"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sosyalizm neden kötü bir sistemdir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| forumda sosyalizme şiddetle karşı çıkan insanlara bu sorum... sosyalizmi neden istemiyorsunuz? eğer bu ülkede ve dünyada sosyalizm olursa ne gibi olumsuzluklarla karşılarız...? |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sosyalizm iyidir ama globalleşen dünya'da artık yeri kalmadı...Bkz;Çin,S.S.C.B... Yakında Kübanın sonuda mağlum Fidel Castro'dan sonra Raul Castro bile ülkenin başına gelse Küba'da sol görüş büyük yaralar alır zaten almakta... Araştırmadan körü körüne bağlanmak sadece bilgisiz ve cahillerin işidir... Saygılar ve sevgiler... |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
globelleşen dünyanın önünü kesmenin yolu eşitliği sağlamak değilmidir? yoksa, boşverin gitsin ben parama bakarım bana ne milletten diyenlerdenmisiniz? | |
|
| #4 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2007
| sosyalizme karşı değilim, sadece kendini sosyalist sanan fakat hiç bir zaman olamamış kişilere karşıyım. ve maalesef Türkiye'de çoğunluk böyle. daha iktisatın en temel konularını (emek değer, artı değer, arz-talep vb) bilmeyen kişiler sosyalistim diye geçiniyorlar. hatta bir sosyalist arkadaşım marx'ın kapitalist olduğunu sanıyordu. das kapital kitabını duymuş da bir yerden. |
|
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Globalleşen dünyada yeni bir sosyalist model üretilmilmesi için çalışılmaktadır. Kaldı ki Sosyalizm doğma değildir her koşul ve şarta rahatlıkla uygulanabilir derinleştirilebilir | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| sosyalizm kötü değildir.. uygulamaları EHİL ellerde olmadığı için yanlış uygulanmaktadır.. Gerçek sosyalistler.. milliyetçilerdir.. Dokuz ışığı ..tenezzül edip okursanız.. içinde sosyalizmi bulabilirsiniz.. ![]() Bunu keşfeden tüm solcular akın akın mhp'ye üye olmaktalar.. geçen gün ..parti de konu buydu.. sol kökenli olup partiye üye olanlara soruldu.. ne değiştide.. bu partiye geldiniz.. arkadaşlar ..diye! insanların cevabı.. şuydu; gerçek sosyalizmi.. burada gördük.. ![]() ister inanın ,ister inanmayın.. soldan , Mhp'ye büyük bir ilgi var... ![]() |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Bu karışımın (milliyetçi-halkçı-sosyalist) adresi MHP değil İşçi Partisi'dir. ![]() __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 | |
|
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Hiçbir ideoloji,-izm mutluluk getirmeyeceği için karşıyım,ayrıca ülkemdeki sosyalistlerin bir kısmına karşıyım.Hani tek taraflı eşitlikçilerden olanlara karşıyım,hatta nefret ediyorum onlardan.Hani şu Apo davasından insan hakları diye bangır bangır bağırıp ta başka şeylerde sus pus oturanlar.Yani batı gibi,işine gelene eşitlikçi.PKK eylem yapıp eylemlere kücücük çocukları göstürdüğünde ve bu çocuklar sıkılan biber gazlarından rahatsızlandığında yeri göğü inletip te,Türkmenler Kerkük'te ölünce umursamayanlar.Bana göre onlar,sosyalist adı altında ABD maşası olan insanlardır. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Sizin partide daha önce sosyalizm vardı ama onun adı Nasyonel sosyalizmdi. Belki geçen zaman içinde nasyonelliği atmış olabilirsiniz! Bilemem. Saygılarımla | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sosyalizm kötü bir sistem değildir.Ülke yönetim şekillerinde bence en iyisidir. Ancak; Üretim araçlarının toplum için kullanıldığı bir sistemde,bu üretim araçlarını kullananların tıpkı kapitalizmde olduğu gibi bir güç sahibi olması kaçınılmazdır. İşte bu yüzden ki; Komünal yaşam koşulları,sosyalizmden daha tutarlıdır.Tabi bu olaya bilimsel yaklaşmak gerekir. Sosyalizm çok rahat yozlaştırılabilir,kapitalizmden farksız bir duruma itilebilir. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|