Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kediler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski21-01-07, 21:13  #1
morgan

morgan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Kediler

Öncelikle bu başlığı neden açtığımı belirteyim.Kediler benim en sevdiğim hayvan türü.Bu manada bir kedi hastasıyım diyebilirim.Bu başlık altında kedilere dair harşeyi yazabilirsinz.Onları sevme nedeniniz,deneyimleriniz,genel bilgiler,şuan besliyorsanız paylaşmak istedikleriniz....
morgan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-07, 21:32  #2
rojda

rojda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: yerküre

sayın morgan kedileri sevme nedeniniz vs. gibi konuları sormuşsun yalnız bu konuda bir yorum yapamayacagım çünkü kediler hiçbir zaman ısınamadıgım tek hayvandır.garip ama gerçek.onları sevmem için bana yardımcı olacak ip uçları verirseniz sevinirim tabi bu bnim düşünceleimi degiştirir umarım
rojda is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-07, 22:11  #3
morgan

morgan'nın Avatarı

Bu duygu sonradan kazanılırmı bilmiyorum ama umarım sizinde içinizde bir nebze potansiyel vardır.
Mesela bir kediyi hiç kucağınıza aldınızmı?Hiç üzerinizde uyudumu size güvenerek saatlerce,mırlamasını o çıkarttığı garip sesi hissettinizmi üstünüzde.İnanın gerçekten insanı rahatlatıyor.
Eski21-01-07, 22:18  #4
morgan

morgan'nın Avatarı

Kedileri sevmeniz için sayabileceğim başka nedenler:
Kediler maddi külfeti az olan hayvanlardır.Siz ne yerseniz onlarda onu yer.(Bizim kedi zeytin bile yiyordu)
Doğuştan tuvalet eğitimine sahip hayvanlardır.Gerçekten ayağa kalktıklarında ve ilk kez tuvalet ihtiyacı hissettiklerinde kum yada toprak ararlar.
Köpekler gibi sahibine değilde evine bağlıdırlar.Size muhtaç değillerdir yani,birine bıraktığınızda pek sorun olmaz.
Ee fare falanda yakalarlar.daha ne olsun canım
Eski21-01-07, 22:33  #5
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Dünyadan

Bende uzun bir süre kedi besledim.Benim için çok önemliydi,insandan hiçbir farkı yoktu.üzüldüğümü anlar,sevindiğimi anlar ona göre davranırdı.Hiç unutmam hastalandığım zaman günlerce başucumda beklemiş yemek bile yememişti.ona zorla ben yedirmiştim.çok hassas davranıyordu.zaman zaman onu çok arıyorum.Bana göre hayvan sevgisi olmayanın insan sevgiside olmaz.Ağzı dili olmayan,masum yaratıklar çünkü.Ben sürüngenler hariç bütün hayvanları seviyorum.
Eski22-01-07, 00:24  #6
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Ülke / Şehir: Orasi

Ben kedileri seviyorum. Gercekten sahibi icin yasamamasi karni toksa ve cani istemiyorsa sahibini pek fazla takmamasi hosuma gidiyor...
Roj u hev is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-07, 00:46  #7
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Kedinin Özgürlük Anlayışı!

Kedilerin özgürlük anlayışı köpeklerle kıyaslanmayacak kadar sınırsızdır.
Tüm Avrupa kültüründe kediler ''hain''ve 'nankör'' damgası yemiştir.Çünkü kedi özgürdür.Avrupalı kültür de köpek yanıbaşındadır.Köpek sevmek pek karşılıksız bir istek değildir.Güvenlik antlaşması vardır.

Halbuki kendinizi sevdirmeyi başarırsanız kediler,kazlar horozlar içinde bulunduğu mekanda tehlike arzeden diğer hayvan ya da insanlarla savaşmayı göze alırlar.

Özgürlüğünü insanlara kaptırmamış bir kedi (ki bu evde yaşayan da olabilir!);Kangal ,Alman Kurt köpeği ya da Sibirya Kurt köpeği ile ölümüne savaşabilir.Köpeğin kafasına sıçramayı başaran bir kedi ; köpeğin gözlerini kör ederek savaşının başarısını tescil ettirebilir.(Kedinin girişimi insanların yardımıyla köpek kurtarılarak engellenmiştir.)Köpeğin hangi eğiticiden kaç diploması olduğu çok da önemli değildir.Kedi eğitimiyle değil salt doğasının iç güdüsü ile savaşır.
Kedilerin savaşçılıklarında dişi ya da erkek olmalarının bir farkı yoktur.Ancak dişi yavrulu kediler ki yavrulu kanatlılar ile bunların erkek liderleri köpeklerle savaşabilir.

Kediler mekanı için daha koruyucu olsalar da ev arkadaşları için(insan ya da hayvan sahipleri demiyorum;gerçekten yanındakileri sahibi olarak itaat etmek için değil arkadaş olarak gördüklerinden )daha koruyucudurlar.
Arkadaş olabilmeyi becerebildiğiniz bir kedi size avladığı bir kuşu getirip paylaşmak isteyebilir.Çok merkezde değilseniz bakkaldan salam,sucuk, peynir alıp(elbette satın almayı değil, bakkalı kandırarak)size getirebilir.

Neyse Arkadaşlar!Bu anlattıklarım bir öykü kitabından ya da sirkten ya da youtobe görüntülerinden değildir.Gerçektir.

İlgilenenlerin Bilgisine,
Sevgiler,
doğançay

doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-01-07 00:51 .
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-07, 00:52  #8
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Bencil yaratıkları sevmem, kediler de bencildir, öyleyse kedileri de sevmem.
küçükkarabalık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-07, 00:54  #9
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bencil yaratıkları sevmem, kediler de bencildir, öyleyse kedileri de sevmem.
Kedileri tanımadığınız belli oluyor Sayın artena.
Doğada insandan başka bencil yaratık yoktur.

doğançay

doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-07, 03:10  #10
Kinem
İnançlar ve Dinler

Benim bir kedim var adıda Tacettin biz kısaca ona Taci diyoruz
Hayatımdaki tek erkek diyebilirim Taci oldukça çevik bir erkektir onu gören birdaha rahat rahat bizim eve gelemiyor.Bazen ağlarim o anlar ve yüzümü yalamak ister bu beni okadar rahatlatır ki neden ağladığımı unuturum .Bence hayvan sevemeyen insanı hiç sevemez...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 19:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)