| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Foruma Yöneticiler icin Üst Yargi birimi Gerekli midir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
| Anket Sonuçlarını Göster: Yönetici kararlarinin itiraz edilebilecegi üst yargi birimi gerekli midir? | |||
| Evet üst yargi gereklidir | 3 | 75.00% | |
| Hayir üst yargi gerekli degildir | 1 | 25.00% | |
| Oy Verenler: 4. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Forum icinde bence yeni bir olusuma ihtiyac olduguna inaniyorum. Tabi yeni olusumlardan Sn Melnur , Sn.ilker, Sn.İlkem Yaziyaz Genel kordinatörlügü bu anlatacagim konu bu arkadaslarimizin görev sahasina giriyorsa bu yazdiklarim gereksizdir. Ama hem bununla ilgili bir aciklama gelir ve konu netlik kazanir egerki bu konuyla ilgili bir birim yok ise de bununla ilgili bir olusum icine girilebilir... konu sudur; Simdi üyelerin aldiklari ceza yada uyarilara itiraz etme hakki vardir itiraz bölümünde. Fakat Üyenin uyarilara yada cezalara itirazlarini ,cezayi veren birime yapmasi ne kadar dogrudur? Simdi bir üye yönetimden oy birligi sonucu uyari aliyor ve bu üye bu yönetime gerekli itirazini bildiriyor. (yani oy birligi ile cezaya karar verenlere itirazini bildiriyor) Zaten bu ceza kararlarini yönetim oy birligi ile aldigina göre,fikirleri nettir ki cezayi vermislerdir. Yani üye onlara tekrar bir itiraz etsede bir cogunun fikirleri degismeyecekdir. Bu durumda da bir adaletsizlik oluyor. Yürütmeyi yapan insanlarla ilgili itirazlarin tekrardan yürütmeyi yapan insanlara yapilmasi bence yanlistir. Bunun icin ayri bir yargi birimi olusturulmalidir. Bu birim forum icinde hicbir cezayi sürece katilmamali ,sadece üyelere verilen cezalarin itirazinda yönetim ve üyenin savunmalarini dinleyip ,verilen isbatlarini degerlendirip konuyu karara baglayan bir üst mahkeme tarzinda olmalidir. Isin sonunda bir cok üyenin yöneticilerle ilgili sikintisi da olabilir ve bu sikintilarini da bu yargi birimine ulastirarak hakliligi ve yöneticinin haksizlik yapip yapmadigi arastirilabilir. Simdi bir yönetici ile ilgiili, bir üyenin farkli bir yöneticiye sikayette bulunmasi konunun gizliliigi ve adaletli kararlar verilmesi acisindan ne kadar dogrudur? Cünkü yönetilerin kendi aralarindaki iletisimleri bizim disimizda olaylardir ve ve aralarinda fazla iletisim sonucu cok yakin dostluklar olusabilecegi icin,diger bir yöneticinin ,sikayet yapilan yönetici hakkinda verecegi karar yada cevap , kendisinin adaletli davranmasi acisindan cok zor olacaktir. Cünkü sikayet edilen kisi takimdan biridir ve arkadasidir. Adaletli bir yaklasim sergilemesini beklemek yanlis olur. Yada adaletli bir tutum sergilediginde ve üyenin yönetici hakkinda haksiz olduguna karar verdiginde ,üye bu defa da "zaten bunlar ayni takimdan baska karar vermesi beklenemezdi" gibi bir fikre kapilmamasi acisinda yeni bir yargi birimi gerekli görüyorum . Bilmiyorum bu konuyla ilgili diger üyelerin sikintilari var midir ya da belirtmek istedikleri ama konuya bir anket eklememizde faydali olacaktir diye düsünüyorum fikirlerin belirtilmesi acisindan... |
| #2 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Forum alanında, (şimdilik) dört bölüm moderatörü, dört genel moderatör ve iki admin bulunmaktadır. Kullanıcılarımızdan herhangi birinin çeşitli nedenlerle aldığı bir ceza veya uyarı uygun bir üslupla forum alanında "itirazlar" bölümüne geldiğinde kendisine "ceza" veya uyarı veren yönetici dışındaki arkadaşilarımız tarafından incelenecek ve sonuçlandırılacaktır. Ama herhangi bir nedenle iki admin arkadaşımızın anlaşarak verdiği bir cezaya ve herhangi bir admin arkadaşımızın içinde bulunduğu ve yönetim tarafından oyçokluğu ile verilen bir cezaya ise itiraz hakkı yoktur. Çünkü itiraz edilecek başka ve üst bir merci de yoktur. İçlerinde admin arkadaşlarımızdan en az birinin de bulunduğu sekiz-dokuz kişilik oy çokluğu ile çıkan bir karara itiraz yolu aramak ve farklı itiraz yollarının arayışına yönelik çabalar içine girmek forum alanını gereksiz yere meşgul etmekten başka bir işe yaramaz. Böyle davranmaktansa, "nerede hata yapıyorum?" sorusuna içtenlikli yanıtlar aranması, bu tür gerçekten çok da hoş olmayan ortamların oluşmasını engelleyecektir. Yazıyaz forum alanı demokratik bir platformdur. Düşünceye özgürlük ve insana saygıyı ilke edinmiştir. Bunu titizlikle uygulamaya devam edecektir. Ama bunun çerçevesi de kurallarımızla belirlenmiştir. Bütün arkadaşlarımızın buna uygun davranması, üsluplarına dikkat etmesi, ( hatta bir ölçüde çağdaşlığın gereği olarak insan duyarlığına da özen göstermesi) forum alanımızın tartışılabilir ortam olma özelliğini daha da üst noktalara taşıyabilecektir. Her konu tartışılabilir. Uygun bir üslup kullanıldığında her durum analiz edilebilir.Ama şiddeti öne çıkarmak, övmek, yasaların açıkça suç saydığı fiilleri görmezlikten gelmek... ne adına yapılırsa yapılsın, yönetici arkadaşlarımızdan tepki görecek ve yaptırım uygulamalarına neden olacaktır. Bu konunun tartışılabilir bir yanı da yoktur. Yazıyaz bugüne bu ilkelerle geldi. Bundan asla taviz vermeyecektir. ( Özellikle 3. ve 9. maddemizin biraz daha netliğe ihtiyacı var. Bu konuda düzenleme yapılacaktır. Ayrıca oluşturacağımız 25. madde ile "itiraz" konusuna da açıklık getirilecektir.) | |
| #3 | |
| Aciklamalariniz icin tesekkürler Sn Melnur Fakat oy coklugu ile alinmis kararlar dahi olsa bazen hatalar icerebilmektedir. Kurallarin uygulanmasi durumunda . Oy coklugu ile alinmis mesajlara itirazin bosubosuna oldugu fikrinize katilmiyorum. Cünkü bazen cogunluklar da hata yapabilmektedir. Roj u hev Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-01-07 14:57 . |
| #4 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Herhangi bir karar, kim tarafından ve nasıl alınırsa alınsın her zaman yanlış olabilme ihtimali vardır. Burada, forum kurallarımızdaki bütün kurallara itiraz edilebilmektedir. İtiraz hakkı olmayan konu biraz farklıdır. Kurallarımıza göre yazıyaz konseptiyle uyum içinde olamayacak olanlar, (Burada kanaat vardır.) herhangi bir yöneticinin kişisel yorumuyla işlerliğe dönüşmesin diye böyle bir önlem alınmaktadır. Burada kullanıcı lehinde bir iyileştirme yapılmaktadır. Böyle bir kararın gündeme gelmesi için birtakım kurallar getirilmektedir. Gündeme geldikten sonra mutlaka bir admin arkadaşımızın onay vereceği bir oy çokluğuna bağlanmaktadır. İtiraz edilememesinin nedeni, yazıyaz forumun tüm yöneticilerinin oy çokluğu yöntemiyle aldıkları bir karar olmasıdır. Çünkü artık itiraz edebilecek bir kurul da yoktur. Konuyu bu hale getirerek bireysel insiyatifin önüne geçmeye çalıştık. Konu iyi niyet ölçülerinde değerlendirilip, forum kurallarımız biraz daha ciddiye alınırsa ve bu konuda biraz daha özen gösterilirse, umuyorum ki bu tür sürtüşmelere de, bu tür hoş olmayan uygulamalara da gerek kalmayacaktır. | |
| #5 | ||
| Alıntı:
Saygilarimi sunarim. Zamaninizi aldim | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|