"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İran ve Türkiye Savaşı Çıkartmaya Çalışanlar/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Şu haberi gördüm şok oldum: http://www.sekizsutun.com/node/26456 Türkiye İran savaşı çıkartılmaya çalışılıyor. Artık renkleri iyice belli oldu. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Türkiye ve İran savaşa tutuşsalardı, İsrail ve ABD göbek atardı; nedense ülkemizin, çevresindeki öbür ülkelerle iyi ilişkiler kurması, bu adamları rahatsız ediyor. Türkiye ve İran iki kardeş ülkedir. Umarım bu kardeşlik günün birinde daha da pekişecektir. __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| bi iran savaşı olacaksa eger, iranın amerikayı tariha gomeceği yakın savaşta iranın safında olmak isterim... __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Aleviliğİ ulusalcılık zannedenler ''Tarihte olduğu gibi'' ''Şaha Gidelim!'' derlerde , Şeriatçılar da ''Onlar Şii ,bizden değildir!'' derler de Ayrılıkçılar ''Haydi Beraber Savaşalım,sonra sınırlar ve yönetim anlamında anlaşmaya çalışırız!'',derler ''Anarşistler ''En iyi yönetim Kaos'tur!'',radikal milliyetçiler de onları gözden çıkarıp ''Ya sev, ya terket! '' derler, sosyalistler de ''Zaten yönetim demokratik değildi; en azından yeni bir sistem oluştururuz, anayasayı da değiştermekten umudumuzu kestik ^^En iyisi silahlı mücadele!^^''diyerek ayrılıkçılara katılırlar, bu kaosu desteklemek isteyenler de Dünya'nı dört bir tarafından görsel ve işitsel de dahil olmak üzere her türlü kimyasal,biyolojik ve ateşli silahı ülkemize yağdırırlarsa bu savaş çıkar. Çalakalem çok ütopik görünerek gülümsemelere neden olsa da yakın ve uzak tarihe bakıldığında hiç de ciddiye alınamayacak bir komplo teorisi değil! Saygılar, doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-01-07 22:11 . |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Aslında haberin özü bence İran ile Türkiye arasında çıkabilcek bir savaş ile yakından uzaktan alakası yok.İsterseniz bir daha okuyun. Abd nin ıraktan çekilmesi durumunda diyor.Sözüm ona Abd 2008 de Iraktan çekilecekmiş.Orta doğuya körfez savaşı ile ayak basan Abd 90 dan beri ortadoğu projesini adım adım geliştiriyor.Sonra Afganistan şimdi ise ırakta.kendi isteği ile zor çekilir.Orta doğu halkları akıllanıp ortak düşmanları Emperyalizme karşı birlikte mücadele etmedikleri sürece Abd ortadoğuda istediği gibi at koşturacak. Sonra bu haberin en çarpıcı yönü şu satırlarda yatıyor.hatta haberin başlığı Kuzey ıraktaki istıkrarlı kürtler olamalı.Bir israillinin kürtlere bu sempatisi ilginç olan. “ABD, Irak’tan tamamen çekilmemeli. Bunun yerine Irak’ın en istikrarlı kısmı olan Kürtlerin kontrolündeki kuzeyde, güçlendirilmiş, yarı kalıcı bir (askeri) varlık oluşturmalı. Yakındaki müttefik ülkelerde dağılmış olan hava gücü ile desteklenmiş, Özel Kuvvetler ve başka uzmanlardan oluşan, bir bölük büyüklüğünde karma bir güç yeterli olabilir.” İsrail kürtleride resmen müttefiki gibi görüyor.Neden acaba? Saygılarımla |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Buralar canin en ucuz oldugu bölgelerdir. Egerki olasi bir Iran Abd savasi cikarsa bitaraf kalmak imkansiz olacakdir. Bu yüzden de Türkiye bir tarafda olacakdir. Gerci hepimiz biliyoruz Türkiye kimi tutar. Bu yüzden bunu uzun uzun aciklamama gerenk yok |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Ben bu Amerikayı istemiyorum artık, az hakaret yağdırmadık, öldürmedik kardeşlerlerimizle birbirimizi, yeter diyorum hep bu Amerika peydah oluyor herşeyin altında. Bu çıkarcı insani değerleri hiçe sayan Mason parası yiyen politikacıları ve aynısı bizim poltikacılarımız da olmak üzere, günlük yaşamını yaşayan masum insanlar dışında bir kişi zarar görmüşmü Allah için ya da neye inanıyorsunuz onun adına söyleyin lütfen. Biz iranla durduk yere niye savaşalım. Bu ülkede yıllarca niye kürtler kan döksün niye biz kan dökelim. Kardeşce yaşamak bize unutturulmuş. Bende bir türküm bir dikili ağacım yok bu ülkede, yabancıların bizden çok arazisi vardır. Kürtden de Türkden de dikkat çekerim. Hepsi kalmazsa, bize de ihtiyaç olmaz. Amerika karşıma çıksın, gidip ölürüm, ama ne iran, ne kürt, ermeni getirmeyin bi daha karşımıza düşman diye yalvarırım. Oyuncak olduk hepimiz türk düşman değil, kürt de değil, ermeni de değil, iran da değil, Aynı coğrafyanın çocuklarız. Birinci dünya savaşı dış ülkelerle yapılmış ama en çok kaybı içimizde verdik yine. Bu kavgaların sebebi halklar değil çıkarcı, insanlığını unutmuş, korkak politikalardır. Saygılarımla. __________________
Çekirgeler gaza geliyor, 1 , 2, üüüüüüç... Gece Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-01-07 01:54 . |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| Türkiye bugünkü şartlar altında İran'la savaşamaz.Amerika İran'a savaş açarsa tarafsız kalıp,güvenliğine daha fazla eğilecektir bana göre.Aksi halde bölgede oluşacak kaos ortamını göğüsleyebilecek,güvenlik endişelerini bertaraf edecek imkanlardan yoksun kalacaktır. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Arkadaşlar herhalde son yazılan ne ise ona göre yanıt veriyorsunuz? Gözünüzün gördüğüne değil canınızın istediğine.Sayın onur bile topik konusu olan haberin özüne bakmadan başlığa göre yazmış. saygılarımla |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| Alıntı:
Geçenlerde Amerka'nın İran'a saldıracağına dair bir haber okumuştum.Onu düşünerek yazdım mesajı.Konunun da onunla alakalı olduğunu düşündüm.Linki kontrol etmeliydim.Hatalıyım... Herkesten çok özür dilerim... Saygılar... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|