"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Homoseksüellik ve Tarih/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Toplumların gelişim tarihine bilimsel bakış. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Homoseksüellik son günlerde pek moda.Ancak bu işler yeni çıkan şeyler değil.İnsanlık kadar eski. Dini kitaplarda bu konu üzerindeki en meşhur mesele LUT KAVMİdir.Tanrının gönderdiği erkek görünümlü iki meleğe sulanan kavim toptan yokedilmiştir. İsmini tarihe yazdırmış pek çok isim homoseksüelliğe kıyıdan köşeden karışmıştır.Örneğin meşhur İskender.Bilinen dünyanın neredeyse hepsini alan İskender sağ kolu olan bir komutanla oynaşmaktan çekinmemiştir. Diğer bir isim ACHİLLES dir.Yeğeni Patroklos ile aralarının pek sıkı fıkı olduğu Homeros un İlyadasında dahi geçer.Ve yüce SEZAR.Sezarın senatodaki lakabı BİTİNYA KRALİÇESİdir.Bitinya ( bursa yöresi) Kralı II Nikomedes ile seviştiği iddaaları senato koridorlarını sarsar.Önemli bir göreve talip olan Sezara senatörlerden biri "bu iş karıların yapacağı iş değildir" diye takılır.Galyayı alan Roma Lejyonları Sezarın oğlancılığıyla ilgili marşlar söyleyerek Romaya döner Peki bizdekiler Tasavvuf şairlerinin hemen hepsi güzel vücutlu oğlanlara aşk şiirleri düzer.Aralarında Fuzuli,Mevlana,ve Yunus Emre de var.Mevlana nın arkadaşı Şems bu tür bir iddaa ile öldürülmüştür. Yeniçerilere çok uzun süre evlenmek yasaktı.Bu yüzden bu tür ihtiyaçlar erkeklerden sağlanıyordu.Halk arasında ise homoseksüel ilişki Padişah adeti olarak anılıyordu.Zira Padişah makamıda erkekseverliğe uzak değildir.4.Murat hala anılır. İslamın yasakladığı bu günah nedense İslam ülkelerinde de yaygındır. Bunları neden yazdınız derseniz sırf genel kültür olsun diye. Her şey göründüğü gibi değildir.Unutmayın. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-01-07 19:07 . |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| |
|
| #3 | |
| |
|
| #4 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| ben homoseksüel değilim ama homoseksüellerin baskı altına alınmasına karşıyım . sonuçta hormonlarına göre erkekler kadınlara , kadınlarda erkeklere ilgi duyuyor. homoseksüel dediğimiz erkeklerinse hormonal bozukluk nedeniyle erkeklere ilgi duyması normal. sonuçta Allah yaratıyor bunları değil mi... Allaha inanan biriyim ama bazen soruda soruyorum .. sırf homoseksüelliğe ilgi duymaları nedeniyle bir kavmi yok etmek neden.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Sayın bozkır yazınızı merakla okudum ilginç geldi.Bu ne osmanlı imparatorluymuş ki dünyaya kök söktürmüş nam salmış.Demek yumuşak olduklarından valla şaşırıyorum.Eevet dediklerinizin bir bölümü doğru amam son zamanlarına ait dönemler olsa gerek sonuçta zaten yok olmak oldu.Lut kavmi sadece eşcinselikten yok olmadı biraz daha araştıralım.Bu sebeblerin içinde en önemlisi ALLAHI tanımamak gelmektedir.Homoseksüelliğe karşı olsam ne çıkar olmasam ne çıkar.Ben ulu orta yaşanmasın taraftarıyım bu sadece homoseksüelliğe karşı düşüncem deyil,heteroseksüelikte ulu orta yaşanmasın.Ya allah aşkına sokak ortalarında öpüşmek doğru bişeymi.Biraz mahrem olması gerkmiyormu bu tip şeylerin.Çağdaşlıkmı bunun adı.İnsan gay se gay banane amam evinde gizli yaşasın .Sokaklara döküldüler translar hastalıklar helak edecek bizi. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
ben işin ne ahlaki ne de dini boyutu ile ilgiliyim aslında.Sadece bizi öğretilen şeylerin bazen aslında ne kadar başka olduğunu göstermek istedim. saygılar | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Bence de doğuştan olan bir durum, sonradan tercih yapılan bir durum değil eşcinsellik... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|