![]() |
| ||||||||||||||||||||
Haber | Ltfen Kurallar Okuyunuz. Yeni yelerimizin Dikkatine! Uyarlar ve Uyar Puanlar
Yazyaz letiim | ||||||||||||||||||||
| "Seviyenin olmad yerde ne zgr dnce, ne de demokratik bir ortam oluabilir." | |||||||||||||||||||||
| Yazyaz Forum'a hogeldiniz. Bir dakikanz ayrarak Trkiye'nin en zgr platformuna ye olabilir ve hemen yararlanmaya balayabilirsiniz. ye olmak iin ltfen tklaynz... |
| |||||||
| Doa-Varlk Felsefesi lk neden, varlk, varln z... |
| Seenekler |
| | #1 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Aug 2007 Bulunduu yer: Los Angeles
| Tanri'nin varligi onermelerinden bir taneside Pascal'in kuramidir (Pascal's wager). Aslinda Pascal'in kurami Tanri'nin varoldugunu ispatlamaya yonelik bir onerme degil, neden Tanri'ya inanmak gerektigi adina bir onermedir. Pascal Tnari'ya inanmanin, Tanri varsa ve yoksaki olasilikalr altindaki getiri ve goturulerini inceler. Tanri'ya inanmak durumunda:
Pascal bu degerlendirme karsisinda kisinin Tanri'ya inanmasinin kendisi adina daha yararli bir secim oldugunu ortaya atar. Siz ne dusunuyorsunuz?
__________________ Dusunmek bir yetenekdir. Uzerinde ne kadar calisirsanir, o kadar daha ilerletirsiniz. |
| |
| Sponsor |
| |
| | #2 (permalink) | |
![]() yelik tarihi: Aug 2005
| Alnt:
TEHTID...
__________________ Siyasal gücü elinde bulunduran hiç bir dinin, kendi dogmalarý dýþýndaki düþünce ve örgütlere karþý hoþgörüsü yoktur. | |
| |
| | #3 (permalink) |
| Ayr?ld? yelik tarihi: Jan 2007
| Bu argüman islamilerce çok kullanýlýr..Buradan mý almýþlar diye düþündüm þimdi? Ama ilk defa hz.Alinin böyle bir þey söylediðini biliyordum.. Bana göre böyle bir yorum yapan kiþinin zaten baþtan "tanrýnýn olup olmadýðý belli deðildir" þeklinde bir inancý vardýr..Aksi halde böyle bir mantýk yürütmesi saçma olur. Kalkýp sonra da "bu daha kârlý ,buna inanayým " dese de inancý deðiþmeyecektir.. Ben tanrý olsam yutmazdým bunu..Kaldý ki Tanrý dedikleri "þey" benden daha zeki olsa gerek.. |
| |
| | #5 (permalink) |
| Ayr?ld? yelik tarihi: Dec 2007
| bu kadar düþünceden, zekadan yoksun bir önerme olabilirmi. pascal olaya kayserili tüccar mantýðý ile yaklaþmýþ. çok zayýf bir kuram.
__________________ kirli bir ýrmaktýr insan.kirli bir ýrmagý icine almasý ve bozulmadan kalmasý icin, deniz olmalý insan. |
| |
| | #6 (permalink) | |
| Alnt:
Ikimizde zayif oldugunu dusunsek bile neden zayif oldugu konusunda ayni fikirde olmayabiliriz. ![]() Saygilar,
__________________ Dusunmek bir yetenekdir. Uzerinde ne kadar calisirsanir, o kadar daha ilerletirsiniz. | |
| |
| | #7 (permalink) |
| Sn canugur, lutfen biraz daha acin dusuncelerinizi ki uzerinde konusabilelim. Ne demek "tehdit"? Saygilar,
__________________ Dusunmek bir yetenekdir. Uzerinde ne kadar calisirsanir, o kadar daha ilerletirsiniz. |
| |
| | #8 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Jul 2007
| Sayýn filozofish: Sans oyunlarýný anýmsatan bir söz aslýnda, ya tutarsa gibi. Tutarsa kesin Nikki beach'e gideriz gibi. Tanrý inancýný benimsedik'' diyelim her sey bununla bitiyor mu peki? Hayýr! O tanrý icin gene kendimizi dünyamýzý harab edecegimize göre en iyisi kalsýn'' diyelim. Ama bu tanrý bizden bir sey istemiyorsa ki imkansýz, o halde bu kuram mantýk dýsý kalýr.
__________________ Bitirdim.. |
| |
| | #9 (permalink) |
| Ayr?ld? yelik tarihi: Dec 2007
| mesele pascal'ýn tüccar mantýðý baktýðý kadar basit deðil. diyelim ki ben gerçekten tanrý ya inanýyorum, nelerden vaz geçeceðim þöyle bir sýralayalým. 1- 18 yaþýna girdiðimde haram gerekçesi ile cinselliði muhammmed'in yeryüzü temsilcilerinden biri tarafýndan icazet alarak ancak yaþayabileceðim. kim o ? imam ( ayrýca kendisi neden bu kadar seviþmeye takmýþ anlam veremiyorum, acaba tek olduðu için kýsaknýyormu. ülen ben yaþayamýyorum, sizede haram edeceðim deyip kýskançlýk krýzlerine girmiþ olabilirmi )2-haram gerekçesi ile denizin keyfini çýkaramayacaðým. neden çünkü orda gavur karýlarý soyunacak ben günah kazanacaðým. kadýn olsam daha vahim, ömür billah o güzelim denize tenim deðmeyecek. 3-37 derecede, bir akdeniz akþamýnda, mis gibi soðuk bira'yý yudumlamaktan mahrum kalacaðým, neden ? eee çünkü günah ! 4- balýk raký uyumunu asla bilmeyeceðim 5- yok yere bir ay boyunca aç kalmýþ olacaðým 6- yok yere hep bir cezalandýrýcý nýn varlýðýný düþünerek tüm hayatýmý ruh hastasý tadýnda yaþayacaðým 7- sevap günah meleklerinin varlýðý yüzünden hep gözetleniyor paranoyasýna bir ömür geçireceðim. 8- yok yere her sabahýn köründe camiye gidip namaz kýlacaðým, ömür boyunca mis gibi sabah uygusundan olacaðým. yetmeyecek öðle namazý için koþtur, yetmeyek akþam, yatsý namazlarý için koþtur. 9-insanlara iyilik yaparken, insan olduðum için deðil, sevap kazanacaðýmý düþünerek yapacaðým. yani bir tür maneviyatým çýkar amaçlý olacak. 10- yok yere çocuklarýmýn küçük dünyalarýný cehennem korkusunu yerleþtirip tüm hayatlarýný þizofren gibi yaþamalarýna sebep olacaðým. vs.. vs.. vs.. uzar da gider liste
__________________ kirli bir ýrmaktýr insan.kirli bir ýrmagý icine almasý ve bozulmadan kalmasý icin, deniz olmalý insan. |
| |
| | #10 (permalink) | |
| Alnt:
.Peki o zaman sizin yazdikalrinizi su sekilde ozetleyebilirmiyiz: Sizce, Tanri'ya cikar iliskisi dahilinde inanmayi secmek, inanmanin getirecegi bazi olumsuz oldugunu dusundugunuz ogelerden dolayi, sonunda cennet vadi olsa bile aslinda karli bir secim degildir. Anlayabilmis miyim? Yoksa kacirdigim birseyler var mi? Saygialr,
__________________ Dusunmek bir yetenekdir. Uzerinde ne kadar calisirsanir, o kadar daha ilerletirsiniz. | |
| |
Konuyu Toplam 1 ye okuyor. (0 Kaytl ye ve 1 Misafir) | |
| Seenekler | |
| |