"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Almanya'da anadil eğitimi kaldırılıyor. İşte Almanya'nın çifte standartı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski20-01-07, 03:05  #1
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Almanya'da anadil eğitimi kaldırılıyor. İşte Almanya'nın çifte standartı

Anadil eğitimine son veriliyor

30 Aralik 2006

Raststatt belediye meclisi entegrasyon çabalarına zarar verdiği gerekçesiyle okullarda anadil eğitimine son verme kararını aldı. Baden-Württemberg ise eğitimin denetim altında yapılmasını istiyor.

Bundan böyle kentteki okullarda anadil eğitimi için olanaklar sunulmayacak. Raststatt belediye başkanı Klaus-Eckhard Walker bu kararını gerekçelendirirken, anadil eğitimine paralel toplum olayını güçlendirdiğini ve kentin entegrasyon çabalarının zarar gördüğünü söyledi.

Belediye meclisinin kararı Türk ve İtalyan başkonsoloslukları tarafından tepkiyle karşılandı. Türkiye Başkonsolosu Sadık Toprak “entegrasyon için çaba sarfeden herkes için oldukça olumsuz bir gelişmedir” diyerek, belediye meclisine kararı geri alma çağrısında bulundu. İtalya Başkonsolosu Faiti Salvadori de belediyenin kararını “popülist” diye nitelendirdi.

Baden-Württemberg eyaleti belediyeler meclisinin sözcüsü Manfred Stehle , denetim isteminin haklı bir talep olduğunu söyledi. Stehle “bu nedenle devletin okul idaresinin öğretim personeli ve özellikle de eğitimin içeriğini belirlemede pay sahibi olabilmesi mantıklıdır” diye konuştu. Söz konusu eğitimin Alman anayasasındaki değer ve normlarla bağdaşması gerektiğini belirten meclis sözcüsü, Türkiye’ye yönelik şu ifadeyi kullandı: “Anadil eğitimi etkileme amacıyla kullanılmamalıdır.”

STUTTGART

YENİ ÖZGÜR POLİTİKA
http://www.yeniozgurpolitika.org/?bolum=haber&hid=12630

Merhaba Arkadaşlar;
AB'nin lokomotif ülkelerinden ,AB'nin Merkez Bankasını yönetebilecek kadar dev bir ekonomiye sahip olan ,Gothe ve Schiller gibi düşün insanlarını da yetiştirmiş ,Türkiye'ye her fırsatta ''Dil Özgürlüğü İsteyen ''(Buna Yeşiller'i,Hristiyan Demokratlar'ı da dahildir.)büyük bir ülkresi olan Almanya'nın düştüğü duruma bakınız!
Unutmadan aynı ülkenin Hitler'i ve Gobbels'i de yetiştirerek tüm Dünya'yı kan , ateş ve ahlaksızlığa boğduğunu da söyleyelim.Alman askerler için Yahudi genç kız ve kadınlardan kurduğu genel evleri de unutmamak gerkiyor.Bu seks kölesi kadınlar üç ay sonra öldürülüyordu.(Kaynak:Curzio Malaparte,Kaputt,Toplum Yayınları=C.Malaparte 2. Dünya Paylaşım Savaşı'nda hem gazeteci hem de italyan bir diplomattır.=)

Bilginize,
Saygılar,
doğançay

doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-01-07 23:50 .
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-01-07, 04:31  #2
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

Bir ülke düsününki medeniyetten bahsedilsin,2. dünya savasindan sonra hizli kalkinmasindan bahsedilsin. Insan haklari ve sosyal haklardan bahsedilsin. Ama gelsin ana dilde egitim entegrasyona aykiri desin. Simdi mantik bunun neresinde.

Suda bir gercek. Bunlara entegre olacagima enter kamyon olayim daha iyi. Insan ister istemez bu Almanya da bir sekilde kendi ülkenden insani kollaman gerektigini düsündürtüyorlar. Yani bir nevi milliyetciligini körüklüyorlar.
Roj u hev is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-01-07, 11:00  #3
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın Roj u hev şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir ülke düsününki medeniyetten bahsedilsin,2. dünya savasindan sonra hizli kalkinmasindan bahsedilsin. Insan haklari ve sosyal haklardan bahsedilsin. Ama gelsin ana dilde egitim entegrasyona aykiri desin. Simdi mantik bunun neresinde.

Suda bir gercek. Bunlara entegre olacagima enter kamyon olayim daha iyi. Insan ister istemez bu Almanya da bir sekilde kendi ülkenden insani kollaman gerektigini düsündürtüyorlar. Yani bir nevi milliyetciligini körüklüyorlar.
sn roj u hev
Öncelikle şunu söyleyim "gördün mü bak bu işleri Almanlarda yapıyormuş" cinsinden bir kışkırtıcı cevap yazmayacağım.Batılılardan öğrendiğimiz pek çok şey bize zarar verdi.Onun için Almanların ne yaptığı beni ilgilendirmiyor.Biz Türkiyeliyiz kendi çözümümüzü kendimiz üretiriz.

size daha önce söylediğim gibi birlikte yaşamanın bazı şartları vardır.Ortak pazar,ortak dil,vatandaşlık duygusu gibi...İnsanların binlerce yıllık kültürlerinden gelende bir kültürek hakları vardır.Müziği,anadili,yemeği vb..Kültürel hakların rahatça yaşanması bölücü değil tersine birleştiricidir.Bunları her zaman destekliyoruz.Amcak birlikte yaşam için yapılması gerekenlerde unutulmamalı

saygılar.
bozkır is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-01-07, 13:01  #4
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
sn roj u hev
Öncelikle şunu söyleyim "gördün mü bak bu işleri Almanlarda yapıyormuş" cinsinden bir kışkırtıcı cevap yazmayacağım.Batılılardan öğrendiğimiz pek çok şey bize zarar verdi.Onun için Almanların ne yaptığı beni ilgilendirmiyor.Biz Türkiyeliyiz kendi çözümümüzü kendimiz üretiriz.

size daha önce söylediğim gibi birlikte yaşamanın bazı şartları vardır.Ortak pazar,ortak dil,vatandaşlık duygusu gibi...İnsanların binlerce yıllık kültürlerinden gelende bir kültürek hakları vardır.Müziği,anadili,yemeği vb..Kültürel hakların rahatça yaşanması bölücü değil tersine birleştiricidir.Bunları her zaman destekliyoruz.Amcak birlikte yaşam için yapılması gerekenlerde unutulmamalı

saygılar.
Almanlarin yaptiklari sizi ilgilendirmiyor ise niye cevap yaziyorsunuz bu basliga
Ayrica Almanlar yaptiklarini Türklere yapiyorsa bu nasil sizi ilgilendirmiyor anlamiyorum.Ben bir Kürdüm ama beni bile ilgilendirdigini düsünüyorum
Eski20-01-07, 17:52  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Almanlarin yaptiklari sizi ilgilendirmiyor ise niye cevap yaziyorsunuz bu basliga
Ayrica Almanlar yaptiklarini Türklere yapiyorsa bu nasil sizi ilgilendirmiyor anlamiyorum.Ben bir Kürdüm ama beni bile ilgilendirdigini düsünüyorum
sizi lafı başka tarafından anlamaya bayılıyorsunzu galiba.Ben ılımlı mesaj yazıyım dedikçe siz hep tersini anlıyorsunuz.Madem işler böyle olsun istiyorsunuz siz bilirsiniz.

Gördünüz işte demokratik bir devlet olan ALMANYA birliğini sağlamak için tek bir eğitim dili oluşturuyor.Demokraside standart avrupa ise Türkiyenin yaptığı gayet doğruymuş işte.bu işle baskıcılığın alakası yokmuş.
Eski20-01-07, 18:13  #6
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
sizi lafı başka tarafından anlamaya bayılıyorsunzu galiba.Ben ılımlı mesaj yazıyım dedikçe siz hep tersini anlıyorsunuz.Madem işler böyle olsun istiyorsunuz siz bilirsiniz.

Gördünüz işte demokratik bir devlet olan ALMANYA birliğini sağlamak için tek bir eğitim dili oluşturuyor.Demokraside standart avrupa ise Türkiyenin yaptığı gayet doğruymuş işte.bu işle baskıcılığın alakası yokmuş.
Ilimli olmak baska hatalar karsisinda hatayi haykirmak baska seyler. Isin sonunda ben Türk degilim ama Almanya da Türklere yapilan bu uygulamayi kabul etmiyorum edemiyorum.
Eski20-01-07, 18:33  #7
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Ilimli olmak baska hatalar karsisinda hatayi haykirmak baska seyler. Isin sonunda ben Türk degilim ama Almanya da Türklere yapilan bu uygulamayi kabul etmiyorum edemiyorum.
ben hem kendi ülke vatandaşlarım hemde başka ülkelerde yaşayan kardeşlerim için aynı şeyi düşünüyorum.Madem oradan ekmek yiyorlar Almanyaya uyum göstemelerinden,oranın kurallarına bağlanmalarından daha doğrusu ALMANLAŞMALARINDAN gocunmam.bu beraber yaşamanın gereği.Ama bu işlerin aşırı baskı ile yapılmasına karşı olurum.Keşke bizimkiler daha fazla Almanla evlenip kanımıza Alman kanı karıştısa .Bozkır insanlarına sarışın mavi gözlü çocuklar gelse.Ben bundan mı korkacağım.
Eski20-01-07, 20:01  #8
maxim

maxim'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: i s t a n b u l

Bir ülkede iki farklı dil konuşulursa, insanlar nasıl anlaşabilir? Aynı durum Türkiye için de geçerlidir. Kişi ikinci bir dil öğrenebilir ama kişinin çok rahat bir şekilde kullanabilmesi gereken ilk dil, o ülkenin ortak dili olmalıdır. Kısacası, ilk olarak ülke dili, ardından da istenilen diğer dil ya da diller bilinmelidir bence. Bu konuda özellikle Kürt arkadaşlarımın düşüncelerini merak ediyorum.

maxim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-01-07 01:18 .
maxim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-01-07, 23:29  #9
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Almanya'da Türkçe'nin durumuna ilişkin birkaç dakikalık video:
http://www.youtube.com/watch?v=e4DSXkWurz8

Bu konuyla ilgilenip de, daha önceki tartışmadan haberi olmayan arkadaşlar, isterlerse Almanya'daki Türkçe'nin durumuna ilişkin önceki tartışmaya bir göz atabilirler:

http://www.yaziyaz.com/forum/thread9046.html
Eski21-01-07, 13:06  #10
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Almanlar'ın kanında atamadıkları bir aşırı milliyetcilik ve hatta faşistlik yatmakta. Benim görüşüm şudur; 2.Dünya Savaşında Yahudi'lere ve diğer Alman olmayan halklara yaptıkları şeyler, bir gün mutlaka ALmanya içerisinde tekrarlanacaktır.
Sahte çağdaşlıklarına ve batılı kimliklerine inanmıyorum. O faşist kan bir gün yeniden dirilecektir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı