"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hrank Dink'i tanıtalım!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski20-01-07, 14:31  #1
geronibo57

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: nereye
Hrank Dink'i tanıtalım!

"Türk'ten boşalacak o pis kanın yerini ermeni ile Ermenistan arasında kurulacak olan asil damar dolduracaktır"

Hırank dink bu sözleriyle mahkemelik olmuş ve 6. ay ceza almıştı ama ceza ertelenmişti.

Bu sözlerden ne anlıyorsunuz?

Burada " Türkiyedeki Ermeniler Ermenistanla birleşerek Türkiye topraklarını da içine alan büyük Ermenistanı kuracaktır." anlamını çıkartıyorum. Yanlış mı anlıyorum acaba!

Ama Hırank Dink'in böyle bişey yazmış olması söz konusu olamaz o diyalog kurmaya çalışan barışcıl bir yazardı. Soykırım sözcüğünü kabul etmiyordu bildiğim kadarıyla.

Büyük ihtimalle yazısının tamamında benim anladığım anlam çıkmamaktadır! Bu yanlış anlamayı ortadan kaldırmak için yazının tamamını bulabilirsek bu durum gerçekleri görmemize yardımcı olacaktır.

Katil sokaklarda bulunmaı an meselesi. Fotoğrafları heryere dağıtıldı. Ama kaybımızın geri dönüşü yok malesef!!

cinayeti işledikten sonra Ermeniyi öldürdüm diye bağırması ne kadar komik ve ne kadar güzel ortaya çıkartıyor gerçekleri!
Eski20-01-07, 15:09  #2
bbucak

Giriş Tarihi: Oct 2006

Aradığınız yazı 20 Ocak 2007, Radikal Gazetesinde yayınlanmıştır. Dilerseniz aşağadaki bağlantıdan, makalenin tamamını okuyabilirsiniz.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=210628

Eklemek istediğim bir nokta var yazınıza,
Insanların ne anlatmak istediğini doğru anlayabilmek için, onları tek yazısı ile, heleki yazılarından alınan tek bir cümle ile ifşaa etmek doğru değildir.

Öteyandan, Sn.Dink'in medyada hangi kimlik ile anıldığını da unutmamak gerekir. Onun bu toprakları, bu toprakların insanına olan sevgisi, kızgınlığı, kısacası doğrusu ve yanlışı ile, heycanı ve sabrı ile kim olduğunu ancak ölümünden sonra anlayabiliyoruz.

Benim için kendi inandığını dillendiren, dillendirme hakkına sahip olan bir kesimin sözcülerinden birisiydi sadece.

Nihat Genç'den Dink'i dinledim,
Tekrar anladım ki, benim bu ülkeden başka nefes alabileceğim, Ermenisinden, Alevisinden, Rumundan, Çerkezinden, Arabından ve de Kürdünden başkasının yanında toprak olacağım bir yer yok...

...votkalar içilir, muhabbet ilerler,
Dink, Genç'e döner ve bundan sonra, tartışmalardan önce votka içelim, biz içince birbirimize benziyoruz der...

Allah rahmet eylesin,
bbucak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-01-07, 15:16  #3
geronibo57

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: nereye

Teşekkürler ben de tek bir cümleden birşey çıkarılamyacağını bildiğim için sizde böyle bişey istedim.
Eski20-01-07, 17:40  #4
Redmoon

Redmoon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Bu yazıdanTürklüğe hakaret edildiğini anlamak için ya art niyetli olmak gerekir ya da anlama sorununa sahip olmak gerekir.Bunun başka bir açıklaması yok.
Eski20-01-07, 19:59  #5
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Ona kalırsa Atatürk'ün manevi kızının ermeni olduğunu söylediğinde de ''valilikçe''çağrıldı...Ne yazık ki gerçeklerin kabullenilmesi o kadar kolay olmuyor ve nedense kabullenmek işlerine gelmiyor.Ülkeyi nasıl bölecekler o zaman?

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-01-07, 21:14  #6
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Arkadaşlar benim merak ettğim şu,bu yazıyı nereye ve kime yazdığı.Bilen biri açıklarsa sevinirim,ettiği sözü yorumlamam açısından iyi olur.

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)