| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Japonlar her zamanki gibi büyülüyor insanı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jul 2005
| Japonlar her zamanki gibi büyülüyor insanı teknoloji desen onda var her şeyi daha kolaylık sağlamak için elinden gelen tüm robotu yapıyorlar buda insanları hem işçi gibi kullandıkları robot yapmaları insanların işlerini kolaylaştırdı en kötüsüde dünya geliştikçe insanların tembelliği artacağı söz konusudur, japonlara her zamanaki gibi hayranlıkla bakıyoruz çok garip insanlar onlar robot yapıyorlarda biz neden yapamıyoruz acaba onlarda insan bizlerde bu konuyu biraz sizinle paylaşayım dedim inşallah yazdığımı anlamışsınızdır... :-) :-) :-) |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bilemiyorum ama adamlarda muhteşem bir hırs ve motivasyon var bence. Bu tür projelere ayırdıkları kaynaklar da azımsanacak gibi değil. Zaten isimlerini ve markalarını teknolojiyle özdeşleştirmiş neredeyse tek millet denebilir. Ekonomileri desen iyi, teknolojileri süper, Evet evet gerçekten de, "capon yapıo abi" :-) __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jul 2005
| Alıntı:
| |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Evet bende japonlara hayranım ve çok takdir ediyorum. Bizler de başarabiliriz fakat bizde kuralsızlık kural olmuş durumda. japonlar ise kurallara harfiyen uyan bir toplum ve sonuç gelişme oluyor tabi. İşe göre adamı seçmiyoruz fakat adama işi uyduruyoruz maalesef. o yüzden hastanelerde kapıcılar doktorlaşıyor, mahkemelerde mübaşirler savcılaşıyor, bir iş bitiricilik hastalığıdır ki bizi içten içten kemiriyor. Bence kanunları yapmak değil uygulamak marifettir, adamlar uyguluyor |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Türkiyenin robot yapamasının sebebi devletin yeterli alt yapısı olmaması ve bubun içinde yeterli para ödeneği çıkarmamalarıdır.Avrupada yayınlanan bir makaleye göre 2010 yılına kadar robot sayısı katlanarak gidecekmiş.Şu an dünyada 200 bine yakın robot var 2014 yılına kadar 1 milyonu geçeceği düşünülüyorum ve gelecekte robot teknolojisine önem veren ülkelerin dünya politikasında söz sahibi olacağına inanıyorum.Ve durum böyle olunca Türkiye de robot yapmak için bazı girişimlere başladı.Bir şey daha Türkiye de Japonya dahil olmak üzere birçok ülke ninm katıldığı robotlar yarışıyor yaroşmasından Odtü üniversite öğretim görevlisinin yaptığı robot birincilik kazanmıştır |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|