"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.



 



Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu
 
Konu Araçları
Eski20-01-07, 01:41  #1
doğançay
 
doğançay'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 3,331
Son Bir Yılda İran'da Hava Kirliliğinden ON BİN KİŞİ ÖLDÜ!



İran’da hava kirliliği 10 bin kişiyi öldürdü

11 Ocak 2007

İran’da hava kirliliği bir yıl içinde 10 bin kişinin ölümüne neden oldu.


İlgili Blıklar







Bu ölümlerden 3 bin 600’ü ise son bir kaç ay içinde gerçekleşti. Uzmanlar, bu ölümlerden büyük kısmının kalp krizi ve kirliliğe bağlı olarak gelişen solunum hastalıkların olduklarını belirtti.

Uzmanlar, ucuz petrolün insanları araba kullanmaya ittiğini; ancak ülkedeki birçok aracın kirliliği önleyen küresel emisyon standartlarına uymadığını belirtiyor ve hava kirliliğiğni buna bağlıyor.

İran gazetesine konuşan Tahran’ın hava kirliliğini önlemeye yönelik kurulan Temiz Hava Komitesi’nden Muhammed Nadi Haydarzade, “Bu çok ciddi ve ölümcül bir kriz, bu bir toplu intihar” dedi. Haydarzade, “Bu sorunu çözmek için gerçek bir devrim gerekiyor” ifadesini kullandı.

Ekim ayında hava şartlarının çok kötüleştiğini ve bu ay içerisinde 3 bin 600 kişinin hava kirliliğine bağlı sebeplerden hayatını kaybettiğini belirten Muhammed Nadi Haydarzade, ölümler de en çok da kalp krizinin etkili olduğunu dile getirdi.

İran’da istatistiklere göre 2006 yılında hava kirliliğine bağlı ölümlerde ciddi bir artış göze çarpıyor. Rakamlara göre Mart 2005 ve Mart 2006 arasında ölenlerin sayısı 9 bin 900. Bu rakamlar ise Dünya Bankası’nın, belirli kirlilik oranlarında ölü sayısının tahmininde kullanılan standartlar kullanılarak elde ediliyor.

TAHRAN

YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

http://www.yeniozgurpolitika.org/?bolum=haber&hid=12555

Doğasever Arkadaşlar dilerlerse görüşlerini paylaşabilirler.

Bu kirlilik bir çok ülkede ki temel hava kirliliği nedenlerine mi dayanıyor ;yoksa yanı başında ki Irak Savaşı'nın ya da petrol üretimi ve tüketiminin ortaya çıkardığı sera gazlarının salınımı nedeniyle mi ortaya çıkıyor?

Saygılar,
doğançay





doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-01-07 02:44 .
doğançay is offline  
Eski20-01-07, 01:52  #2
Roj u hev
Uzaklaştırıldı
 
Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi
Mesajlar: 1,256

Cok ilginc bir haber. Her zaman siddet disinda da ölüm olabiliyor demekki. Ama sayi cok fazla . Inanilmaz bir haber...
Roj u hev is offline  
Kapalı Konu


Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu sitede yazılan her yazıdan yazarları sorumludur. Yazıyaz Forum'da yer alan tüm içeriğin her hakkı Yaziyaz.com'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.
Evrim | Evrim nedir? | Mutasyon nedir? | Küresel ısınma | Yazı yaz