| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Küfür ve cinsellik / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Küfür ve cinsellik Günümüzde birçok insanın nefretini dışa vuruş şeklidir küfür.Küfrün genel özelliği de cinsel içerikli olmasıdır.Birçoğumuz(sinirlenmeyen olabilir bu yüzden birçoğumuz dedim ben hiç rastlamadım ama) küfüre sinirleniriz.Peki değişen ve gelişen dünyanın cinselliği adeta sıradan hale getirmesiyle birlikte küfürün de anlamını yitirip kaybolması gerekmez mi?Bu olmadığına göre burda bir çelişki vardır.Neden hala insanların en zayıf noktalarından biri cinselliktir.Neden cinselliği sıradan birşeymiş gibi görürken annemize edilen küfüre sinirleniyoruz?O halde burda sorulması gereken bir soru var cinsellik bizim onu yaşamak için türlü bahaneler bulduğumuz bir şeymidir yoksa bu kadar basitleştirilmemesi gereken çok özel bir konumudur?Şimdi soruyorum küfür ve cinsellik sizin için ne anlam ifade ediyor? |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Dostum çok güzel bakmışın olaya ben de senin gibi düşünüyorum ve verilecek cevapları merakla bekliyorum. __________________
Tek Yol DEVRİM!!!! SÜREKLİ DEVRİM |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Çok güzel bir konu; ama ne yazık ki katkı yapmak için söyleyebileceğim bir şey yok. __________________
Eşitlik olmadan özgürlük, özgürlük olmadan eşitlik olmaz! |
|
| #4 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Bence küfür ve cinsellikten öte küfür ve namus kavravlari demeliyiz.Cünkü Insanlarin sinirlendigi nokta küfürün iceriginde kendisini yada ailesinin namus anlayisina hakaret edildigi noktalardir. Bir cok insanda da su vardir. Kendisine küfür edilmesi pek fazla bir kayip görülmese de ailei icinden birine küfür edilmesi digerinden daha önemli bulunmaktadir. Halbuki olaya namus kavrami olarak bakanlarin kendilerine edildiginde degilde aileden birine edildiginde tepki göstermesi de apayri bir celiskidir. Birde su vardirki ülkemiz gibi gelismemis toplumlarda küfür genelde samimiyetin göstergesi olarak algilanmaktadir |
|
| #5 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2007
| cinsellik neden küfür?bu soruya özellikle gündelik yaşamda çok küfür kullananların vereceği cevabı gerçekten merak ediyorum.benim bakışım,adam cinselliği eğer küfürün içine koyuyorsa,yani bir başkasını cinsel içerikli sözlerle rencide etmeyi düşünüyorsa,cinselliğe de rencide edici bir olay gibi bakıyor olmalıdır. |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| 40 bin kişi'nin stad'da toplanıp kendi kardeşi'nin,karısı'nın ve hatta kendi anne sinin yanın da hakem'e,futbolculara,yönetime ettiği küfürleri düşünürsek.. küfür eden kişi'nin gözünün döndüğünü söylemek hiçte yanlış olmaz arkadaşların ile kahve de okey ve kağıt oynar iken küfür ediyorsunn onu anladıkta be mübarek adam bunu kadınların yanın da yapmak seni hiç mi incitmiyor hiç mi yüzün kızar mıyor. küfür etmek yaşadığın oratam ve arkadaş cevrene göre senin bir parcan olabilir bunu başkalarının yanın da yapma bari.. küfür etmem..edeni de hiç sevmem yanım da küfür edildiği zaman o kişi den nefret bile edebilirim. küfür artık bazı kişiler de sigara gibi bağımlılık yapmış inanın bana işe gelip gider iken cocuk'lar bir birlerine küfür ediyorlar ağıza alınmayacak laflar ve bun dan eğleniyorlar utanç verici.. küfür zaten kötü birde cinselliği katıp,araya başkalarını karıştırınca nefret edici oluyor. |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2006
