"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
PKK'nın Alevi stratejisi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| PKK'nın Alevi stratejisi-1 Aleviyol - Özel Dosya: Bir süreden beri Aleviler üzerine değişik tartışmalar yürütülüyor. Tartışmalar Aleviliğin İslam içi-İslam dışı olduğu konusunda yoğunlaşır, "devlet"le ilgili gelişmeler mercek altına alınırken, söz konusu tartışmaları açan ve yürüten çevrelerde yasa dışı terör örgütlerine yönelik büyük bir suskunluk sürüyor. Bundan da öte zaman zaman "gerilla" söylemlerine yer verildiği görülüyor. O nedenle ihmal edilen veya "görmezlikten gelinen" hususa yönelik temel belgeleri yayınlama kararı aldık. Konuyla ilgili dikkat çekmek istediğimiz şey aşağıda Edib pka.jpgHarabi'nin şu nefesidir: Daha Allah ile cihan yok iken Biz anı var edip ilan eyledik Hakk'a hiçbir layık mekân yok iken Hanemize aldık mihman eyledik Bu nefes, Aleviliğin İslam dışı olduğunu ileri sürenlerin dillerinde pelesenk olurken, PKK'nın Alevi stratejisinde de başat rol oynamaktadır. (devamı var)=> __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #2 | |
| PKK'nın Alevi stratejisi-2: Stratejinin anahtar kavramları Aleviyol - Özel Haber: Kendi yayın organlarında PKK’nın Alevi stratejisinin anahtar kavramlarının “Kınalı Keklik”, “Devşirme”, “Kızılbaş-Alevilik”, “Misyonerlik”, “Zerdüştlük” olduğu görülüyor. ![]() PKK’nın Alevi stratejisinde, Kürt Aleviliği ve Türk Aleviliği ayrımı yapılarak, Kürt Aleviliği isyan geleneğiyle, Kızılbaşlıkla ve bilhassa da “Zerdüşt bağlantılarıyla” özdeşleştiriliyor. ![]() .................................................. .(En son alıntı linklerini verdim oradan bakabilirsiniz,uzun paylaşımlar yasak burada kesiyorum.) (devam ediyor)=> __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #3 | |
| PKK'nın Alevi stratejisi-3: Stratejinin yöneldiği hedefler PKK’nın Alevi stratejisinin yöneldiği üç temel hedef bulunuyor: ![]() 1) Alevilerin etnik kimlik ölçeğinde Türk ve Kürt Alevileri olarak ayrışmasını sağlamak. PKK medyasında ve yayın organlarında bu bağlamda Türk Aleviliği “Bektaşilik” ve Kürt Aleviliği “Kızılbaşlık – Kızılbaş Alevilik” diye adlandırılıyor. “Bektaşilik” “devlet yanlısı”, “Kızılbaşlık – Kızılbaş Alevilik” ise “devletin dışında” bir oluşum olarak takdim ediliyor. 2) Kemalizm karşıtlığını pekiştirmek ve olabildiğince üst noktaya çıkarmak. PKK tarafından Kemalizm'e karşıtlık ilkesinin temel dayanağı “laiklik” tartışmaları etrafında oluşturuluyor. ![]() .................................................. ......................(En son alıntı linklerini verdim oradan bakabilirsiniz,uzun paylaşımlar yasak burada kesiyorum.) Kaynak: PKK'nın Alevi stratejisi-1 PKK'nın Alevi stratejisi-2: Stratejinin anahtar kavramları PKK'nın Alevi stratejisi-3: Stratejinin yöneldiği hedefler saygılar __________________
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| PKK nın tek amacı alevileri kullanmak ve türk kürt diye ayırmaktır. İdrisi bitlisinin torunları işlerini bilyor. |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Yav göçebe yörüklerin güzelim Aleviliği bir avuç kafatasçının eline sığar mı? Hacı Bektaşlar Yunuslar semahlar Pir sultanlar size yar olurmu e çaresiz dostlar. Buradan anlamayınki alevilik sadece türklerin.Ben tam tersini söylüyorum.Alevi cemleri dersimin dağlarında da yankılanır.Benim dediğim alevilik donu bu kafatasçılara bol gelir.Onun içine koca insanlık sığmış bir kere. kırk erenlere selam olsun |
