Haber Ltfen Kurallar Okuyunuz.
Yeni yelerimizin Dikkatine!
Uyarlar ve Uyar Puanlar  
Yazyaz letiim

"Seviyenin olmad yerde ne zgr dnce, ne de demokratik bir ortam oluabilir."

Yazyaz Forum'a hogeldiniz.
Bir dakikanz ayrarak Trkiye'nin en zgr platformuna ye olabilir ve hemen yararlanmaya balayabilirsiniz.
ye olmak iin ltfen tklaynz...

Geri git   Yazyaz Forum > Siyaset > Dnya Siyaseti

Dnya Siyaseti Dnya'daki gelimeler, D ilikiler, Avrupa Birlii

Seenekler
Alt 08-03-09, 02:46   #11 (permalink)

gezginn - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Aug 2008

Türkiye zaten alternatifler peþinde çalýþýyor.
Ama bu bir taraftan kopmak þeklinde anlaþýlmasýn.
Türkiye tüm dünya ülkeleriyle iliþkilerini geliþtirme çabasý içindedir.
batýyla yakýnlýðýmýz devam edecek
Ýçeride ve dýþarýda bu gereklidir;enazýndan þimdilik..
Ýçerde birde batýcýlarla boðuþmak zorunda kalmayalým.
deðiþen en önemli þey "sadece batý" sloganýdýr.
biz buna mecbur deðiliz.
"Türkiyenin yönü batý olmalýdýr"sloganý iflas yolunda artýk.
batýda batý; ya batý çökerse ne olacak?ürünü yolunmuþ sap gibi ortadamý kalalým.
çaðýn gerekleri,menfaatlerimiz nerede ise ona yöneleceðiz.

ne bulgurdan,ne pirinçten olmak gerekmez.

Sponsor
Alt 08-03-09, 11:32   #12 (permalink)
Forum Y?neticisi

melez - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Jan 2009
Bulunduu yer: Berlin in Berlin

Ayrica ABD Tarbzon'u alamazsa Gürcistan'da veya Ermenistan'da bir güc olusturur. Sadece Ermenistan'a Ermeni soykirimini kabul edecegine dair söz versin karsiliginda Kafkasya'da hemen bir üs edinebilir. Trabzon'a ihtiyaci yok, alternatifi cok. Karis tarafta bir de Ukrayna var. Onlar da bir kac kredi icin hemen bir Us-üssü acabilir. Abd icin Türkiye'yi veya herhangi bir ülkeyi safdisi birakmak zor degil.
melez isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 09-03-09, 11:28   #13 (permalink)

noperva - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Sep 2007

komikleþmeyelim
rusya ekonomisi petrol ve doðalgaz fiyatlarýna baðlý bir devlettir... süper güç olmadýðý gibi yakýn gelecekte de ne amerikayla ne de avrupayla boy ölçüþebilecek bir düzeye gelmesi mümkün deðildir.
10 yýl önce petrol fiyatlarý 10 dolarlardayken bir gemisini adriyatiðe gönderemeyecek durumdaydý, petrol fiyatlarý 150 dolarlara geldiðinde rusyanýn biti kanlandý sesi çýkar oldu ... þimdi petrol fiytlarý düþtü daha da düþüp 10 dolara gelirse görürsünüz rusyanýn halini... tabi dünyayý tanýyanlar petrol fiyatlarýnýn krizle geri döndüðü noktalarda bile rusyayý ne hale getirdiðini görebilseydiniz zaten bu tür yorumlara itibar etmezdiniz
Alt 05-04-09, 14:24   #14 (permalink)

derikli - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: May 2007
Bulunduu yer: istanbul - mardin

Alnt:
Sayn KeMaLiSTiM demi ki; Mesaj gster
Sosyalist(!) zekanýza hayran kaldým batýnýn bize ne oyunlar oynadýðýný bilmiyor musunuz ne iliþki geliþtirmesinden bahsediyorsunuz? Siz kendi geleceðinizi nasýl oluyor da baþkalarýna sýðýnarak garanti altýna almayý düþünüyorsunuz. Biraz kemalizm i öðrenmeniz konusunda tavsiyede bulunayým.

Gözümüze sokar misali 'ABD'nin uþaðý olmalýyýz' düþüncesini savunmuþsunuz..

Ýnanmýyorum..

Yahu kardeþim, AMERÝKA hangi olayda senin yanýnda yer aldý? Hangi olayda sen Amerika'ya karþý ulusal çýkarýný korudun?

Dünya sisteminden kopuk, bilimsel olmayan gerçek dýþý açýklamalar yapacaðýna, git ABD'nin ve emperyalizmin TÜRKÝYE ve ezilen dünyadaki planlarýný kavramaya çalýþ.

Burada emperyalizmi meþrulaþtýrmaya kalkma, altýnda kalýr, ezilir yok olur gidersin...

Benim anlamadýðým biz AMERÝKA ile AB ile nasýl iliþkiye gireceðiz ve bunlara karþý ulusal çýkarlarýmýzý nasýl koruyacaðýz?

Ayný düzeyde miyiz? Ayný sistemde miyiz? Varoluþ amacýmýz ayný mý?Amaçlarýmýz ayný mý?

