| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| TÜSİAD: Kürtçe seçmeli ders olsun / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| TÜSİAD, cumhurbaşkanına tanınan yetkilerin, parlamenter bir sistemde kabul edilemeyeceğini belirterek, yüzde 10 olan seçim barajının kaldırılmasını ve Kürtçe'nin okullarda seçmeli ders olarak okutulmasını talep etti. http://www.gundemimiz.com/haber.asp?haberid=27755 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Şu zamanda yanlış bir talep.Bir daha düşünsünler... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Sayın Bozkır, bir talep sırf ABD'den ya da Tüsiad'da geliyor diye karşı çıkmak benim mantığıma uymuyor.Eğer Tüsiad doğru bir şey söylemişse, bu doğrunun her zaman arkasında olurum.Seçmeli ders olsun diye çok makul bir talepte bulunulmuş.Sonuna kadar arkasındayım.. __________________
Hepimiz Hrant'ız,hepimiz Ermeniyiz. |
|
| #4 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
kürtçenin seçmeli ders okutulmasına hiç bir itirazım yok.Kürtçenin özgürce öğretilmesine,kürtçe TV açılmasına,kasetler yapılmasına hatta halka hizmet götürmek mantığı taşıdığı sürece her türlü icraaton kürtçe yapılmasına itirazım yok.Bunu kaçıncı kez söylemem gerekiyor. | |
|
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Hadi seçmeli ders olarak kabul edildi diyelim.Neye çözüm getirecek.Öğrenmek isteyen öğreniyor zaten.Ayrıca bu, şu zamanda gündeme gelmemesi gereken bir mevzu.İyice ortalık bulanacak.Kimse karşı çıkmıyor kürtçe konuşmaya ama fırsat bu fırsat deyip faydalananlar fazla maşa olmayalım bizi birbirimize düşürmek için iyi malzeme bunlar |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Valla kürtçe kabul edilirse.. Ben de LAZ'ları örgütleyip..dağa çıkarım.. Lazca isteyenler adam değil mi? ![]() |
|
| #8 | ||
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Alıntı:
Ama Kürtce´nin bir sorunu yok bu acidan. Kürtce Lazcaya göre sansli oldu. Yada halk cok sahip cikti lazca konumuna gelmedi. Sizin daga cikmaniza gelince,siz dagda yasayamazsiniz...O kadar olay degil maalesef. | |
|
| #9 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Alıntı:
Lazca isteyen adam degilmidir diyorsun bunu ima eden birimi oldu? Konuyu neden bu kadar saptırıyorsun sayın mcpo? Bence çok faydalı bir karar olcak kürtler adına en azından kendi kültürlerini ve kendi dillerini özgürce kullanabilcek ve her yönüyle öğrenecekler. Bazı arkadaşlar bunun kürtlere ne faydası olcak diye soruyor. Okullarda verilen türkçe derslerin nasıl faydası oluyorsa şüphesiz kürtçeninde bir okadarda faydası olcak biz kürtlere. __________________
Deniz Koydum Adını. Kederi bende kaldı. Uzak köyler kurdum birbirine, Denizine aldandım. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Demokratikleşme adına anti-demokratik bir karar olur. Kürtçe eğitim istenmesi bence daha tutarlı. Böyle bir şey yapılırsa bende Lazca,Çerkezce,Zazaca,Arapça(zaten var) dersler istiyorum. __________________
Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|