"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Kediler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Öncelikle bu başlığı neden açtığımı belirteyim.Kediler benim en sevdiğim hayvan türü.Bu manada bir kedi hastasıyım diyebilirim.Bu başlık altında kedilere dair harşeyi yazabilirsinz.Onları sevme nedeniniz,deneyimleriniz,genel bilgiler,şuan besliyorsanız paylaşmak istedikleriniz.... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| sayın morgan kedileri sevme nedeniniz vs. gibi konuları sormuşsun yalnız bu konuda bir yorum yapamayacagım çünkü kediler hiçbir zaman ısınamadıgım tek hayvandır.garip ama gerçek. onları sevmem için bana yardımcı olacak ip uçları verirseniz sevinirim tabi bu bnim düşünceleimi degiştirir umarım![]() |
|
| #3 | |
| Bu duygu sonradan kazanılırmı bilmiyorum ama umarım sizinde içinizde bir nebze potansiyel vardır. Mesela bir kediyi hiç kucağınıza aldınızmı?Hiç üzerinizde uyudumu size güvenerek saatlerce,mırlamasını o çıkarttığı garip sesi hissettinizmi üstünüzde.İnanın gerçekten insanı rahatlatıyor. |
|
| #4 | |
| Kedileri sevmeniz için sayabileceğim başka nedenler: Kediler maddi külfeti az olan hayvanlardır.Siz ne yerseniz onlarda onu yer.(Bizim kedi zeytin bile yiyordu) Doğuştan tuvalet eğitimine sahip hayvanlardır.Gerçekten ayağa kalktıklarında ve ilk kez tuvalet ihtiyacı hissettiklerinde kum yada toprak ararlar. Köpekler gibi sahibine değilde evine bağlıdırlar.Size muhtaç değillerdir yani,birine bıraktığınızda pek sorun olmaz. Ee fare falanda yakalarlar.daha ne olsun canım ![]() |
|
| #5 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Bende uzun bir süre kedi besledim.Benim için çok önemliydi,insandan hiçbir farkı yoktu.üzüldüğümü anlar,sevindiğimi anlar ona göre davranırdı.Hiç unutmam hastalandığım zaman günlerce başucumda beklemiş yemek bile yememişti.ona zorla ben yedirmiştim.çok hassas davranıyordu.zaman zaman onu çok arıyorum.Bana göre hayvan sevgisi olmayanın insan sevgiside olmaz.Ağzı dili olmayan,masum yaratıklar çünkü.Ben sürüngenler hariç bütün hayvanları seviyorum. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Ben kedileri seviyorum. Gercekten sahibi icin yasamamasi karni toksa ve cani istemiyorsa sahibini pek fazla takmamasi hosuma gidiyor... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kedinin Özgürlük Anlayışı! Kedilerin özgürlük anlayışı köpeklerle kıyaslanmayacak kadar sınırsızdır. Tüm Avrupa kültüründe kediler ''hain''ve 'nankör'' damgası yemiştir.Çünkü kedi özgürdür.Avrupalı kültür de köpek yanıbaşındadır.Köpek sevmek pek karşılıksız bir istek değildir.Güvenlik antlaşması vardır. Halbuki kendinizi sevdirmeyi başarırsanız kediler,kazlar horozlar içinde bulunduğu mekanda tehlike arzeden diğer hayvan ya da insanlarla savaşmayı göze alırlar. Özgürlüğünü insanlara kaptırmamış bir kedi (ki bu evde yaşayan da olabilir!);Kangal ,Alman Kurt köpeği ya da Sibirya Kurt köpeği ile ölümüne savaşabilir.Köpeğin kafasına sıçramayı başaran bir kedi ; köpeğin gözlerini kör ederek savaşının başarısını tescil ettirebilir.(Kedinin girişimi insanların yardımıyla köpek kurtarılarak engellenmiştir.)Köpeğin hangi eğiticiden kaç diploması olduğu çok da önemli değildir.Kedi eğitimiyle değil salt doğasının iç güdüsü ile savaşır. Kedilerin savaşçılıklarında dişi ya da erkek olmalarının bir farkı yoktur.Ancak dişi yavrulu kediler ki yavrulu kanatlılar ile bunların erkek liderleri köpeklerle savaşabilir. Kediler mekanı için daha koruyucu olsalar da ev arkadaşları için(insan ya da hayvan sahipleri demiyorum;gerçekten yanındakileri sahibi olarak itaat etmek için değil arkadaş olarak gördüklerinden )daha koruyucudurlar. Arkadaş olabilmeyi becerebildiğiniz bir kedi size avladığı bir kuşu getirip paylaşmak isteyebilir.Çok merkezde değilseniz bakkaldan salam,sucuk, peynir alıp(elbette satın almayı değil, bakkalı kandırarak)size getirebilir. Neyse Arkadaşlar!Bu anlattıklarım bir öykü kitabından ya da sirkten ya da youtobe görüntülerinden değildir.Gerçektir. İlgilenenlerin Bilgisine, Sevgiler, doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-01-07 00:51 . |
|
| #8 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bencil yaratıkları sevmem, kediler de bencildir, öyleyse kedileri de sevmem. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| |
|
| #10 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Benim bir kedim var adıda Tacettin biz kısaca ona Taci diyoruz ![]() Hayatımdaki tek erkek diyebilirim Taci oldukça çevik bir erkektir onu gören birdaha rahat rahat bizim eve gelemiyor.Bazen ağlarim o anlar ve yüzümü yalamak ister bu beni okadar rahatlatır ki neden ağladığımı unuturum .Bence hayvan sevemeyen insanı hiç sevemez... __________________
“kadınım” demek suçtur, yasaktır ve utanma ve tecrit ve ölüm sebebidir! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|