| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Aşkın metafiziği/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| ''Cinsel ilişkinin her çeşidi iki maddenin birbirine temasıdır ve aşkın lezzetidir,haramı yoktur''.Aşk ile ilgili en metafizik açıklama belkide budur.Siz ne dersiniz. |
|
| #2 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Aklıma hep takılan bir sorum olucak benimde. Cinsellik için aşk şartmıdır?Yani tam bir cinsellikten bahsediyorum gereksinim karşılamak için yapılan saçmalıktan değil.. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
Tam bir cinsellikle, tam olarak neyi kastedersiniz? posthuman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-01-07 12:46 . | |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Ben sizin gibi düşünmüyorum,hissiyatın olmadığı ve sadece bireyin bencilce alacağı hazdan dolayı bunu yapması bana saçmalık olarak gelmektedir.Yanlış anlaşılmak istemem ben,kesinlikle cinsellik için illa bireyler aşık olmalı ya da sevmelidir birbirlerini demek istemedim ancak ucu açık bir cümle kurmuşum. Sonuç itibariyle iki insanın isteğiyle arzusuyla olucak bir iştir ancak hiçbirşey hissetmediği halde bunu yaşıyorsa anlık zevklerin mahkumiyeti altına girmiş sayarım.İlla tutkulu bir aşk ta demiyorum.Şimdi insanlar buna ekmek,su gibi bişey zannederek yaşamaktadırlar esas kastetmek istediğim buydu.Bu ne ekmek ne de su insanın en doğal ve perdelerini kaldırarak yaşaması gereken olgulardır.Biçimsellikten uzak,karanlıklara gömülmeden,gizli bir biçimde sanki suçmuş gibi yaşanmadığı,bir gecelik bekleyişlerden uzak yaşadığımız gün cinsellik gereksinimden çıkmış olacaktır bundan hiç şüphem yoktur.. saygılar.. | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Kötü olan birşey yok elbetteki,zaten söylemiştim aşk'ın olması şart değildir diye ancak bunu ihtiyaç olarak gördüğümüz zaman cinsellik anlamını bugün olduğu gibi yitirir.O zaman genel evler olduğu gibi çoğalsın hatta erkek genel evleride açılsın,nasıl olsa bu bir ihtiyaç nasıl ki ekmeğe para veriyorsak bunada para verip alalım. Ufakta olsa his taşımıyorsa cinsellik elbetteki bencilleşir,tıpkı kocaları tarafından ilişkiye zorlanan kadınlar,kesinlikle tecavüzdür sırf biri ihtiyacını gidersin diye. Cinsellik yada aşk illa kalıba dökülmek zorunda mıdır?İlla adımı olmalıdır aşk ya da ihtiyaç diye? | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Aşk ve cinsellik bir değildir ancak beraber anılması idealdir diyebiliriz öncelikle... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
| #9 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Cinsellikle aşkı birbirine karıştıranlaradır sözüm. Hayvanlarda cinsel ilişkide bulunurlar ve aşk gibi bir kaygılarıda yoktur. Bu sebeple verdiğiniz örnek ve açıklama doğru değildir. __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|