|
| #6 | ||
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Alıntı:
Yalniz bende olsam Pkk yerinde Alevilere yönelmeyi düsünebilirdim. Cünkü Alevilik bilimsellige ve dogru olan herseye adapte olmaya cok uygun bir din olmasindan dolayi icinde cok engin bir kesimi barindirabilecek bir yapidadir. O zaman da su soru cikiyor ortaya. Hic bir hükümet neden Alevilere sahip cikmadi da Pkk nin ellerine birakti. Sizce Alevilere sahip cikilmamasi mi bir sebepdir. Yoksa Pkk nin Alevilere yönelmesi mi bence bu cok önemli bir ayrintidir... | |
|
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alevi PKK lıların 1984 te çıkardığı dergi... Kızıl Yol Dergisinin İçeriği Üzerine Bu noktada, derginin yayın politikası ve amaçları şu şekilde özetlenmektedir:[7] · Marksist-Leninist ideolojiyle yola çıkılmaktadır; ana amaç, sosyalizmdir. · Alevi halkı, Anadolu’da bir ulustur. · “Bağımsız Anadolu Alevistan Sosyalist Halk Cumhuriyeti” vardır: -Başkenti Dersim’dir. -Coğrafyası K. Maraş, Hatay, Sivas, Tokat, Amasya ve Çorum’u kapsamaktadır. · Alevi ulusu ─ ki bu ulus sömürgedir ─, bu iddia etrafında örgütlenecektir. · Alevi ulusunun kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. · Kızıl Yol, “Anadolu Alevistanı (Aleviya) Ulusu”nun devrimci yayın organıdır. · Kızıl Yol, adını “ihtilalci ruhtan”, “sosyal emperyalizme karşı kızıl komünist savaştan” almaktadır ve “kızıl komünistlerin yolu”dur. kaynak; http://216.239.59.104/search?q=cache...r&ct=clnk&cd=1 |
|
| #8 | |
| Hayır bir videoda apo alevileri kullanın ama güvenmeyin demiştir ben birçok yerde dersimliyim dediğm halde beni kendilerinden saymazlar. Şafii kürtlerin rüzgarına girerek büyük hata yapıyorsunuz. Dr. baran gibi dersim kökenli komutanlar başkaldırdıkları an biçilmiştir sizde bilirsiniz gerçi pkk içinde muhalif herkes biçilmiştir ya ayrı mesele. Apo kürtler için bir büyük şanssızlıktır sebebi kendi dışında her alternatifi yok etmesi ve gine herkesi kendine mecbur bırakmasıdır. Kürtler için en büyük sorun seçeneksizlik sol kökenli bütün kürtler hadep çevresine mecbur gibi. Sömürge teorisi iflas etmiştir bunu kabul edin kürtler şu an yalnız bir halk abd çekildiği an herkes üzerlerine üşüşecek. Artı sizi anlamıyorum dersim kültürü kürt kültüründen farklıdır şu an yaptıkları dersimlileri kullanmak. Pkk nın 1993 de dağda 7-8 partizanı katlettiğini bilirsiniz bunların neresi devrimci. z |
|
| #9 | |
| Ha pkk sünnilere yönelemez çünkü onlar pkk lı olmaz bunu sizde biliyorsunuz. Aleviler ise ezilen bir halk olduğu için ezilenlerin yanındadır. Fakat kraldan çok kralcı olmaya gerek yok zira biz cumhuriyet çocuğuyuz. Şafii kürtler ise padişahçıdır ve cumhuriyeti asla sahiplenmediler. Bugünde akp nin arka planında kürt zenginleri vardır. Dersimliler öz kültürünü reddedip kürtlere yamanarak hayati hata yapıyorlar ve aleviliğe ihanet ediyorlar. Yanıldıklarını anlıycaklar umarım geç olmaz. Yapılması gereken cumhuriyeti sahiplenmektir. |
|
| #10 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| aleviler ezilenin yanındadır ama teröristin yanında değildir... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|