| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
El Kaide yok CIA var/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| El Kaide yok CIA var Bütün dünyanın dengelerini, ilişkilerini, hatta yaşama biçimini, anlayışını ve kültürünü sarsan, değişime zorlayan büyük terör olayları yaşanıyor. Bu terör olaylarının her birinin altında da El Kaide imzası var. El Kaide, yeryüzünde istediği her yeri istediği zaman vurabiliyor, yeryüzünün her tarafında eylemleriyle görünebiliyor ama yeryüzünün hiçbir yerinde görülmüyor ve yakalanmıyor. Dünyanın bütün devletleri istihbarat da dahil ellerindeki bütün güçlerle bu örgütü yakalamaya çalışıyor ama yakalayamıyor. Sanki bütün dünyadan daha güçlü bir örgütle karşı karşıyayız. Bu örgütün yaptığı terör eylemlerinin somut bir amacı ve somut bir talebi de yok. Bu nedir peki? Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Dünyadan daha güçlü bir örgüt nasıl hiç görülmeden var olabilir?http://www.internethaber.com/mays/ar...php?aid=307360 Mahir Kaynak bunları söylüyor. Sİz ne dersiniz. Nedir bu El kaide olayı. Gerçekten böyle bir örgüt varmı. Yoksa Ladin CIA nın maaşlı! bir memuru mu? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bana öyle geliyor ki, El Kaide'nin tüm eylemleri Amerika'ya + Bush'a ve Tony Blair'e yarıyor. Durum da böyle olunca artık bu biraz da komplo teorisinden çıkıyor. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| michael moore un bi belgesel araştırması var istediğiniz her filmciden bulabilirsiniz!!Fahrenheit 9/11 adlı!! Kimin neye yaradıgını çok iyi anlatıyor!!! Önceden buşun petrol şirketleri ile olan ilişkileri ve saldırılarla bushunda parsının bulundugu güvenlik şirketlerinin paralarını kaça katladıgı. Hepsi çok iyi anlatılmış belgeseli bi izleyin daha sonra yine konuya dönelim arkadaşalr __________________
:73 Kal Sağlıcakla :73 |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Hemen butun medya kuruluslari onlarin elinde. El kaide hakkinda bilgi alacagimiz yer, yine abd tandansli belgeseller, programlar ya da haberler olmamali. Su durumda en azindan bu vampirlerin bilgi kaynaklarindan beslendigimizi unutmayalim. El kaide bir orgut degildir. Bir harekettir ve ideolojisi vardir. Ideolojisi de oyle 'vuralim, olelim, oldurelim' mantigi uzerine degil, 1400 yillik bir din uzerine kurulmustur. Boyle bir hareketi dizginlemek bugun artik cok zor. Abd bunun bilincinde ve ipleri kacirdiginin da bilincinde. Dunyanin en buyuk gucu eger kendisine yapilan saldirilari engelleyemiyorsa, abiyane tabirle, "hersey kontrolumde" veya "aslinda herseyi ben yaptim" ayaklarina yatacaktir.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Sayın azadlı, Yani El Kaide'nin ABD ya da diğer ülkelerle bir bağlantısı yok diyorsunuz? El Kaide kendi kendine yeten bir örgüt mü sizce? |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
-Bakin ben size bir dusuncemi soyleyim, dunya emperyalist guclerinin en buyuk kabuslarindan birisi bu dusuncelerin, muslumanlarin gunluk hayatina yayilmasidir. Cunku bu fikirlerin yesermesi icin yeterli sartlar ve gucler mevcut islam aleminde. 2 milyara yakin muslumanin onda biri buna inanirsa, nasil bir guc cikar ortaya? Yani yeni bir fikirle cikilmiyor ortaya, zaten kurtarici bekleyen ve ezilen 2 milyarlik hazir bir potansiyel var. Sunu da soylemek istiyorum, yapilan birkac patlatma bu mantigin terorist zihniyette oldugunu gostermez. Bu sadece uyandirilmak istenen bu mantigin hayata gecmesini engellemek icin batinin yaptigi bir oyundur.- 1980 yilindan bu yana bolgenin cografik konumunun da etkisiyle bu okullar devam etti. Amerikan isgaline kadar, dunyanin cesitli yerlerinden gelen 80 bin ile 140 bin arasi muslumanin, buralarda egitim aldigi tahmin ediliyor. Aslinda Kuzey ittifaki ile savas halinde olanlarin cogu bu kisilerdi. ABD bu durumu cok iyi biliyordu fakat Kuzey Ittifaki ve diger guclere verdigi destekle dahi Taliban'in ve dolayisiyla El-kaide'nin buyumesini engelleyemiyordu. Ozellikle Ozbekistan'da el Kaide sempatizanlari artmaya basladi. 11 Eylul saldirilari ve Afganistan'in isgali, sadece bir baslangicti. Bu baslangicla birlikte ABD buyuk bir savas batakligina saplandi. Ustune ustluk simdi bu savasi yaymak zorunda. Ancak bana kalirsa bundan sonra da kozlar sadece savas alanlarinda paylasilmayacak. Savas araci olarak medya dahil hersey kullanilacak. Tekrar soyluyorum, bence ABD'nin El KAide ile baglantisi yok. Cunku el Kaide bir orgut degil, bir hareket. Ornegin USame bn Ladin cikip da "butun el Kaide elemanlari Irak'dan ciksin.." gibi seyler soyleyemez, soylese de kimse takmaz. Dunyanin her yerinden muslumanlar cihad maksadiyla Irak ya da Cecenistan'a gitmeye devam ederler. Cunku onlar bunun Usame'nin degil, Allah"in emri oldugunu dusunerek hareket ediyorlar. azadli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-08-05 14:41 .Sebep: imla | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Bunlar EL-Kaide nin veya arka plandaki destekçilerinin sebep olduğu saldırılar değilse, bunların failleri kim olabilir. Ve bu olayların failleri başkaları ise, El Kaide dediğiniz hareketin amacı nedir. Bugüne kadar ne yapmıştır, hang, faaliyetlerde bulunmuştur. Yani, El kaide veya Ladin bizim bildiğimiz El kaide değilse, nedir? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
|
| #8 | |
| 11 Eylul ve daha sonraki saldirilarin birkismini El Kaide yapti diyorum. Hatta kulede bulunan yahudilerin olaydan haberdar olarak o gun islerine gitmediginin de yalan oldugunu dusunuyorum. Ancak Yemen ve Amerika'daki birkac buyuk olay disindaki patlamalari yapanlari iki gruba ayirabiliriz. Birincisi ABD, Ingiltere gibi ulkelerin dogrudan ya da araplari kullanarak yaptiklari patlatmalar. Bunlar daha cok patlamalarin oldugu ulkelerde kendileri lehinde kamuoyu olusturmak, ulke yonetimine gozdagi vermek vb gibi sebeplerle yapiliyor ki bunu hemen herkes biliyor. Ikincisi ise el Kaide hareketi icindeki radikal gruplarin yaptigi eylemler. Buna en iyi ornek, Istanbul'daki patlatma olaylaridir sanirim. Tum Islam alemini kapsamayi hedefleyen bir tepki ve uyanma hareketinden bahsediyoruz. Elbette icinde farkli modlarda bircok insan bulunacak. Radikali de olacak, ilimlisi da; asiriya gideni de olacak normal olani da; oyuna getirileni de olacak, baskalarini kullanani da. Yaklasik 2 yuzyillik mezalime tepki olarak ortaya cikan insanlar, kimseye ellerinde gullerle yaklasmayacaklardir. El kaidenin amaci belli, muslumanlara dinlerinin zalimlere karsi direnmeyi emrettigini ve bunun icin calisirlarsa Allah'in onlara yardim edecegini gostermek.Yani Islam aleminin kurtulusunu yalnizca cihatta goruyorlar. Bugun Cecenistan'da, Irak'ta ve hatta Afrika'nin bircok yerinde dunyanin farkli yerlerinden gelen muslumanlar savasiyor. Bunlarin hepsi el Kaide ile ayni mantikta. Kendilerine el Kaide denmesine gerek yok. Cecenistan'da Hattab vardi, Afganistan'da Ladin var, Irak'ta baska biri var ve bunlarin hicbirinin arasinda emir komuta gibi bir hiyerarsi yok. Organik bag da yok. CIA in unlu islam ve ortadogu uzmanlarindan birinin roportajini izlemistim CNN'de. Roportaj 11 Eylul'den 1 hafta kadar sonra yapilmisti. Diyor ki uzman; "Sorun Ladin degil... Bu yeni birsey de degil, Abdullah Azzam onlara (Afganistan'daki mucahidlerden bahsediyor) yeni birsey ogretmedi. Dedelerinin cihad ederken hangi kaynaklardan beslendigini hatirlatti, o kadar. Bu yuzden bizim artik fikir bazinda mucadele etmemiz cok zor, cunku Islami benimsemis ve ABD'yi seytan olarak goren bolge halkina cihad yapmamalari gerektigini anlatamayiz..." Yani ABD ve yandaslarina gore, ABD'yi zalim olarak goren ve cihadin islam icinde mazlumlari korumak icin muslumana farz oldugunu dusunen her mumin fert EL KAIDE dir. Ister faliyete gecsin, ister gecmesin. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Ladin de tıpkı Saddam gibi, ABD veya diğer güçlerin bir maşasıdır. Abd geleceğini dünyaya yayılmakta görüyor, ve bunu yaparkende kendi halkına ve dünya kamuoyuna haklı! sebepler bulmak zorunda. Ladin ise bu oyuna bilerek veya bilmeyerek alet olan bir zavallıdan başka birşey değil. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
|
| #10 | |
| İbra Hocam, Öyle güzel özetlemişsin ki başka söze gerek kalmamış. ![]() |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|