"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Behiç Aşçı ölüm orucuna ara verdi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Haber az önce NTV'de son dakika olarak ekrana yansıdı. Behiç Aşçı ölüm orucuna ara verdi. Hastaneye kaldırılıyor. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| İlginç bir gelişme.Birgün gazetesinde rahatsızlandığından bahsetmişlerdi. En son duruma göre zihni açıktı ama vitaminsizlikten ağzında ve vücudunda yaralar çıkmaya başlamıştı. Hayırlısı olsun __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #3 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| CNN TÜRK son dakka haber geçti Adalat bakanı düzenleme yapmış. 294 gündür ölüm orucunda olan Avukat Behiç Aşçı, hükümetin F tipi genelgesinin ardından ölüm orucunu bıraktı.DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof.Dr. Gencay Gürsoy, Aşçı’nın ölüm orucunu sürdürdüğü Şişli’deki evinin önünde yaptıkları açıklamada, Aşçı’nın ölüm orucuna son verdiğini açıkladı. http://internethaber.com/news_detail.php?id=63986 __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ giz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-01-07 20:02 . |
|
| #4 | |
| Bu karanlık günlerde,ancak böyle bir haber mutlu edebilirdi bizleri diye düşünüyorum ![]() __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ giz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-01-07 19:54 . |
|
| #5 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Bu kadar duyarsiz bir hükümet ve cana bu kadar deger veren bir hükümet. Nerede Türklük asiriliklari onlarla ilgilenin sadece Kibrisa yada Kerküke yönelin. Herseyi görmezden gelin. Bu kacinci ölüm orucudur... |
|
| #6 | |
| Ve zafer! dedikleri bu olsa gerek diyorum.. __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Antalya
| Arkadaşlar sistem Hrant Dink'in ölümüyle hiç beklemediği bir toplumsal öfke ile karşı karşıya kaldı... Behiç Aşçı'nın ölüm orucu bugünlerde kritik bir aşamadaydı. Eğer Behiç Aşçı'da ölseydi, toplumsal öfke iyice artacaktı. Sistem bence bunu göze almadı ve zaman kazanmak, toplumsal öfkeyi biraz da bu şekilde adım atarak yatıştırmaya çalışıtı. F tipleri ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın kabul eetiği yeni durum eski durumun biraz daha iyileştirilmiş bir hali ancak dikkat edilirse cezaevi idaresinin gerekli gördükleri ve gerekli gördüğü koşularda diye de bir açık kapı bırakılmış, hakları kısıtlamak için.. Yine de bunu sistemin barış ve toplumsal uzlaşı adına 'iyi niyetli' bir adımı olarak görmüyorum. Sınıf savaşımının toplumsal muhalefeti yükselltiği dönemlerde egemenlerin böyle 1-2 adım geriye çekilmesi olağandır. Bu onların iyi niyetinden çok, bizim mücadelmizi ve irademizi yükseltmemizdendir. Kazanllan onların iyi niyeti değil, bizim bugünlerdeki duruşumuzla kazandıklarımızdır.. Tersi de geçerlidir, mücadelede atılan her geri adım, egemneleri saldırganlaştıracaktır. UNutmayın cezaevlerine yönelik hayata dönüş operasyonları olayların gelişimi ile kötü sonuçlanmadı,zaten bir yıldır bu operasyonu planlıyorlardı.. Kendilerini en güçlü hissettikleri bir dönemde, toplumsal (ve devrimci) muhalefetin hazırlıksız yakalandığ bir dönemde saldırmışlar, insanları yakmışlardı.... İyimser olmak için henüz erken, kazanımları savunmak ve geri vermemek gerek Saygılarımla |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| ÖLÜM ORUCUNUN BİTMESİNE SEVİNDİM EN AZINDAN BU YOLDA BİR CAN DAHA VERMEDEN.aslında pekte dogru bulmuyorum bu tarz bir eylemi,isyanı ...daha farklı yollarla halledilmeli sorunlar,insanlar ölmeden bazı şeyler çözüme ulaşmalı bence HAKLILARIN MAHKUM EDİLDİGİ BİR ÜLKEDE BÜTÜN DOGRULARIN YERİ CEZA EVLERİDİR. |
|
| #9 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sanki boğazımda kaç gundur yumuk yumuk duran o kitleyi yutkunmamı sağladı.Teselli olmadık ama bu haber yinede iyi bir haberdi iyi bir mujdeydi.Habere bir taraftan sevinirken diğer bir taraf oyle huzunlendiriyorki.Bu olumun durması güzel bir karardı! |
|
| #10 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Behiç Aşçı'nın ölüm orucunu bırakması sevindiricidir.Hükümet geçirmiş olduğu genelgeyle haftalık, ortak alanların kullanma saatini 5 saatten 10 saate çıkarmıştır.Bunun uygulanması içinde hükümlülerin iyi hali şart koşulmuştur.Bu demektir ki bu uygulama yönetimin insiyatifine kalmıştır.Bana göre bu göz boyamadır.İyi niyet olarak algılayamam. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|