da yaratýcýyý da baþka bir yaratýcýnýn yaratmýþ olmasý gibi zincirleme bir tepkimeye yol verir. | |
| |
| | #9 (permalink) | |
| Alnt:
birde verdiniz örnekte bir þey gözden kaçýrmýþsýnýz. bunu dile getirmek istedim. "bir þema alýn elinize daire içinde baþlangýç ve son aynýyerde birleþir" demiþsiniz. ama o þemadaki dairenin kendiliðinden olmadýðýný biliyorsunuz. peki odaireyi çim çizdi? daire çizmek için pergel ve onu çizen biri gerek. bu örneðe göre daire kendiliðinden tesadüfen çizilmiþ olmasý gerekir. | |
| |
| | #10 (permalink) | |
| Alnt:
Þimdi! yaratýcýnýn olmadýðýný savunanlar var, iddialarý neler! 1.varlýk tesadüfen oluþmuþtur,herþey tesadüfen oluyor. 2.varlýðýn baþlangýcý olmayabilir, belkide hep vardý. Bu diþünceler, yine yaratýcýnýn reddi hususunda kendi içinde çeliþki oluþturuyor. 1.varlýk tesadüfen olmuþsa bu durum Yaratýcý içinde ayný þeyi gündeme getirir. 2.Varlýðýn baþlangýcýnýn olmayabilirliði,"Yaratýcý için de ayný durum geçerli olabilir" anlamýný oluþturur. Ancak madde için evren için ileri atýlan teorilerin nedense yaratýcý için geçerli olabilirliði konu içinde ortaya çýkmasýna raðmen, düþünülemiyor. Bu da bir saplantýyý açýða çýkarýyor. Demek olur ki Yaratýcýnýn varlýðýna inanmamak saplantýdýr. 3. | |
| |
| Etiketler |
| bilinç , bilinçli tasarým , evren , evrenin baþlangýcý , evrenin oluþumu , felsefe , tesadüf |
Konuyu Toplam 1 ye okuyor. (0 Kaytl ye ve 1 Misafir) | |
| Seenekler | |
| |