| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Lise ve Üniversite Anılarımız Şöyle bir bakıyorumda; insanlar yaptıkları ilginç ve gizli şeyleri itiraflar adı altında anlatıp duruyorlar ki buna bir çok insan ya utangaç olduğu için yada böyle anlatacak bir şeyleri olmadıları için dahil olamıyor, benim gibi. Bende itiraf yerine okul anılarımızı yazabileceğimiz bir yer oluşturmak istedim böylece acı tatlı anılarımızı birbirmizle paylaşabiliriz, öylee ya hep tartışıcağız, hep muhalef edeceğiz diye bir kayde yok. Ben kendimle başlamak istiyorum Eğitim hayatım boyunca hep yaramazlık- haylazlık yapan bir öğrenciydim hala öyleim ya neyse, lisede başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum;Bir ingilizce dersi sohpet nerden açıldıysa hoca bize kitap okumamız gerektiğinden bahsediyordu söze başladı; -Çocuklar kitap okumak için aslında insan çok vakit bulamadığından yakınıyor ama istese çokta rahat bulabiliyor. Tabi vakti iyi değerlendirmek gerek. Mesela ben geceleri uyurken kitap okuyorum. (hemen atıldım) -Hocam ben uyumadan öncede kitap okuyorum iyi bir güldük buna. Üniversitede kanım biraz duruldu artık başkalarına gülmeye başladık ancak haşerilik devam ediyor. Bir gün Productive Skills adında bir ingilizce dersindeyiz. Hoca 10 soruluk bir ödev verdi. Verdiği sayfada 8 tane soru vardı ve uzun uzun cevaplamamız gerekiyordu, son iki soruya yani 9 ve 10 Free choice yazmıştı. Yani serbest tercih. Atıldım sordum hemen, ben -Do we have to do 9 and 10? hoca -I can't hear, do you ask if you have to do 9 and 10? ben -Yes because you write there free choices ![]() hoca -Don't be so smart, you know I don't mean that. Yani - Hocam 9 ve 10 yapmak zorunda mıyız? - Duyamadım, 9 ve 10nu yapmak zorundamıyım diye soruyorsun? -Evet çünkü serbest tercih yazmışsınız. ![]() -Bu kadar zeki olmayın. Bunu kastemedimi biliyorsun. __________________
Teşekkür ederim, zc.. zcakmak Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-01-07 00:30 . |
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Merhabalar, Bende bir şey anlatmak istiyorum, aslında tam bir anı değil ama olsun. 24 Kasım öğretmenler gününü biliriz hepimiz. Böyle günleri çocuklar kafaya çok takar, öğretmenlerine en güzel hediyeyi vermek isterler. Hem öğretmenlerine kendilerini sevdirmek için hem de hediye veren arkadaşlarına mahcup olmamak için. işte bende böyle bir çocuktum, her öğretmenler gününde öğretmenin kim olursa olsun ona, arkadaşlarımı bir bir solayıp sınıftaki en güzel, en fiyakalı hediyeyi vermek isterdim ancak işin çok sinir bozucu bir tarafı vardı. İlk okulda ne zaman öğretmenler günü olsa bizimkiler limon kolonyası alırlardı. Çok banal ve çok sade hatta aşırı sade bir hediyeydi ve zavalı ben her sene aynı hediyeyi götürmek zorunda kalırdım; işte bu yüzden öğrencilerin her yıl öğretmen değiştirmelerini savunuyorum, her sene aynı hediyeyi aynı öğretmene vermekte zorlanan küçükler için.. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bizim bir hoca vardı, sınıfa girer girmez ayakta bizi görünce; kız erkek hiç ayrım yapmadan "oğlum napıyorsunuz orda" derdi.En azından biz ayrım yapmadığını düşünürdük. Bundan emin olmak için bir gün, hoca sınıfa gelmeden bütün erkekler yerlerine oturdu, kızlar ayakta kaldı. Sevgili Türkçe hocamız içeri girdi ve ayakta duran kızlara "oğlum niye ayaktasınız" dedi ve biz gülmeye başladık. ![]() |
| #4 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
| #5 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Orta son sınıf oğrencisiyim;eli sopalı bir din oğretmenimiz vardı!Sebepsiz yere oğrenci pataklar ama o kadar da eğlenceli bir eğitimciydi!İlk donemin son sınavına gireceğiz.Ve belliydi ki sınav çok zor olacak.Kimsede ders çalışmamış,gozu yaşlı!Muzip bir arkadaşım geldi oğretmen sandalyesinden beni kaldırdı.Tum teneffuslerimi geçirdiğim yerdi.Bak;ne yapacam.Sandalyeyi aldı ve arka iki ayağını sandalyeyi ayakata tutacak kadar eğdi.Sandalye ayakta zor duruyordu!İçimde bir pişmanlık ya oturda bir şey olursa diye içim içimi yiyor!Ama gidipte soylemekte olmaz.Arkadaş ispiyonlanmaz yani!Ama içim içimi yiyor sonuçta bu suça bende ortak oluyordum.Hoca geldi elinde sınav kağıtları ve yüzünde şeytani bir gülümseme!Kağıtlar dağıtıldı ve sureniz başladı diye bir çığılık kopardı!Gozler fırıl fırıl!Kimseye goz açtırmıyor.Masasına doğru yoneldi.Ve sandalyeyi çekti.Kısa boyluda bir adamdı.Ben artık sınavı bırakmış hocayı izliyordum.Dua ediyordum ki farkına varabilsin!Sandalyeyi aldı sınıfın ortasına koydu.Oturacak sandım!Şoyle bir sandalyeyi tavaf etti.Sanki anlamış gibime geliyordu.Bir sure daha sınıfın içinde dolandıktan sonra sandalye elini yaslamak istedi.Artık nasıl yaslanmak istdiyse sandalye düştü ve hocamız yere kapaklandı.Sınıfta bir kahkaha yükseldi.Kalktı üstünü temizledi ve ayağıyla sandalyeye usuldan bir tekme salladı.Bir şey olmamıştı.Yani sapasağlamdı.Gülmekten sınav kağıdının üzeri gozyaşlarıyla dolmuştu. EoS Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-07 18:15 . |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jan 2007
| Üniversiteyi daha tatmadığım için bişey diyemem ama lise yıllarım çok güzel geçiyor her günü bir anı.. |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007
| Üniversiteyi bende tatamadım ama lise yıllarımı hiç birşeye değişmem |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Lise'de İstiklal Marşına katılmadım diye ceza almıştım.(Özel okul) __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Gaziantep
| Lise anilarimin en güzel lise 1 yıllarinda yaşadim.. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|