![]() |
| ||||||||||||||||||||
Haber | Ltfen Kurallar Okuyunuz. Yeni yelerimizin Dikkatine! Uyarlar ve Uyar Puanlar
Yazyaz letiim | ||||||||||||||||||||
| "Seviyenin olmad yerde ne zgr dnce, ne de demokratik bir ortam oluabilir." | |||||||||||||||||||||
| Yazyaz Forum'a hogeldiniz. Bir dakikanz ayrarak Trkiye'nin en zgr platformuna ye olabilir ve hemen yararlanmaya balayabilirsiniz. ye olmak iin ltfen tklaynz... |
| |||||||
| nsan Bilimleri Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Seenekler |
| | #1 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Dec 2008
| Forumumuzda " Erkekler Neden Aldatýr? " konusunu oldukça geniþ tartýþmýþýz. Bir de " Kadýnlar Neden Aldatýr? " konusunu tartýþalým. Erkeðin elinin kiri, kadýnýn namus lekesi oluyor. Ne garip! Bunu bana anneannem söylemiþti küçükken, þaþýrmýþtým doðrusu. Erkekler Aldatýr, hele ki hamile olmasýn biricik karýsý. Peki ya kadýnlar niçin aldatýr?
__________________ Savaþ; korku ve sefaletten baþka hiçbir þey getirmez. Nazým Hikmet RAN |
| |
| Sponsor |
| |
| | #7 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Sep 2008 Bulunduu yer: Ankara
| Aldatmanýn sosyal ve ruh bilimleri açýsýndan irdelemesini yapmadan, deneyimlerimi yazmak istiyorum. Yurdumuzda büyük bir çoðunluk erkek ve kadýn, cinsel kimliðini tanýmadan evlilik yapmaktadýr. Ýleryen zaman içerisinde cinsel yönelimleri ve zevkleri ile eþinin uyuþmadýðýný anlayan insanlar, bir çok bilinen nedenden ötürü, evliliklerini sonlandýramamakta ve bu eksikliði "aldatma" kurumu ile gidermektedirler. Yine, zaman çiftler için ayný akmamakta, sosyal, kültürel veya ekonomik anlamda çiftlerden biri diðerinin önüne geçmekle, geride kalaný yetersiz görmektedir. Ve dengini aramak isteðiyle "aldatmaya" baþ vurmaktadýr. Yine, yaþýn vücut üzerindeki tahribatýnýn derecesini test isteði de vardýr. Hala cazibesini koruyup korumadýðýný, seksapelinin nerelerde olduðunu test etme isteði, aldatmaya yöneltiyor. Ve tabii baþka bedenleri merak duygusu da var. Bir baþka neden ise; çiftler arasýndaki libido farklýlýðýdýr. Cinsiyetler için ortak olan bu nedenlerin dýþýnda; erkek ve kadýnda cinsiyetine özgü nedenler ise þunlardýr: - Kadýnlar: 1- Ýntikam duygusu; kendisini aldatan, yetersiz ilgi gösteren, baskýcý eþe isyan olarak.. 2- Üstün ve etkin sosyal pozisyon sahibini cinselliðini kullanarak etkileme isteði.. - Erkekler: 1- Skor yapmaya iten bir kültürde büyümeleri.. 2- Sosyal çevrelerinde bunu üstünlük(!) karinesi olarak kullanmalarý.. 3- Ekonomik refahýn göstergesi saymalarý.. Ýlk cümlede de belirttiðim gibi; yazdýklarým kiþisel deneyim ve gözlerimin sonucudur. |
| |
| | #8 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Jan 2007 Bulunduu yer: Niedersachsen
| ben bu konuda kadin- erkek ayirimi yapmak istemiyorum acikcasi. Erkek neden aldatirsa, kadin da iste o sebeblerden dolayi aldatir... Sonucta her ikisini de insan olarak degerlendirmek gerekir, zira her ikisi de ayni hisleri ve ihtiyaclari paYlasmaktadirlar. Erkek ve kadin ayni konumda(ceverenin bakis acisi) yasamiyorlar ama, diyecekseniz, biraz empathi isi cözecektir. Kadini da erkegin konumuna getirseniz, aynisini o da yapacaktir. <<<bir kadýn olsam, erkek egemen, maço, þiddet eðilimli, kadýný ikinci sýnýf gören, kendini süperman sanan, bencil, daha az insan olan erkek cinsini aldatmakta hiç tereddüt etmezdim. Aldatmak degil, direkt ayrilmak gerekir bu tiplerden. Hatta hic baslamamak.. |
| |
| | #9 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Jul 2007
| Bence de kadýnlar kendileri bulunmaz hint kumaþý sanýyor. Kendileri olmadan yapamayýz' diye düþünüyorlar. 24 saat bizimle ilgilenin, yoksa ilgilenecek birini buluruz' diyerek savurduklarý boþ tehditleri de yutacak degiliz :D Kim ne yapsýn sizi' diyoruz. Hadi git aldatýr mýsýn, kandýrýr mýsýn terkeder misin senin insanfýna kalmýþ' diyoruz biz erkekler: Bizler aslýnda yukardaki iletiniz de oldugu gibi kötü degiliz sayýn katrin. Bizleri tehdit etmekten vazgeçin iyi, uysal insanlar olalým :D Erkegi olmayan kadýn, bana göre çöllerde susuz kalmýþ ve az sonra susuzluktan sararýp solacak bir zehra/ gül gibidir. Yani bizim kýymetimizi kadýnlarýn artýk bilmesi lazým. Bize afra tafra tavýrlar takýnma havalarýný býrakmalarý lazým Ýki gün sonra ne olur beni affet caným'' diyen, bütün paramý harcadým, param kalmadý diyerek, dilenen gözyaþý dökende kadýnlar ![]() Aldatma konusuna deginmeyecegim artýk, gerçi konu aldatma ama...
__________________ Bitirdim.. |
| |
| | #10 (permalink) | |
| Uzakla?t?r?ld? yelik tarihi: Oct 2006 Bulunduu yer: Ýstanbul
| Alnt:
| |
| |
Konuyu Toplam 1 ye okuyor. (0 Kaytl ye ve 1 Misafir) | |
| Seenekler | |
| |