"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Tarih

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Homoseksüellik ve Tarih

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Toplumların gelişim tarihine bilimsel bakış.

Konu Araçları
Eski16-01-07, 16:39  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Homoseksüellik ve Tarih

Homoseksüellik son günlerde pek moda.Ancak bu işler yeni çıkan şeyler değil.İnsanlık kadar eski.

Dini kitaplarda bu konu üzerindeki en meşhur mesele LUT KAVMİdir.Tanrının gönderdiği erkek görünümlü iki meleğe sulanan kavim toptan yokedilmiştir.

İsmini tarihe yazdırmış pek çok isim homoseksüelliğe kıyıdan köşeden karışmıştır.Örneğin meşhur İskender.Bilinen dünyanın neredeyse hepsini alan İskender sağ kolu olan bir komutanla oynaşmaktan çekinmemiştir.

Diğer bir isim ACHİLLES dir.Yeğeni Patroklos ile aralarının pek sıkı fıkı olduğu Homeros un İlyadasında dahi geçer.Ve yüce SEZAR.Sezarın senatodaki lakabı BİTİNYA KRALİÇESİdir.Bitinya ( bursa yöresi) Kralı II Nikomedes ile seviştiği iddaaları senato koridorlarını sarsar.Önemli bir göreve talip olan Sezara senatörlerden biri "bu iş karıların yapacağı iş değildir" diye takılır.Galyayı alan Roma Lejyonları Sezarın oğlancılığıyla ilgili marşlar söyleyerek Romaya döner

Peki bizdekiler

Tasavvuf şairlerinin hemen hepsi güzel vücutlu oğlanlara aşk şiirleri düzer.Aralarında Fuzuli,Mevlana,ve Yunus Emre de var.Mevlana nın arkadaşı Şems bu tür bir iddaa ile öldürülmüştür.

Yeniçerilere çok uzun süre evlenmek yasaktı.Bu yüzden bu tür ihtiyaçlar erkeklerden sağlanıyordu.Halk arasında ise homoseksüel ilişki Padişah adeti olarak anılıyordu.Zira Padişah makamıda erkekseverliğe uzak değildir.4.Murat hala anılır.

İslamın yasakladığı bu günah nedense İslam ülkelerinde de yaygındır.

Bunları neden yazdınız derseniz sırf genel kültür olsun diye. Her şey göründüğü gibi değildir.Unutmayın.

bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-01-07 19:07 .
bozkır is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-01-07, 18:24  #2
Redmoon

Redmoon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
Homoseksüellik yada bizdeki deyişiyle oğlancılık son günlerde pek moda.Ancak bu işler yeni çıkan şeyler değil.İnsanlık kadar eski.

Dini kitaplarda bu konu üzerindeki en meşhur mesele LUT KAVMİdir.Tanrının gönderdiği erkek görünümlü iki meleğe sulanan kavim toptan yokedilmiştir.

İsmini tarihe yazdırmış pek çok isim oğlancılığa kıyıdan köşeden karışmıştır.Örneğin meşhur İskender.Bilinen dünyanın neredeyse hepsini alan İskender sağ kolu olan bir komutanla oynaşmaktan çekinmemiştir.

Diğer bir isim ACHİLLES dir.Yeğeni Patroklos ile aralarının pek sıkı fıkı olduğu Homeros un İlyadasında dahi geçer.Ve yüce SEZAR.Sezarın senatodaki lakabı BİTİNYA KRALİÇESİdir.Bitinya ( bursa yöresi) Kralı II Nikomedes ile seviştiği senato koridorlarını sarsar.Önemli bir göreve talip olan Sezara senatörlerden biri "bu iş karıların yapacağı iş değildir" diye takılır.Galyayı alan Roma Lejyonları Sezarın oğlancılığıyla ilgili marşlar söyleyerek Romaya döner

Peki bizdekiler

Tasavvuf şairlerinin hemen hepsi güzel vücutlu oğlanlara aşk şiirleri düzer.Aralarında Fuzuli,Mevlana,ve Yunus Emre de var.Mevlana nın arkadaşı Şems bu tür bir iddaa ile öldürülmüştür.

Yeniçerilere çok uzun süre evlenmek yasaktı.Bu yüzden bu tür ihtiyaçlar erkeklerden sağlanıyordu.Halk arasında ise oğlancılık Padişah adeti olarak anılıyordu.Zira Padişah makamıda oğlancılığa uzak değildir.4.Murat hala anılır.

İslamın yasakladığı bu günah nedense İslam ülkelerinde de yaygındır.

