"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Hrant Dink Üzerine Düşünmek.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Faşizmin yükselişe geçtiği,herkesin tetikte beklediği ve çabucak gaza geldiği bir ülkede yaşıyorum ve artık tam anlamıyla sıtkım sıyrıldı.Okumaktan sıkılan,görmekten, bilmekten özenle kaçınan insanlarla dolu bir ülkede her okuyan,görmekten, gerçekleri bilmekten ve bunu dile getirmekten korkmayan her birey haliyle potansiyel bir tehdit unsuru olarak görülüyor ve yok ediliyor.Farklı seslere,farklı düşüncelere yer yoksa yurdumda ve artık gerçekten de adam gibi oturup tartışamıyorsak eğer tüm anlam olanakları olanaksızlaşır, anlamını yitirir.Eğer binlerce öfke biriktiriyorsa insanlar onlar gibi düşünmeyene karşı ve bunu vatan sevgisi gerekçesiyle yapıyorlarsa bu sevgi üzerine düşünmek gerekir.Aklıma bir şiir geldi "ve kırar göğsüne bastırırken sevdiği şeyi..." Bir şeyi sevmek onun için ölmek demek değildir ve sanırım en büyük sorun bu algı yanılsamasıdır ve bir salgın gibi toplumun her yanına bulaşmaktadır. Bu öfke onun da dediği gibi kimliklerimizi zehirlemektedir. Ve son sözü: "Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler. Evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce". __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Sosyoloji de bir gerçek vardır sosyolog arkadaş;''..algılama gerçektir...'' Hrant Dink'in alçakça katlinin seni yaraladığını anlıyorum. Bu vatanı, vatan bilen duyarlı bir yurttaş katledildi. ''Toprak,eğer uğrunda ölen varsa vatandır'' dizelerini,onu öldürenler şimdi O'na ait kıldılar... Bu denli aymazlar,bu denli Türk değiller.... Ben bir Kemalist'im...Ama büyük sermayeye ve emperyalizme payanda olmayacak kadar da bilinçli bir anti-faşistim. Kendisini ürkek bir güvercin gibi Türkiye'nin kalabalığına emanet eden Hrant,geleneksel Türk kimliğine ihanet eden alçaklarca öldürüldü.Türklüğü utanca boğan bu alçaklara lanet ediyor,duyarlılığını paylaşıyorum.... |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Düşünmek yetmez bence..... Onu anlamak gerekir sayın sosyolog tıpkı sizinde belirtiğiniz gibi...... Rahat uyusun.... türk kürt laz ermeni ve daha nice kardeşleri....halkların kardeşliğini bıkmadan usanmadan tekrar edecekler... |
|
| #4 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Bu ülkede güvercinlerin bu kadar ürkekce ama özgürce yasamasina izin veren bir zihniyet nasil Ermenilere bu kadar düsman oluyor gercekten düsünülmesi lazim. Türk ve Müslüman unsuru disindaki herkese düsmanca bir tavir Kürt,Süryani,Yezidi,Ermeni bunlarin hepsine karsi düsmanca bir tabaka olusturulmus uzun yillardir. Simdi bakiyorsunuz,ülkede Süryani kalmamis , Yezidi avrupaya kacmis, Ermeni vurulmus,Kürt devletten umudunu kesmis kendi cözümünü aramaya baslamis. Yazikki birbirimizi kucaklamayi ögrenemedik. Yazikki öldürülerek anilanlar bu ülkenin en büyük tanitimi olmus. Adam Malatya da dünyaya gelmis Malatya´da bizlerle bizim insanlarimizla büyümüs. Bizim dilimizi ögrenmis konusmus ve fikirlerini aciklamis. Kendi ülkemizden cikani kucaklamamiz gerekirken, adami vurdular. |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bu ülkede yurtsever ve solculuarın üldürüldüğünü çok gördük.Bahriye ÜÇOK.UĞUR MUMCU,ONAT KUTLAR ve niceleri.en son da A.KIŞLALI. Ancak 90ların dönek aydınlarına hiç birşey olmazdı.Onlar ne hapislerde yatardı ne de canlarına kastedilirdi.Onlar plazalarında oturur AB ye övgüler düzer halkın dertleri onları ilgilendirmezdi. Hrant DİNK,Nihat Gençle beraber gördüğümde sempati ile bakarken bu azman AB cilerle beraber görünce kızmıştım.Sözlerinden sonra ona diğer faili meçhuller gibi bir şey olacağını hiç düşünmemiştim.Şimdi anlıyorum ki HRANT DİNK azman ABcilerden değilmiş.Bunu o öldükten sonra anlamam ise çok acı verici.RUHU ŞAD OLSUN.Canı İstanbulda huzur içinde uyusun. |
|
| #6 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bazıları çıkıp diyor ki:Türk'ün Türkten başka dostu yoktur.Yaşar Kemal ise bir konuşmasında:Türk'ün Türkten başka bir dostu vardır;o da Kürttür diyor.Hrant dink öldürülüyor.Sonrasında hepimiz Hrantız veya Türküz hepimiz Ermeniyiz.Türkiye bilindiği çeşitli etnik kökenleri içinde barındıran bir ülke.Bu yıllardan beri böyle.Maalesef yıllardan beri süregelen bir gerçeği biz kabullenemiyoruz.Biz kabullenmedikçe dışarıdan veya içerden bu ülkeyi karıştırmak,bölmek isteyen insanlara ve ülkelere fırsat veriyoruz.Diyemiyoruz ki hepimiz bu ülke içinde,bu bayrak altında yaşayan insanlarız.Ne olursa olsun hepimiz insanız,hepimiz kardeşiz.İllaki birlik beraberlik içinde yaşadığımızın farkına varmak için bir kişinin ölmesi mi gerekliydi.Hatırlayın kurtuluş savaşının nasıl kazanıldığını?Birlik beraberlik içinde bu savaş kazanılmadı mı?Onca bölmek isteyen olmasına rağmen.Şimdi ise illa ki bir savaş mı olası gerekir bir araya gelmek için.Lütfen bundan sorunlarımızı içimizde savaşarak değil konuşarak çözelim.Bu topraklar birçok savaş gördü ama en kötüsü iç savaş ve iç karışıklılktır.Buna izin vermeyelim |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|