Hepsine koca bir HAYIR.

AMERÝKA'nýn BOP'u var ve biz gideceðiz ABD ile iliþkiye gireceðiz? Ne üzerine? Türkiye'nin bölünmesini ve tam sömürge haline gelmesini amaçlayan ve artýk NATO toplantýlarýnda dahi gözümüze sokulan haritalar için mi iliþkiye gireceðiz?

AB, Türkiye'yi kapýsýnda bir "köpek" gibi bekletirken, Türk Yargýsý'nýn karþýsýnda AKP leyhine bildiriler yayýnlarken, istediklerinin hepsi LOZAN'ýn feshi manasýna gelirken; bize ne karþýlýðýnda AB ile iliþkiye gireceðiz.

Bizim iliþkiye girmemiz gereken kesim, mazlum uluslardýr. Çünkü, bizim baðýmsýzlýk ve geliþme kavgamýz, tüm mazlum uluslarýn, tüm þarkýn davasýdýr.
bu mazlum uluslara kürtlerde dahil mi? yoksa mazlum uluslar kriterini belirlemek bir çok þeyde olduðu gibi sizin tekelinde mi?

bir yerlere baðlý kalamaya gerek duymamak için türkiye içinde düþüncenin önündeki engelleri kaldýracaksýnýz.
ülke içinde türlü proplemlere karþý kurtuluþu tsk da arama yerine açýk toplumdan medet umacaksýnýz.

ülke içinde belli baþlý çatýþmalarýn kaynaðýný oluþturan alevi ve kürtler ile ilgili sorunlarý çözmede kararlý olacaksýnýz.

toplum olarak devlet olarak dine önem verdiðimiz kadar bilime çaðdaþlaþmaya da önem vereceðiz.

toplumu hurafelere boðan dizi, filmlere yayýnlara gereken tepkiyi vereceðiz.

toplum olarak birbirimizin farklýlýklarýný tahammül ettiðimiz vakit, birbirimizle uðraþmayý býraktýðýmýz zaman, belki o zaman dünyada olupbitenlerin farkýna varýr geliþmelere göre davranýr kimseye ihtiyaç duymayacak kadar bilgi üretme arayýþýna girer, ve bu sayede ne ab nede abd gibi birliklere ihtiyaç duymayýz.

bizler, dýþgüçlerin oyunu tekerlemesini býrakýp kendimize bakmadýkça hatalarýmýzý gözden geçirmedikçe illaki birilerine uþaklýk etmek zorunda kalýrýz.
derikli isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 12-06-09, 08:41   #15 (permalink)
Uzakla?t?r?ld?

yelik tarihi: Oct 2008
Bulunduu yer: Ankara

valla amerika denilince dincisinden tut liberaline kadar türkiyede akan sular duruyor
yeterki amerika istesin hali hazýrda basta liberal kapitalist dinci sentezi parti varken
Harbice isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 25-06-09, 10:01   #16 (permalink)

Aristo - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Dec 2007
Bulunduu yer: Dünya'da bir yerdeyim

Sayýn Kemalistim'in savunduðu fikirleri dillendirenler þimdi Silivri'de hesap veriyor!

Yahu neyinize güveniyorsunuz? Türkiye'nin savunma sanayyisi'ni sýrýdan nasýl kuracaksýnýz? Çin ve Rusya'dan silah mý alacaksýnýz? Hangi parayla? Nasýl? Ticari iliþkilerimizi nasýl sileceksiniz? Ýþte rakamlar ortada, Türkiye AB'ye muhtaç, AB Türkiye'ye muhtaç, bu zorunluluðu ortadan kaldýrmak eþyanýn doðasýna aykýrý, nasýl baþaracaksýnýz? Dolar borcunuzu Renminbi ile mi, Ruble ile mi ödeyeceksiniz? Yoksa Monatoryum mu ilan edeceksiniz? Yerli þeriatçýlarý kovup yabancý þeriatçýlarla (Ýran'la) ittifak yapmaya utanmayacak mýsýnýz?

Çin'de, Rusya'da, Hindistan'da "Aman Türkiye bizimle iþ yapsýn, gelsin, ortak olalým" diyen kaç akýllý adam var? Saydýnýz mý? Çin'in kendi iç sorunu olan Doðu Türkistan meselesinde nasýl tutum takýnacaksýnýz? Çin'in "Aman Türkler'i üzmeyelim, çekilelim buralardan" diyeceðini mi sanýyorsunuz?

Devletler insan gibi mi ki "küstüm oynamýyorum, sýrtýmý döndüm" diyebilsin? Koca devleti 200 yýllýk iliþkilerden koparýp tekrar geldiði yere nasýl döndüreceksiniz? Bunun hiç bedeli olmayacak mý? Bu iþ o kadar ucuz mu? Batý bunun hesabýný, faturasýný çýkarmaz mý? Hem ticari, hem askeri hem de siyasi anlamda... Bu iþler çocuk oyuncaðý mý, askeri haritada plan yapmak kadar kolay mý?