Bunları neden yazdınız derseniz sırf genel kültür olsun diye. Her şey göründüğü gibi değildir.Unutmayın.
Eşcinsellik nasıl moda olabilir?Eşcinsel olmak genetik özelliklere de bağlı değil midir?Gerçi cinsel tercih olduğunu söyleyenler de var ama,bu ne kadar doğru bilmiyorum..
Redmoon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-01-07, 14:08  #3
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Redmoon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Eşcinsellik nasıl moda olabilir?Eşcinsel olmak genetik özelliklere de bağlı değil midir?Gerçi cinsel tercih olduğunu söyleyenler de var ama,bu ne kadar doğru bilmiyorum..
moda derken lafın gelişi demiştim.Homoseksüellik hormonal bozukluklardan kaynaklanır.

saygılar
Eski18-01-07, 21:36  #4
TURKOMAN
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jan 2007

ben homoseksüel değilim ama homoseksüellerin baskı altına alınmasına karşıyım .

sonuçta hormonlarına göre erkekler kadınlara , kadınlarda erkeklere ilgi duyuyor.
homoseksüel dediğimiz erkeklerinse hormonal bozukluk nedeniyle erkeklere ilgi duyması normal. sonuçta Allah yaratıyor bunları değil mi...
Allaha inanan biriyim ama bazen soruda soruyorum ..
sırf homoseksüelliğe ilgi duymaları nedeniyle bir kavmi yok etmek neden..
TURKOMAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-01-07, 15:09  #5
Redmoon

Redmoon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
moda derken lafın gelişi demiştim.Homoseksüellik hormonal bozukluklardan kaynaklanır.

saygılar
Bildiğim kadarıyla Homoseksüelliğin bir bozukluk, bir hastalık olmadığına karar verilmişti tıp uzmanlarınca.
Redmoon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-01-07, 19:56  #6
piyano30

Giriş Tarihi: Dec 2006

Sayın bozkır yazınızı merakla okudum ilginç geldi.Bu ne osmanlı imparatorluymuş ki dünyaya kök söktürmüş nam salmış.Demek yumuşak olduklarındanvalla şaşırıyorum.Eevet dediklerinizin bir bölümü doğru amam son zamanlarına ait dönemler olsa gerek sonuçta zaten yok olmak oldu.Lut kavmi sadece eşcinselikten yok olmadı biraz daha araştıralım.Bu sebeblerin içinde en önemlisi ALLAHI tanımamak gelmektedir.Homoseksüelliğe karşı olsam ne çıkar olmasam ne çıkar.Ben ulu orta yaşanmasın taraftarıyım bu sadece homoseksüelliğe karşı düşüncem deyil,heteroseksüelikte ulu orta yaşanmasın.Ya allah aşkına sokak ortalarında öpüşmek doğru bişeymi.Biraz mahrem olması gerkmiyormu bu tip şeylerin.Çağdaşlıkmı bunun adı.İnsan gay se gay banane amam evinde gizli yaşasın .Sokaklara döküldüler translar hastalıklar helak edecek bizi.
piyano30 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-01-07, 14:46  #7
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın piyano30 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın bozkır yazınızı merakla okudum ilginç geldi.Bu ne osmanlı imparatorluymuş ki dünyaya kök söktürmüş nam salmış.Demek yumuşak olduklarındanvalla şaşırıyorum.Eevet dediklerinizin bir bölümü doğru amam son zamanlarına ait dönemler olsa gerek sonuçta zaten yok olmak oldu.Lut kavmi sadece eşcinselikten yok olmadı biraz daha araştıralım.Bu sebeblerin içinde en önemlisi ALLAHI tanımamak gelmektedir.Homoseksüelliğe karşı olsam ne çıkar olmasam ne çıkar.Ben ulu orta yaşanmasın taraftarıyım bu sadece homoseksüelliğe karşı düşüncem deyil,heteroseksüelikte ulu orta yaşanmasın.Ya allah aşkına sokak ortalarında öpüşmek doğru bişeymi.Biraz mahrem olması gerkmiyormu bu tip şeylerin.Çağdaşlıkmı bunun adı.İnsan gay se gay banane amam evinde gizli yaşasın .Sokaklara döküldüler translar hastalıklar helak edecek bizi.
sn piyano30
ben işin ne ahlaki ne de dini boyutu ile ilgiliyim aslında.Sadece bizi öğretilen şeylerin bazen aslında ne kadar başka olduğunu göstermek istedim.

saygılar
Eski23-03-08, 23:49  #8
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Sayın Redmoon şöyle demiş:

Mesajı Göster

Bence de doğuştan olan bir durum, sonradan tercih yapılan bir durum değil eşcinsellik...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı