"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anket Sonuçlarını Göster: Yazıyaz Formunu beğeniyor musunuz?
Evet, çok beğeniyorum.9 47.37%
Hayır beğenmiyorum ama yinede yazıyorum.0 0%
Beğeniyorum ama eksiklikleri var.10 52.63%
Oy Verenler: 19. Bu ankete oy veremezsiniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski16-01-07, 17:05  #1
zcakmak
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Bu Tartışma Forumu sizin olsaydı, Neler Yapardınız?

Bu Tartışma Formu sizin olsaydı, Neler Yapardınız?

Bir tartışma formum olsaydı yada bu forum benim olsaydı; 1. öncelikle yıldız versem dahi herkesin yazılarını direk koymasına izin vermezdim. Çünkü yazar adaylarının nezaket dışı yazıları değil asıl yıldız alıp yazar kabul edilen kişilerin üslubunda kötü yönde değişimler olduğu için yazarların kendileri nezaket dışına çıkmaktadırlar diye düşünüyorum.

2. Ciddi konularda; siyasi, ekonomik, dini konularda kişisel fikirlerinin dışında iddialarda bulunan herkesten kanıt ve delil sunmalarını isterdim. Böylece yazarlar saygınlıklarını kaybetmezlerdi.

3. Alıntı kurallarına dünyanın kabul ettiği MLA stilini de eklerdim böylece pahaphrase’yani bir tekstin yeniden anlatılmasını kabul ederdim.Tabi kaynaklar doğrultusunda.

4. Çifte standart düşüncesine mahal vermemek için herkesin şikayetlerinin, önerilerinin yada görüşlerinin şeffaf bir şekilde görülmesini sağlardım. Ayrıca herkesin önerisine ve sorusuna dönüldüğü gibi şikayetlerine de geri dönerdim.

5. Yazılarına ve üslubuna bakıp her hafta “Haftanın yazar adayını” seçer ve seçilen kişinin mavi yıldızlarının bir tanesini kırmızıya boyardım.

6. Bir de insanların tanışmaları ve kaynaşmaları için salt sohbet edeceği bir link açardım.

Sizin görüşlerinizi bekliyorum..

zcakmak Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-01-07 17:11 .
zcakmak is offline  
Eski16-01-07, 18:14  #2
arkadascaa
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Nov 2006

site de herşey hemen hemen yerli yerine oturmuş

ben olsa idim sadece bir değişiklik yapardım

oda şu..

her üye'nin günde 2 konu açma hakkı olur du

bu sınırsız olduğu zaman cok çirkin görüntü oluyor
arkadascaa is offline  
Eski16-01-07, 19:08  #3
zcakmak
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın arkadascaa şöyle demiş:

Mesajı Göster
site de herşey hemen hemen yerli yerine oturmuş

ben olsa idim sadece bir değişiklik yapardım

oda şu..

her üye'nin günde 2 konu açma hakkı olur du

bu sınırsız olduğu zaman cok çirkin görüntü oluyor

Size katılıyorum Sn arkadacaa,
belkide her konuya bir zaman verebilir ve yorum yazılmayan konuyu zaman aşınmasından rafa kaldırabilirlerdi. Biz bile takip etmekte zorlanıyoruz.
Eski17-01-07, 11:16  #4
hasanaygun

hasanaygun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006

Forum çok güzel, tabiki bunda diyaloglar da önemli,
Forumda yazdığımız konularla ilgili, mesajlarıma yazılan cevapları listele seçeneği olursa, bence daha rahat takip edebiliriz forumu, bu şekilde biraz daha zor oluyor gibime geliyor, özellikle foruma çok sık mesaj yazan arkadaşlar için.
hasanaygun is offline  
Eski17-01-07, 13:12  #5
arkadascaa
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın hasanaygun şöyle demiş:

Mesajı Göster
Forum çok güzel, tabiki bunda diyaloglar da önemli,
Forumda yazdığımız konularla ilgili, mesajlarıma yazılan cevapları listele seçeneği olursa, bence daha rahat takip edebiliriz forumu, bu şekilde biraz daha zor oluyor gibime geliyor, özellikle foruma çok sık mesaj yazan arkadaşlar için.
kontrol panalinde abone olunan konular var.
buradan hangi konunuza mesaj gelmiş bakabilirsiniz.

bu yeterli..
kaldıki mail de geliyor zaten
arkadascaa is offline  
Eski17-01-07, 13:48  #6
hasanaygun

hasanaygun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006

Alıntı:
Sayın arkadascaa şöyle demiş:

Mesajı Göster
kontrol panalinde abone olunan konular var.
buradan hangi konunuza mesaj gelmiş bakabilirsiniz.

bu yeterli..
kaldıki mail de geliyor zaten
Maili çok fazla inceleme fırsatı bulamıyoruz ama kontrol paneli güzel bir alternatif, teşekkürler,
Eski17-01-07, 14:41  #7
bbucak

Giriş Tarihi: Oct 2006
...

Yazıyaz Forumunu beğeniyorum...

Forumun kimin olduğunu bilmiyorum ama içeriğin oluşmasında her üye gibi katkım olmasından dolayı sahipleniyorum. Bu bakımdan ne yapardım yerine, neler yapabiliriz tabirini uygun görüyorum.

Uygulanmasını teklif ediyor değilim,
Sadece bir fikir olması bakımında şu fikirin üzerinde düşünülmesini isterdim.

Üye grupları olsa, adına fikir kulupleri yada çalışma grupları dense; ve bu grupların kendi gündemlerini oluşturabileceği, derinlemesine araştırabileceği kapalı bölümleri olsa mesela... Örneğin siyaset konusunda belli bir fikir birliği içersinde yer alan kişilerin bu çizgide yer alan bir fikir kulubüne üye olasalar ve düşüncelerini daha akademik seviyede dillendirmek üzere konu odaklı, gündem odaklı ortak bir sunum yapsalar. Bu türdeki fikirlerini açık alana taşıyarak, tartışmaya sunsalar. Yahut da rasyonel bilimler bölümünde matematikçiler kulubü, nanoteknoloji grubu...vb. olsa, fizik konusunda kendilerinden fikir be kaynak talep edebilsek; hazırladıkları, derledikleri yazılarını okuyabilsek. Belki böyle bir altyapı, aylık yayınlara da yansıtılabilir...

Ancak böyle bir yapıyı oluşturmak pek kolay değil, pek çok defa rastladığımız üzere bu tür oluşumlar "gruplaşmaları" ve "aidiyet kavgalarını"'na da neden olabilir. Bu yüzden kuralları sabit olan, kişilerin mensup olduğu kulup ve gruplarla anılmayacakları bir işlerliği de sağlamak gerekir. Aynı zamanda arkadaşlık sitelerdeki mantık ile 'şucular', 'bucular' grupları yerine aynı dernekler gibi sorumlulukları olan, belirli prosedürler ile tanımı yapılabilen gruplar olması gerekir...

Faydası şu olurdu,
  • Belli zaman aralıklarında, belli konularda münazaralar yapmabilme şansımız doğardı. Farklı tezlere sahip grupların, bellirli kurallar çerçevesinde tezlerini sunmalarına ve birbirilerini daha net anlayabilmelerine imkan verilirdi.
  • Tezler linklere dayalı kaynakçalar(!) ile değil, akademik veya kabul edilebilir kaynaklar ile savunulabilirdi.
  • Çalışma grupları, forum içersinde bilgi üretimini artırıcı bir rol üstlenir ve bir anlamda birlikteliğimize değer katarlardı...

bbucak Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-01-07 14:43 .
bbucak is offline  
Eski17-01-07, 19:02  #8
zcakmak
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın bbucak şöyle demiş:

Mesajı Göster
  • Belli zaman aralıklarında, belli konularda münazaralar yapmabilme şansımız doğardı. Farklı tezlere sahip grupların, bellirli kurallar çerçevesinde tezlerini sunmalarına ve birbirilerini daha net anlayabilmelerine imkan verilirdi.
  • Tezler linklere dayalı kaynakçalar(!) ile değil, akademik veya kabul edilebilir kaynaklar ile savunulabilirdi.
  • Çalışma grupları, forum içersinde bilgi üretimini artırıcı bir rol üstlenir ve bir anlamda birlikteliğimize değer katarlardı...
Sn bbucak,
Öncelikle şunu belirtmek isterim, yukarıda belirtiğiniz fikirler gerçekten çok yerinde, insan tasvip etmeden duramıyor. Ancak görüyorsunuz ki ben sizin faydalı olur dediğiniz kısmı alıntı olarak seçtim ve buna bir cevap vermek istedim çünkü bu konuda daha önce fikir beyan etmiştim.

Özetle sizinde dediğiniz gibi tartışmalar daha akademik seviyede yapılabilir ve kimsenin fikirleri havada kalmayabilirdi, zaten benim gönlümde bundan yana. Ama üzelerek belirtmek istiyorum ki; forumcu arkadaşlar, ne zaman kişisel fikirlerini aşan iddalarda bulunduklarında, kendilerine kaynaklarla veya delilerle savınızı ispatlar mısınız desem, o zaman hep aynı şeyi okudum..( kaynağa delile ne gerek var, yaşadığımız hayat delildir..)

Ben, bir tartışmanın seviyeli veya düzeyli bir şekilde yapılması gerektiğine inanırım ve bu yüzden kişisel fikirleri geçen her konuda insanlardan bilgileri doğrultusunda konuşmlarını rica ederim. Ancak forumcu arkadaşların çoğu bunu kabullenmekte güçlük çektiler. Yani insanlar tezlerle, ciddi fikirlerle, bilgilerle değil duygularıyla kendi fikirleri savunmaktadırlar.Bunu da değiştiremiyoruz.

Son olarak şu yukarda kalınlaştırdığım madde, forumcu arkadaşların çoğu savı için deli niyetin bir link bile göstermemektedirler, şu aşamada akademik ve kabul edilebilir kaynaklar gösterilmesi bizim için bir hayal bile değil..
Eski17-01-07, 19:15  #9
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın zcakmak şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn bbucak,
Öncelikle şunu belirtmek isterim, yukarıda belirtiğiniz fikirler gerçekten çok yerinde, insan tasvip etmeden duramıyor. Ancak görüyorsunuz ki ben sizin faydalı olur dediğiniz kısmı alıntı olarak seçtim ve buna bir cevap vermek istedim çünkü bu konuda daha önce fikir beyan etmiştim.

Özetle sizinde dediğiniz gibi tartışmalar daha akademik seviyede yapılabilir ve kimsenin fikirleri havada kalmayabilirdi, zaten benim gönlümde bundan yana. Ama üzelerek belirtmek istiyorum ki; forumcu arkadaşlar, ne zaman kişisel fikirlerini aşan iddalarda bulunduklarında, kendilerine kaynaklarla veya delilerle savınızı ispatlar mısınız desem, o zaman hep aynı şeyi okudum..( kaynağa delile ne gerek var, yaşadığımız hayat delildir..)

Ben, bir tartışmanın seviyeli veya düzeyli bir şekilde yapılması gerektiğine inanırım ve bu yüzden kişisel fikirleri geçen her konuda insanlardan bilgileri doğrultusunda konuşmlarını rica ederim. Ancak forumcu arkadaşların çoğu bunu kabullenmekte güçlük çektiler. Yani insanlar tezlerle, ciddi fikirlerle, bilgilerle değil duygularıyla kendi fikirleri savunmaktadırlar.Bunu da değiştiremiyoruz.

Son olarak şu yukarda kalınlaştırdığım madde, forumcu arkadaşların çoğu savı için deli niyetin bir link bile göstermemektedirler, şu aşamada akademik ve kabul edilebilir kaynaklar gösterilmesi bizim için bir hayal bile değil..
Sn.zçakmak;

Akademik yazılarınız varsa dergi ve köşe'de bulunan mail adresinden bana ulaştırabilirsiniz. Seve seve yayınlarım.