Küfür etmeyin yahu, sadece soru sordum
Alt 25-06-09, 12:54   #17 (permalink)

yelik tarihi: Feb 2008

Rusya, her yýl etnik Rus nüfusu yüzbinlerce kiþi azalan, ekonomisi hammadde fiyatlarýna son derece baðlý, etnik cumhuriyetler ve göçmenlerle ilgili problemlerin katlanarak büyüdüðü, ortalama insan ömrünün uzunluðu açýsýndan dünyada ilk yüze bile giremeyen, öte yandan sahip olduðu doðal kaynaklar itibariyle Çin, ABD gibi güçlerin iþtahýný kabartan, son tahlilde her geçen gün daha fazla zayýflayan bir güçtür. Þahsen, Rusya'nýn etkin bir ulus-devlet olarak var olmayý süredürmesi için tek þansýnýn, AB'ye yanaþmasý olduðunu düþünüyorum. Ancak ne AB, ne de Ruslar, sanýrým ayný fikirde deðil.
Kibitzer isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 02-07-09, 15:16   #18 (permalink)

yelik tarihi: Jun 2008

Sayýn Kemalistim yazdýklarýnýzda ciddi misiniz?
Hemen þunu söyleyeyim siz bunlarý Kemalist dýþ politika ismi altýnda lütfen yazmayýn.
Yazdýklarýnýzla Kemalizmin dýþ politikasý arasýnda hiçbir þekilde benzerlik yok...
Türk Birliðiymiþ...
Hayal aleminde yüzüyorsunuz hayal!!
Amacýnýz ne kestiremiyorum ama yazdýklarýnýzý Kemalizmle iliþkilendirmeyin lütfen.

Bir Kemalist olarak yazdýklarýnýzdan rahatsýzlýk duyuyorum...
Alt 04-07-09, 21:44   #19 (permalink)

Aristo - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Dec 2007
Bulunduu yer: Dünya'da bir yerdeyim

Neden sayýn Börklüce, bir çok Kemalist bu biçimde düþünüyor! Þayet siz böyle düþünmüyor ve bundan rahatsýzlýk duyuyorsanýz aforoz edilecek ve damgalanacaksýnýz!
Alt 06-07-09, 04:42   #20 (permalink)

gizemnur - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Jul 2007
Bulunduu yer: Ýstanbul- Kocaeli

Alnt:
Sayn KeMaLiSTiM demi ki; Mesaj gster
Sosyalist(!) zekanýza hayran kaldým batýnýn bize ne oyunlar oynadýðýný bilmiyor musunuz ne iliþki geliþtirmesinden bahsediyorsunuz? Siz kendi geleceðinizi nasýl oluyor da baþkalarýna sýðýnarak garanti altýna almayý düþünüyorsunuz. Biraz kemalizm i öðrenmeniz konusunda tavsiyede bulunayým.

Gözümüze sokar misali 'ABD'nin uþaðý olmalýyýz' düþüncesini savunmuþsunuz..

Ýnanmýyorum..

Yahu kardeþim, AMERÝKA hangi olayda senin yanýnda yer aldý? Hangi olayda sen Amerika'ya karþý ulusal çýkarýný korudun?

Dünya sisteminden kopuk, bilimsel olmayan gerçek dýþý açýklamalar yapacaðýna, git ABD'nin ve emperyalizmin TÜRKÝYE ve ezilen dünyadaki planlarýný kavramaya çalýþ.

Burada emperyalizmi meþrulaþtýrmaya kalkma, altýnda kalýr, ezilir yok olur gidersin...

Benim anlamadýðým biz AMERÝKA ile AB ile nasýl iliþkiye gireceðiz ve bunlara karþý ulusal çýkarlarýmýzý nasýl koruyacaðýz?

Ayný düzeyde miyiz? Ayný sistemde miyiz? Varoluþ amacýmýz ayný mý?Amaçlarýmýz ayný mý?

Hepsine koca bir HAYIR.

AMERÝKA'nýn BOP'u var ve biz gideceðiz ABD ile iliþkiye gireceðiz? Ne üzerine? Türkiye'nin bölünmesini ve tam sömürge haline gelmesini amaçlayan ve artýk NATO toplantýlarýnda dahi gözümüze sokulan haritalar için mi iliþkiye gireceðiz?

AB, Türkiye'yi kapýsýnda bir "köpek" gibi bekletirken, Türk Yargýsý'nýn karþýsýnda AKP leyhine bildiriler yayýnlarken, istediklerinin hepsi LOZAN'ýn feshi manasýna gelirken; bize ne karþýlýðýnda AB ile iliþkiye gireceðiz.

Bizim iliþkiye girmemiz gereken kesim, mazlum uluslardýr. Çünkü, bizim baðýmsýzlýk ve geliþme kavgamýz, tüm mazlum uluslarýn, tüm þarkýn davasýdýr.
Sayýn Kemalist seksenli yýllarda da ayný düþüncelerde miydiniz? Merak ettiðim için soruyorum. Ben Kemalist deðilim, ama Atatürk'çü bir insaným.

Konuyu Toplam 1 ye okuyor. (0 Kaytl ye ve 1 Misafir)

Seenekler