| bütün insanlar aslında çoğunlukla erkekler küfretmenin kendilerine özel olarak tanınmış bir hak olduğunu düşünürler.sanki kendine has mış gibi.bencillikten olsa gerek.muhattabının anasına bacısına karısına düşünmeden saydıranlar sıra kendilerine gelince aslan kesilirler. ne yazık... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| cinsellik hiçbirzaman basitleşmedi. sadece biz kendimizi kandırıyoruz.insan doğaya karşı kendini kontrol etmeyi öğrendikçe, bazı değerlerin geçmişte kaldığını düşündü. hamile kalmamanın yolunu buldu. ama cinsel ahlakı değerlerinde çatışma son bulmadı. bazıları sorunu basit bir biyolojik faliyete indirgemeye çalışırken, bazılarıda bunun biyolojik faliyet ötesinde olduğu konusunda diretmeleri. işin gıcık tarafı, heriki kesiminde birbirine karşı egemen olmaya çalışması. basit olay gibi gösterenlerin, toplumun bu konuda rahat olması ile çıkar sağlama zihniyeti ile hareket ettikleri aşikar. cinsel olsun, duygusal olsun, karşısındakinin değerlerini hiçe saymak düşüncesi ve bu konu ile ilgili başına bir iş gelmesini istemezler.cinselliği basit bir biyolojik faliyetin ötesinde görenlerin, din kökenli cinsel ahlak değerlerini, tüm topluma Allah adına diretme ve hakim kılma zihniyeti. senin için zina haram olabilir ama bu değerlere inanmayana neden senin gibi haram olmak zorunda. cinsellik temelde biyolojik bir olay olduğu için her insan onu yaşamak isteyecektir. din kökenli bakanların, cinselliği haram olamadan (meşru.), iç dünyasının (kendisi ile barışık olarak..) kabul edeceği, uygun ve dengeli yaşanmanın kanunsal düzenlemesine kafa yormak yerine, herkese aynı elbiseyi giydirme derdine düşmeleri, imtahan dünyası inancı ile çelişkidir.küfürlerin cinsel egemenli olması, bunun gerçekte basit bir olay olmadığının göstergesi. özellikle, aralarında samimiyet olmayan, husumet olan birinden cinsellikli bir küfür duyunca, aşırı tepki gösterebiliyor. birçok kötü söz var, ama içine cinsellik girince küfür oluyor. bu kadar rahat küfür edilmesnin sebebi, caydırıcılığının olmamasıdır. küfür kötüdür ama birde haksız yere olursa insanın kanına dokunuyor. bazı maçlarda, haklı olarak hakem taraftarın işine gelmeyen bir karar verdiğinde, koro halinde başlıuyor küfür. espirili bir ceza olsun: hakemin haklılığı ispatlanırsa, diğer bir maçta tüm tarftara anonslu küfür edilse, acaba taraftarın tepkisi ne olacak. yarabbi şükürmü diyecek. tv den bakıyorum, kitle olunca nasılda aslan kesiliyorlar.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| ha bu arada bayanlarında çok ağır küfür edebileceğine, meğilli olduklarına dair sesli görüntülere, bazı kavgalarına da şahit oluyoruz. sorun toplum sorunudur. bunu sadece erkeklere indirgemek, kadınların kendilerine ait olmayan organları ile küfür etmeleri gibi komik oluyor.. (çocuklara temel ahlak değerlerini veren anneleridir.) |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2006
| bence zina yada değil tartışması gerçekten boş olur.sonuçta evrensel ahlak kuralları diye bir şey var.biz müslüman bir ülkeyiz küfürden her ne kadar bencilce davranıp etsekte hoşlanmayan insanlarda çok fazla yine yurt dışına gittiğimiz zamanda küfür hoş birşey değil.yada türkiyede eşler birbirini aldatsa ne kadar etik anlayışa zıtsa hıristiyan yada yahudi bir ülkedede ahlaksızlık olarak değerlendirilir.sonuçta küfür zina fıtrata zıt şeyler.ister allah korkusuyla sakınılsın isterse sırf vicdani his nedeniyle...kadınlara gelince gerçekten annelik gibi kutsal bir göreve seçilmiş kadınların bakın özellikle kadınların kendi vicdanlarında kendilerini sorumlu hissetmeleri gerekir.küfür bir erkeğe yakışmaz ama bir bayana asla yakışmaz.çünkü kadının annelik gibi özel bir vasfı var belki babalıktan daha üstün bir vasıf....iyi geceler |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|