Bu bölümün tamamını okumadım.Ama Sn. arkadaşça'nin "her gün iki konu başlığı açabilme" önerisini oldukça yerinde buluyorum. Teknik olarak böyle bir düzenleme yapılabiliyorsa düşünülebilir.

Forum alanında bir takım gruplaşmalara yol açmamak için, Sn.bbucak'ın önerisini uygulanabilir bulmuyorum. Zaten kendisi de bu konuya değinmiş.

Bunun yanında tartışmaların seviyeli olarak sürmesi için forum yönetimi elinden geleni yapmaktadır. Kurallarımız bu yöndedir. Forum içindeki akademik bir tartışma veya herhangi bir bölümde belirli kişilerin girebileceği bir ortamda yine o belirli kişiler arasında geçebilecek bir tartışmayı hiç tasvip etmiyorum. Nedeni ne olursa olsun katılımcılarımızdan herhangi birinin dahi yorum yapmasını engelleyecek bir ortam oluşturmaya çalışmak ilkelerimizle de uyuşmamaktadır. Ayrıca çok da etik bulmuyorum.

Ama şunu unutmöamak gerek: Yazıyaz forum dışında,dergi ve köşe gibi iki ayrı etkinliğe de sahiptir. Akademik çalışmayı özleyen arkadaşlarımız böyle bir olanağa da sahip olduklarını bilmeliler.

Bu tür yazıları yayınlamak bizler için oldukça keyif verici olacaktır.
melnur is offline  
Eski18-01-07, 01:01  #10
bbucak

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın zcakmak şöyle demiş:

Mesajı Göster
...Özetle sizinde dediğiniz gibi tartışmalar daha akademik seviyede yapılabilir ve kimsenin fikirleri havada kalmayabilirdi, zaten benim gönlümde bundan yana. Ama üzelerek belirtmek istiyorum ki; forumcu arkadaşlar, ne zaman kişisel fikirlerini aşan iddalarda bulunduklarında, kendilerine kaynaklarla veya delilerle savınızı ispatlar mısınız desem, o zaman hep aynı şeyi okudum...
Sayın zcakmak,

Bu forumda yer alan kullanıcılar akademisyen değiller, yada böyle bir sorumlulukları yoktur diye düşünüyorum. Bu sebeple, gündem konularını tartışırken biraz daha esnek olunabilir. Tutarlı olan, bilimsel kaynaklar ve/veya doğru veriler ile beraber sunulan tezler saygınlık kazanacaktır.

Katı kurallar ile, bu tür bir tartışma platformunu akademik bir platforma dönüştürmek forumun amacından sapmasına neden olabilir.

Şahsi düşüncem, yorumum...
Bu forumun amacının, bir fikrin doğruluğunu onamak, ispatlamaktan ziyade, her türlü farklı fikre yer vermek olduğunu ve bundan dolayı da, kurucularının "özgür düşünce platformu" tanımını kullandıklarını düşünüyorum.

İçersinde yer aldığınız tartışma konularında bir çözüme ulaşmak durumunda değiliz. Fikirlerimizi yazar, tartışırız ancak yargılarımızı kırmayacağımızı gördüğümüzde, en azından karşı tezleri de öğrenme şansı bulabiliriz. Bu bakımdan, karşı tezin size kaynak gösteremiyor, savlarını bilimsel gerekçelere dayandıramıyor oluşları da sizin için bir öğreti olabilir.

Sayın melnur'un, ortaya attığım fikre ilişkin yorumları benim için yeterli gerekçelerdir. Ancak yinede 'ortak çalışma' grupları oluşturabilir miyiz sorusunu düşünmelerini isterim.

Bahsi geçen dergi ve köşe etkinliklerinin ise forumdan bağımsız, forum içeriği ve gündemi ile ilişkilenmemesinden ötürü biraz bireysel ilgiye muhtaç olduğunu hissediyorum. Bu noktada haddimi aşmak istemiyorum, beni bağışlasınlar ancak bizi buraya bağlayan "paylaşım" hissiyatının dışında kalan etkinlikler olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla,
bbucak is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)