Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Papadopulos'tan geri adım

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski28-07-05, 10:41  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Papadopulos'tan geri adım

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadapulos, BBC Yunanca servisine, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in, Protokolü imzalamakla Türkiye Rum Kesimi’ni tanımış olmayacak. sözlerini değerlendirdi.

Rum lider, Türkiye sadece protokolü imzalamakla Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımış olmaz. Bu yüzden de ayrıca bir deklarasyon yapmasına gerek yoktur. dedi. Rum lider, protokolün imzalanmasının sadece topluluğa üye bir ülke ile aday bir ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi anlamına geldiğini belirtti.

‘DEKLARASYON DİKKATLE İZLENMELİ’
Papadopulos, Türkiye’nin deklarasyonda kullanacağı ifadelerin ise AB tarafından dikkatle izlenmesini istedi ve Eğer ifadeler, Türkiye’nin protokolü imzalayarak yükleneceği sorumlulukları anlamsız kılarsa o zaman Avrupa Birliği protokolü imzalanmış kabul etmeyecektir. dedi.

Papadopulos, önceki gün Blair ile yaptığı görüşmenin ardından, Avrupa Birliği’ne girmek isteyen bir devletin, ‘üyelerden birini tanımıyorum’ demesinin mümkün olmadığını söylemişti.

‘TANIMAMASI DÜŞÜNÜLEMEZ’
Kıbrıs Rum Yönetimi Hükümet Sözcüsü Kipros Hrisostomidis de, öceki gün yaptığı açıklamada, Üyelik müzakerelerine başlamak için yapılacak oylamada Kıbrıs’ın oyunun geçerliliğini kabul eden Türkiye’nin, Rum Kesimi’ni tanımaması düşünülemez demişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos ise, Avrupa Birliği’nin bir aday ülkesinin, birliğin bir üyesini tanımamasının ortadan kalkması gereken bir çelişki olduğunu belirtmişti.

kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/334705.asp

---------------------------

Bakalım gelecek günler ne gösterecek...
Eski29-07-05, 23:27  #2
kehleti

Giriş Tarihi: Jul 2005

slm.
Atılan imza ile TC Kıbrıs cumhuriyetini tanımış olacak. "İmza ile tanımıyoruz" demek sadece kendi kendini kandırmak demektir.

Bu imza ile en büyük zararı görecek Kıbrıs Türkünü de kandırmaya çalışmak demektir.

Tanımayacapğız diyorlar ama Takımları arasında maç oynanıyor. Bizi tanıyan TC Bizim takımlarla takımları maç yapmıyor. (Futbol takımlarından bahsediyorum)

Tanımayacaklar diyorlar ama limanları havaalnlarını kullanıma açacaklar.

Tanımayacaklar diyorlar ama karşılıklı ticarete başlayacaklar hemde TC tarafından tanınan KKTC ile olduğu gibi tek taraflı bir ticaret olmayacak bu.

Böyle tanınmamaya can kurban
kehleti is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-07-05, 02:04  #3
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

@Kehleti arkadaşım, sence bu durumda Türkiye ne yapabilir ki başka?

Protokolü imzalamayıp müzakerelere başlamasın mı?

Avrupa birliğini bu şekilde Türkiye nasıl karşısına alabilir ki? Açıkçası bence şu an izlenen politika doğru ama elbette size de olan zararlarını yadsıyamam. Sinirlenmekte haklısınız ancak bizim elimizden ne gelebilir sence? Çözüm önerin nedir?

Ah keşke geçen yıl NAI denseydi de şimdi çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık
Eski30-07-05, 22:09  #4
kehleti

Giriş Tarihi: Jul 2005

slm.
Şu anda yapılacak başka birşey yok. Bunu kabul ediyorum. Ama en büyük zararı da biz göreceğiz. TC nin Ruma Barış için baskı yapma şansı artık yok.

Aslında ben imzaya kızmıyorum. Benim kızdığım hala daha yalana başvurulması" İmzalasak bile rumları tanımayacağız" demeleri beni imzadan daha çok kızdırıyor.

Bu atılacak imza son giren 10 ülke için ve bu on ülkeden biri Kıbrıs Cumhuriyeti. Peki bunun için imza atarken tanımayacağız demek de ne oluyor. yoksa politikacılar Kıbrıs Türkünü çantada keklik kandırılacak enayimi sanıyorlar.
kehleti is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı