| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Rumlardan veto tehdidi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Rumlardan veto tehdidi “Rumları tanımıyoruz” yönünde deklarasyon yayımlayan Ankara’ya yönelik eleştiri dozunu artıran Rum Yönetimi, hükümet sözcüsü Türkiye’nin deniz ve havalimanlarını Rum uçaklarıyla gemilerine açmaması durumunda, 3 Ekim’de başlaması öngörülen Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini veto edeceğini açıkladı. (http://www.ntvmsnbc.com/news/335781.asp) ------------------------------------------------ Arkadaşlar, Rumların bu saatten sonra bu tür bir veto yetkileri var mı ve ne elde etmek istiyorlar? Türkiye'nin resmi olarak KC'yi tanıması mümkün değil ve müzakereler başladıktan sonra KC'nin elinde kendi istediklerini kabul ettirmek için çok daha fazla fırsatı olacak. Öyleyse bu tehdit niye ? :68 __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-08-05 10:06 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Anlamadığım şey dünyada 150 milyonun üzerimde türk var Rumların ise çok az bu Rumlar bizi nasıl olurda tehdit ederler anlamıyorum A.B Rumların elinde mi dönüyo sanki.Avrupa da neden Rum kesimini ısrarla tanımamızı istiyor. |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: KKTC
| AB değil,Fransa,Avusturya ve Hollanda Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tanınma istemine destek veriyor. Kıbrıs Cumhuriyeti bence şimdi tam baskı yapabileceği ortamı yakaladığı için ve destek veren ülkeler bulduğu için veto tehditini şimdiden ileri sürdü. |
|
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Zaten bunlar de TR'nin AB üyeliğine soğuk bakan ülkeler. Bilemiyorum ama KC'nin müzakereleri bekleyeceğini düşünüyordum, nasıl olsa uzun bir süreç ve bu süre zarfında istediklerini çok güçlü şekilde direteceklerdir. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Ruma bu gücü biraz da bizler verdik(Türkiye ve Kıbrıstürk politikacıları) Ek protokol da işin tuzu biberi oldu. Türkiye Deklerasyon ile KC yi tanımadığını söylüyor ama . AB üyesi diğer ülkeler KC yi tanıyor ve Oyu da Veto su da diğer ülkeler gibi değerli. Bunu da gerekirse kullanacaklardır. Türkiyeye mesaj gönderiyor. Tanımazsan Veto ederim diyerek Türkiyeye "Seni zora koşarım " mesajı veriyor. Bu yüzden ben Türkiyenin yayınladığı deklerasyona inanmıyorum. Çünkü 3 ekimde Türkiye ile görüşme yapılırsa ve Rumu tanımazsa Bundan çıkaracağımız Türkiyenin kapalı kapılar ardında Ruma Tanınmadan daha sağlam garantiler vereceği veya verdiğidir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|